bongo Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Z ogródka. Ale jeśli nie masz to polecam w doniczke i na balkon. nie były specialnie wymagajace. Obfite plony w tym roku tez spróboje posadzić.Ewentualnie szukaj na miejskich targowiskach, cena lepsza niz w sklepie i wybór wiekszy. Tak kupilem habanero. a dziś robie zupe pho. wieczorem jak nie zapomne wrzuce foto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Z ogródka. Ale jeśli nie masz to polecam w doniczke i na balkon. nie były specialnie wymagajace. Obfite plony w tym roku tez spróboje posadzić.Ewentualnie szukaj na miejskich targowiskach, cena lepsza niz w sklepie i wybór wiekszy. Tak kupilem habanero. a dziś robie zupe pho. wieczorem jak nie zapomne wrzuce foto.ooo to mozna kupic nasionka cholerka ze tez na to nie wpadłem ,potrzeba jakiegoś szczególnego traktowania poza zapewnieniem temperatury - ziemia ,nawożenie ,kawalek ziemi mam to chetnie bym posial kilka krzaków ,ile zbiore z jednego krzaka a moze masz nasionka na zbycie chętnie kupie ew polec jaka odmianę kupic .Kiedy trzeba zaczac uprawę Zupę zrób a potem podziel sie nie tylko zdjęciami ale i przepisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 ooo to mozna kupic nasionka cholerka ze tez na to nie wpadłem ,potrzeba jakiegoś szczególnego traktowania poza zapewnieniem temperatury - ziemia ,nawożenie ,kawalek ziemi mam to chetnie bym posial kilka krzaków ,ile zbiore z jednego krzaka a moze masz nasionka na zbycie chętnie kupie ew polec jaka odmianę kupic .Kiedy trzeba zaczac uprawę Zupę zrób a potem podziel sie nie tylko zdjęciami ale i przepisem ..ja trzymam co prawda w szklarence miedzy pomidorami ale bez żadnych "cudów" ziemia "standard". Teraz mam kilka gatunków- zawsze przywożę z jakichś zakątków świata jak coś znajdę ale pierwsze nasiona pozyskałem z papryczki kupionej e Tesco . (sianie w styczniu). Teraz w sezonie mam kilka krzaków i wystarcza dla mnie i znajomych. przechowuje cześć zamrożone a cześć susze i miele potem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Moja zupa pho przy kiepskim zdjeciu wygladala jakoś takhttps://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/a585071285c28fcc Z woła jak wietnamskie przepisy każą. Co do papryczek: kupilem nasiona jalapeno, tej klasycznej zielonej. wrzucilem do donieczek jakos koniec lutego marzec ( ziemia zwykla). Pozniej po ostatnich majowych przymrozkach do ziemii na ogródek, miedzy pomidory. rosły jak szalone, zbiory mialem jakos w sierpniu wrześniu. Nasion nie mam duzo, tyle o ile dla siebie. nastepnym razem zachowam więcej i bede mogl sie podzielićTak wygladały moje papryczki:https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/a8e4ebc9c94d8a8e a tak przetwory z nich: cięte w zalewie octowej z czosnkiem i nadziewane feta z tymiankiem w zalewie z oliwy czosnku i rozmarynu.https://www.fotosik.pl/zdjecie/1cd0ad2ea85e30c1https://www.fotosik.pl/zdjecie/041d4f5808f29bd8 Przy nadziewanych sporo roboty bo trzeba drazyc w środku tak by nie uszkodzic papryki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 (edytowane) Dzisiejsze efekty dymienia, na drewnie wiązu, brak wyczuwalnego posmaku dymu, ładny suptelny zapach, piekny kolor wedzonki.Szynka 5h w temperaturze max 50'Schab 2,5 h w temperaturze maax 50' Przepraszam za siatkę, ale.........żona była zajęta i nie powiązała wędlin sznurkiem. Edytowane 9 Marca 2019 przez Małkociniak 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Kompozycja mojego syneczka na słodko. Krewetki awokado ananas mango i sos z 1000 wysp Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Dzisiejsze efekty dymienia, na drewnie wiązu, brak wyczuwalnego posmaku dymu, ładny suptelny zapach, piekny kolor wedzonki.Szynka 5h w temperaturze max 50'Schab 2,5 h w temperaturze maax 50' IMG_20190309_214736.jpg Przepraszam za siatkę, ale.........żona była zajęta i nie powiązała wędlin sznurkiem.Piękny kolorek ,ja ostatnio wędziłem na owocowym i tez fajnie wyglądało i oczywiście także smakowało.Tylko skąd zdobyć wiąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Dzisiejsze efekty dymienia, na drewnie wiązu, brak wyczuwalnego posmaku dymu, ładny suptelny zapach, piekny kolor wedzonki.Szynka 5h w temperaturze max 50'Schab 2,5 h w temperaturze maax 50' IMG_20190309_214736.jpg Przepraszam za siatkę, ale.........żona była zajęta i nie powiązała wędlin sznurkiem. Kolego co to za drewno ? Jakiej wagi to mięso ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Jest napisane ze to wiąz, wagę oceniam na około + - 1,50kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Ale konkretny rodzaj wiązu ? Jest pare odmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Wędzony sum drewnem z czereśni. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zaraz nawleką Cię tu na pal jak Azje Tuhajbejowicza za niewypuszczenie rybola. ???????????? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Jestem zdeklarowanym konsumentem ryb, jak się świnię, dzika,sarnę czy jelenia je to ok. Rybę złowioną trzeba wypuscić a potem kupić w sklepie na rynku ot filozofia Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Małkociniak 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Nie nie nie! Jelenia i dzika też nie można, chyba, że z lidla, bo ten marketowy jakby to ująć ... przeszedł odpowiednie procesy odpolityczniania 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Wędzony sum drewnem z czereśni. Czy wędzony tylo czereśnią czy to jedynie dodatek? Jeśli pierwsza opcja to czy nie będzie zbyt gorzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Ostatnie dwa wędzenia mokrą czereśnią i rewelacja,jedno świnina drugie ryba, żadnego nieprządanego posmaku nie okopcone.Wędzarnia rozgrzana bukiem a potem na żar czereśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Szukam naturalnego wieprzowego prawdziwego nie z ubojni,najlepiej uwędzonego boczkuZ tęsknotæ za Dziadkowym boczkiem.Ktoś pomoże? Dodam że dziadek zajadał codziennie boczek z cebulæ i dożył 84 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Dodam że dziadek zajadał codziennie boczek z cebulæ i dożył 84 .PozdrawiamNiemożliwe musiał jeszcze czymś popijać i nie było to ze sklepu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Dziadek pewnie wspomagał się KPN-em czyli koniak pędzony nocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszel Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Wędzony sum drewnem z czereśni musi być przepyszny...uwielbiam wędzone ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Schabowy z dzika, wykonanie i konsumpcja ze starszym synem, młodszy syn po naturalnej modyfikacji przez cyca wciągnął 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 (edytowane) Rydze w śmietanie + chleb z burakiem [emoji6] Jednym słowem Podlasie... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Października 2019 przez Qcyk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Wczoraj był na ciepło.Dziś na zimno. Z grzanką z serem i pieczarkami smażonymi na czosnku. Jako dodatek surówka z kiszonej kapusty, papryki z dodatkiem koperku i natki pietruszki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jest korona to trzeba sobie dogadzać"wsiowy" kurczak faszerowany wsiowym chlebem, cebulą, czosnkiem i boczkiem. A w kieliszkach zacne, czerwone, australijskie wytrawne wino 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Uuu Robert na bogato! Ale wytrawne do kuruna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi