Novis Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Do czegoś takiego to najlepiej białe semi dry, czyli białe półwytrawne Ogólnie polecane wina wytrawne są dla mnie zbyt "dry". A modę mam w .....ie. Edytowane 15 Marca 2020 przez Novis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Ja to bym nawet semi sweet sugerował. No i białe obowiązkowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Szanowni, nie będę owijał w bawełnę i bez dyplomacji napiszę wprost : nawet nie wiecie jak się mylicie PS nie napiszę jak skomentowała moja małżonka pomysłu z białym winem bez względu jakie "semi" bo w temacie wyboru wina jest dla mnie autorytetem ze sporą wiedzą praktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Robert, niech zgadnę, po pierwszym kieliszku, czerwonego, wytrawnego, australijskiego wina zdecydowałeś się wydobyć najdelikatniejsze drobiowe aromaty kosztując 40% pędzoną na myszach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Znasz mnie skubańcu! ale były dwa kieliszki do końca obiadu a dopiero potem myszowata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 ... drobna uwaga Panowie: rozcieńczone lub po leżakowaniu i ,,podatku od aniołów".Wracając do meritum... wybyłem z miasta szalonych zakupów na zaś. Jako że środki dezynfekcyjne zostały uzupełnione ostatnio zapobiegliwie, to jeszcze sił potrzeba, wiec coś konkretnego, wyszło na dwa dni.Najtrudniej było zdobyć świeże mielone. Dawno nie robiłem lazanii. Oczywiście nie ma mowy o stylu,zbliżonym do stylu.Tak a la polacca. 5 lub 6 warstw, po każdej warstwie płatków makaronu beszamel. Mięso mielone podsmażone i duszone w soku z pomidorów, szpinak i pieczarki z dodatkami, pomidory całe z puszki. Kolejne warstwy oczywiście przygotowywane ze znaczną ilością czosnku, cebuli,majeranku i innych. Pierwsze podejście wczoraj po saunowaniu jak znalazł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Cacy...tylko te pieczarki?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Robert, nie wierzę, borowików w Augustowie zabrakło? Ja dziś piekłem karkóweczkę, marynowana 2 dni, pieczona 4 godziny w 100 stopniach. Wyszła pysznie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 ... do ,,podlewania" bym coś podesłał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Cacy...tylko te pieczarki?! ...Robercie... wyraźnie przedstawiłem... po naszemu... to jak z zapiekankami z autobusu na Emilce, zawsze z pieczarkami.. Edytowane 15 Marca 2020 przez bob74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Szanowni, nie będę owijał w bawełnę i bez dyplomacji napiszę wprost : nawet nie wiecie jak się mylicie PS nie napiszę jak skomentowała moja małżonka pomysłu z białym winem bez względu jakie "semi" bo w temacie wyboru wina jest dla mnie autorytetem ze sporą wiedzą praktyczną A czemu nie napiszesz?Gusta są indywidualne. Mi czerwone i wytrawne pasuje tylko do cięższych mięs, szczególnie w tym samym marynowanych i podlewanych podczas obróbki. Jak gulasz z dzika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Czerwone, wytrawne, pasuje do wszystkiego, do kury, dzika i sera też 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Czerwone, wytrawne, pasuje do wszystkiego, do kury, dzika i sera teżNiektórzy podobnie twierdzą o keczupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Życzmy im smacznego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Czerwone, wytrawne, pasuje do wszystkiego, do kury, dzika i sera teżBartek u mnie chłopaki "pod sklepem" też tak mówią....A nie , oni mówią ,że do czerwonego pasuje wszystko ,kura ,dzik, ser. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Na korona tylko krwiste [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 podaj przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Taki wierszyk z dzieciństwa mi się przypomniał: "ryby drób i cielęcinalubią tylko białe winazaś pod sarny, woły, wieprzejest czerwone wino lepsze" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 podaj przepis Hmmm wrzucasz krowę posmarowaną olejem i natartą pieprzem na rozgrzaną, suchą patelnię po 2 min z każdej strony... Później jeszcze po minucie z każdej i dajesz na wierzch masło + posypujesz grubą solą i gotowe [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Nie lepiej na grillowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Najlepiej na grillu.Raz zabrakło mi gazu w butli pod paleniskiem, musiałem z mięsem wrócić do domu, już rozgrzane do temperatury pokojowej, lepiej nie schładzać po raz drugi.,"Zamknąłem oczy" i upiekłem na patelni grillowej, masakra w kuchni, pod koniec pieczenia, stół w jadalni zniknął mi z oczu. A zbyt daleko do niego nie było, goście nigdy nie byli tak zadymieni. Ale powierzchnię steków skarmelizowałem, a co?!Odtąd solennie postanowiłem, by butla nigdy nie stała się już zbyt lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Na korona tylko krwiste [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaDo krwistego trochę brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 (edytowane) To po słonym coś słodkiego Edytowane 16 Marca 2020 przez Zack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Do krwistego trochę brakuje To prawda niepotrzebnie dałem jeszcze po minucie [emoji6] Poprawię się [emoji106] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Nie lepiej na grillowej ?Absolutnie. Jak dla mnie steki tylko na płaskiej sam nie wiem dlaczego[emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi