Qcyk Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Czasami sam się sobie dziwię na te moje zestawy [emoji1787] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Września 2020 przez Qcyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Jako, że zarówno ja jak i moja Druga Połówka jesteśmy fanami pizzy, ale nie takiej zwykłej z sieciówek tylko klasycznej włoskiej pizzy, a przede wszystkim neapolitańskiej postawiłem sobie za cel zrobienie takiej w domu. Jeden problem jaki napotkałem to brak piec opalanego drewnem w którym da radę otrzymać temperaturę 500st. Ale chwila zagłębienia się w googlach i proszę domowa pizza neapolitana na talerzu. Bez pieca. Nie chwaląc się wyszła super. Fakt, faktem samo przygotowanie ciasta zabiera trochę czasu ale warto oj warto. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Przepraszam za drobną krytykę, wybacz.Neapolitana jest na super cieniutkim cieście, to jest uliczne jedzenie. Zwykle składa się ją na 4 i w podaje papierku, często jako śniadanko w drodze do pracy.Oczywiście każdy piecze i je pizzę, jaką lubi, we Włoszech każda pizzeria, czy trattoria, podaje inną, każda mamma ma swój, wypracowany przez pokolenia przepis.Polecam ciasto dojrzewane 24-48 godzin w lodówce, jest bardziej elastyczne, można upiec naprawdę cienki placek w sposób, jaki lubisz. PSTwoja wygląda bardzo smakowicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Przepraszam za drobną krytykę, wybacz.Neapolitana jest na super cieniutkim cieście, to jest uliczne jedzenie. Zwykle składa się ją na 4 i w podaje papierku, często jako śniadanko w drodze do pracy.Oczywiście każdy piecze i je pizzę, jaką lubi, we Włoszech każda pizzeria, czy trattoria, podaje inną, każda mamma ma swój, wypracowany przez pokolenia przepis.Polecam ciasto dojrzewane 24-48 godzin w lodówce, jest bardziej elastyczne, można upiec naprawdę cienki placek w sposób, jaki lubisz. PSTwoja wygląda bardzo smakowicie Jak najbardziej zgadzam się z Tobą. Generalnie jeśli chodzi o ciasto to brzegi wyrosły środek był cieniutki. I fakt przygotowywałem ciasto na szybko bo dojrzewało może z 4-5h. Wiem ze krótko ale akurat naszło mnie te kilka godzin przed imprezą że zrobię jakąś odmianę od tego co robię zawsze [emoji16]. Jako że z 4 gości zrobiło się 6 to musiałem dorabiać ciasto stara metodą i różnica była kolosalna na korzyść tej ze zdjęcia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Też robiliśmy kilka miesięcy temu neapolitankę. Wychodzi turbo ale wymaga bardzo dużo czasu [emoji6] My robiliśmy z tego przepisu: https://pyzamadeinpoland.pl/2019/10/przepis-na-pizze-neapolitanska/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Września 2020 przez pawelHERP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 To ja dziś na śniadanko zabrałem się do schabiku dojrzewającego Już od dłuższego czasu mam ochotę na frytki z uklei z sosem czosnkowym i frytkami z ziemniaków plus zimne piwko, piękna sprawa popołudniem. Muszę odgrzebać bata, bo już chyba ponad 5 lat nie jadłem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 No my właśnie robiliśmy z tego samego przepisu ale u Ciebie chyba widzę że robiona w piecu z prawdziwego zdarzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) No my właśnie robiliśmy z tego samego przepisu ale u Ciebie chyba widzę że robiona w piecu z prawdziwegoNajzwyklejszy piekarnik. Edytowane 27 Września 2020 przez pawelHERP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Wjechał kremik z dyńki ???????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Dzisiaj kaczucha wjechała [emoji4]Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Uwielbiam! A marchewka z groszkiem (na masełku) ponad wszystko.Więc co tu powiedzieć o takim obiadku, zrobionym przez nieocenionego kolegę kucharza w Szwecji?Marcheweczka robiona na miejscu, kotleciki z Polski robione przez moja żonę, prawdziwki (zbierane na trawniku przed domkiem) w śmietanie, świeży koperek na ziemniaczkach!!! ... nawet ryby mogą nie brać O browarku nie wspominam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 I oby nie było, że to tylko taki pojedynczy wyskok kulinarny. Codziennie było coś!A do tego jeszcze kolo co pięknie śpiewał i grał na gitarze Trzeba wiedzieć z kim się jeździ na ryby!!! Oto kolejne obiadki: I mini koncercik o wschodzie słońca 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 I oby nie było, że to tylko taki pojedynczy wyskok kulinarny. Codziennie było coś!A do tego jeszcze kolo co pięknie śpiewał i grał na gitarze Trzeba wiedzieć z kim się jeździ na ryby!!! Oto kolejne obiadki: IMG_20200922_142334a.jpg IMG_20200923_150541a.jpg IMG_20200924_142650a.jpg IMG_20200925_152117a.jpg IMG_20200926_200625a.jpg I mini koncercik o wschodzie słońca IMG_20200925_071230a.jpgBardzo zazdroszczę zarówno obiadków, widoków i ogólnie Szwecji [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 I oby nie było, że to tylko taki pojedynczy wyskok kulinarny. Codziennie było coś!A do tego jeszcze kolo co pięknie śpiewał i grał na gitarze Trzeba wiedzieć z kim się jeździ na ryby!!! Oto kolejne obiadki:...Robert...a jak rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Jako że przywiozłem nieco specjałów z Podlasia to dzisiaj tak [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Robert...a jak rybki?Nie jedliśmy, za małe A na poważnie to sporo złowiliśmy ale nie było PB. Woda ciepła, ryby głęboko. Ciężko się łowiło. Cieszyły okonie do 40 cm na lekkie zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 (edytowane) Jako że przywiozłem nieco specjałów z Podlasia to dzisiaj tak [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaJednem słowem "żużel" Edytowane 7 Października 2020 przez miramar69 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Też żużel , ale w stylu JDM Maja córka wie co lubię i co pewien czas spełnia moje kulinarne marzenia ... dzisiaj było na bogato 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 No taka córka to skarb Wiem ile to roboty, musi Cię bardzo kochać Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Mam nadzieję, że tak jest (cóż innego może stary zgred oczekiwać od dziecka? ) Ale był jeszcze nietuzinkowy powód tej imprezy ... zbyt rodzinny aby tutaj go ujawniać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Bob Dziadkiem zostaniesz!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 (edytowane) Już jestem trzykrotnym mężem babci bo mamy trzy przecudne wnuczki 4, 6, 14.Więcej nie powiem, ale nie chodzi o czwarte wnuczę Edytowane 17 Października 2020 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Już jestem trzykrotnym mężem babci bo mamy trzy przecudne wnuczki 4, 6, 14.Więcej nie powiem, ale nie chodzi o czwarte wnuczę Budujesz suspens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Nie. Już pojawiło się "The End" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Super to wygląda.Ja wczoraj też robiłem. Niestety trochę mi ryż nie wyszedł i źle się rozprowadzał. W rezultacie było go ciut z dużo ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi