Paprykarz Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 No jest to jakiś pomysł, ale już na następny rok. No i moje drzewko jest jakby z dwa razy wyższe. Trzeba by jakiś zawodniczy bat zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Niedawno sprzedałem tyczkę+dopałkę, w sumie 11m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Jedzonko parowane teraz na topie. Steki wołowe też ale wyłącznie z grilla elektrycznego. Smażonego niewiele Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Dziś trochę na słodko , ale też pysznie Naleśniki "zez" serem , truskawkami i bananem , zapiekane na maśle ....... Oczywiście całkowicie "stworzone" osobiście . Edytowane 22 Czerwca 2018 przez miramar69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dalibyscie jakis przepis na rybe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Mówisz-masz-filet z dorsza bez skóry (ok.kg)-pory (4-5 dużych)-żółty ser (np.gouda)-25-30dkgDorsza pokroić na kawałki,umyć,osuszyć i przyprawić przyprawą do ryb,solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Zdjąć z patelni.Do oleju po smażeniu dodać trochę masła i usmażyć pokrojone w d.grube krążki pory(również zielone części). Natłuścić naczynie żaroodporne,ułożyć rybę,przykryć usmażonym porem,doprawić gałką muszkatołową i posypać grubo startym serem.Całość zapiekać ok 30 min.Smacznego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Dobry przepis na karpia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Witam Panowie Jeśli pytania moje nie tu, to [poproszę moderatora o przesunięcie.A sprawa ma się tak:1) Ważny obiad. Ja gotuję...ale...W czym podać barszcz czerwony...do popicia? Przecież nie w bulionerce, ani w kubku do herbaty...ani szklance.Dajcie mi swoje pomysły, lub zapytajcie kobiet.Ja z swoją nie rozmawiam. (żoną) Temat drugi.Najlepszy przepis na schabowego. Wasz przepis...Są standardy...rozklepany, mąka, jajko tarta bułka i wio do oleju...Co potem?Do piekarnika na chrupiącą skórkę? Jeśli tak, to na jak długo?Schabowy ma być soczysty, nie za gruby ani nie zyleta...z chrupiącą skórką...Do tego daffinki, w innych regionach kraju znane jako kulki...Czerwone buraczki...lekko ostre, lekko słodkie polane dyskretnie cytryną...Albo miękki ciepły sos pieczarkowy....Tego jeszcze nie wiem...No i ten czerwony barszczyk do popicia..a na deser...szarlotka...z kafe... Może być? PozdrawiamAlek Edytowane 16 Października 2018 przez platynowłosy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Schabowego zrób z płatkami kukurydzianymi , wcześniej trzeba dobrze płatki miażdżyć na drobno . Często tego nie robię ale sa zajebiste 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Schabowy jak schabowy, oprócz podstawy czyli jakości mięsa ważne chyba odpowiednie marynowanie Edytowane 17 Października 2018 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Rozbij schab na grubość taką jak lubisz,roztrzep jajko z odrobiną mleka, dodaj szczyptę soli ,pieprzu. Zostaw kotlety na noc w tej marynacie. Włóż do mikrofalówki dwie kajzerki i wysusz. Zetrzyj je na tarce do ziemniaków. Opanieruj kotlety w bułce i smaż na smalcu albo rozgrzej odrobinę smalcu na patelni i dodaj masło. Smaż na ciemno złoty kolor . U mnie taki schabowy robi robotę ???? Barszcz ,jeżeli jest bez dodatków możesz podać w filiżance.Co do buraczków to używam tylko podłużnych. Są słodsze od okrągłych. . Zamiast gotować ,upiecz je. Będą miały bardziej intensywny,słodki smak,z leciutką nutą goryczy. Jakbyś dodał pieprzu. Następnie zetrzyj i wio na masełko. Później dopraw cukrem,solą,pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec lekko oprósz mąką i jeszcze trochę podduś .Smacznego ???? Edytowane 16 Października 2018 przez trolinka666 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Schabowy jak schabowy, oprócz podstawy czyli jakości mięsa ważne chyba odpowiednie marynowanie Wystarczy sol i pieprz ,dobre pochodzenie mięsa sie samo obroni uzyj bułki tartej samodzielnie ,kotlety przed smażeniem i panierowaniem wyjmij wcześniej z lodówki,usmaż na SMALCU ,duzej ilosci smalcu -a poczujesz różnicę,zrób kotleta z koscia a degustujący cie pokochają ,tzn twoje schabowe pisalem posta w tym samym czasie co kol trlinka66 ,nic dodac nic ująć ,Smacznego . Edytowane 17 Października 2018 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Dzięki Panowie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 No wiecie co przeczytałem to i mnie taka ochota naszła...ale jest 01.00 w nocy to nie będę przecież kotletów bił Tylko barszczyk instant mnie ratuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Mnie najbardziej smakują schabowe z karkówki (schab karkowy), może mało ortodoksyjne, ale marmurkowatość tego mięsa robi robotę. Jeśli będziesz kupował schab środkowy, to też wybieraj jego przednią część, totalny lajkonik pozna go po tym, że na przekroju "więcej się dzieje" - mięso nie jest jednolitym, jednym mięśniem.Wsadzenie do piekarnika pozwoli kotletom "dojść". Niestety dokładne czasy będę pułapką, każdy ma inne kuchnie, patelnie, piekarniki.... niestety trzeba to wypracować samemu.Smalec do smażenia jak najbardziej, tyle że dobrej jakości, część kupionych smalców po prostu śmierdzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Alek, możesz jeszcze pomoczyć rozbity schab w mleku, do którego wrzucisz pokrojoną w plastry cebulę, tak ze 2-3 godziny, miska przykryta i w lodówce.Różnicę w smażeniu robi temperatura mięsa, nie wrzucamy w gorący tłuszcz mięsa wprost z lodówki, twardnieje.Dla zmiany smaku kotleta można go usmażyć w smalcu kaczym lub gęsim. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Schabowy, nic wielkiego nie wymyślisz. Najważniejsza jest jakość mięsa, od tego najbardziej zależy smak(decyduje pokarm i rasa). Mięso nie powinno mieć "w sobie" polędwicy, bo będzie twarde, staraj się użyć z przeciwnego końca. Mięso należy ok. 30-40 minut przed smażeniem wyjąć z lodówki, by złapało temperaturę. Ja smażę na mieszance masła klarowanego ghee i dobrego smalcu wieprzowego. Gdy kotlet jest już prawie gotowy, dolewam parę łyżek przegotowanej wody i jeszcze krótką chwilę duszę pod przykryciem. Zawsze staram się smażyć, najkrócej jak to możliwe, by tylko mięso nie było surowe. Zbytecznie długie smażenie wysusza (ginie soczystość) i sprawia że mięso twardnieje.Barszcz czysty możesz podać w filiżankach, a z dodatkami jednak najlepiej w bulionówkach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Dzięki raz jeszcze Panowie.A teraz zerknijcie: Ma Gość rozmach, nie tylko ęzyk..https://smaker.pl/przepis-kulki-ziemniaczane,108724,marysiaz.htmlhttps://www.mojegotowanie.pl/przepis/dufinki2http://www.uwielbiamgotowac.com/2015/12/kuleczki-ziemniaczane-dufinki.html https://smaker.pl/przepis-buraczki-zasmazane,16019,perpetuum.htmlhttps://propaganda24h.pl/pl/p/STANISLAV-LUXURY-VODKA-1%2C75L/653Bartku, pasuje mi to proponujesz. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Panowie pytanie do dymiących Czy można wędzić drewnem głogu pstrągi ??? Niemam nic innego a niechciałbym zepsuć ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Panowie pytanie do dymiących Czy można wędzić drewnem głogu pstrągi ??? Niemam nic innego a niechciałbym zepsuć ryb Tym nigdy nie wiedziałem ale z tego co się orientuję to można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Smaku mi tym schabowym narobiliście wiec sobie zrobiłem obowiązkowo na smalcu który wytopiłem ze słoniny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 ...i resztki jajeczka z panierki obok kartofelków? tylko mizerii nie mogę i to mnie wkurza (że nie mogę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 hmmmmm z kością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 .... poranny wypiek swojskiego chlebka z dodatkami na prawdziwym zakwasie i ten zapach w całym domu ..... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 aż tutaj poczułem ten zapach mniam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.