Qcyk Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Schab suszony?Polędwica dojrzewająca ???? Edytowane 1 Lutego 2022 przez Qcyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Przy majówce fasolka po bretońsku z kociołka. Ojjj wyszła mi nie chwaląc się 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Grochówa 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Hmm , jak ja bym wam ugotował zalewajkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Mam super żonę z super kreatywnością (również kulinarną )Łosoś, pataty i inne warzywka ... Szparagi, jajka, dwa sery ... Nie będę próbował opisywać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 "Szwedzka" jajeczniczka z grzybami spod domku. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Raczej jajecznica w chmurkach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 "Szwedzka" jajeczniczka z grzybami spod domku.czy to kurki? mam nadzieję że za tydzień też sobie pojem kurek spod domku. pozdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Fred a co u ciebie nazywa się zalewajka?pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Chłopski garnek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Wczoraj były flaczki na nowym sprzęcie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Dobry sprzęcik. Jest gdzieś do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Dobry sprzęcik. Jest gdzieś do kupienia? Jasne, wpisz na alle... kuchnia polowa Delfin. Są różne wielkości, ja mam fi 39cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Panowie, rozważam właśnie zakup jakiegoś "garnucha" żeby gotować w terenie, co polecacie? Czy takie rozwiązanie jak powyżej czy kociołek żeliwny? Jakieś uwagi sugestie na co zwracać uwagę przy zakupie? A może ktoś użytkuje już dłuższy czas i może polecić coś konkretnego z linku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Polecam dutch oven na nóżkach: https://outdoorchef.com.pl/product-pol-877-Garnek-zeliwny-ft4-5-Dutch-Oven-3-5-L-na-nozkach-Petromax.html Dajesz węgle,brykiet etc. pod garnek i na pokrywkę. Do tego pokrywka posłuży jeszcze jako patelnia. Na YT wpisz dutch oven ,jest mnóstwo ciekawych przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Tu masz więcej: https://www.dutchovenshop.nl/dutch-oven-set/ Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 (edytowane) Jako już pełnoprawny lublinianin ????, musiałem w końcu popełnić rzecz która w mojej rodzinnej Małopolsce była mi praktycznie nieznana. Cebularze,tutaj wersja bez maku mimo tego zakończyły żywot jeszcze ciepłe ???? . Edytowane 3 Lipca 2022 przez Piotr Gołąb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Napisz coś więcej i tych cebularzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Na ok. 12 sztuk : Ciasto :- 0,5 kg dobrej mąki pszennej- 50 - 60 gr masła- 2 jajka- łyżeczka soli Rozczyn :- 20 gr drożdży- ok. 1szklanki mleka- 4 łyżki mąki pszennej- łyżeczka cukru Farsz :- 4 spore cebule- 2 łyżki oleju- 2 łyżki maku ( jak ktoś lubi ) Zrobić rozczyn -lekko podgrzać mleko, dodać cukier i mąkę, delikatnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. W międzyczasie pokroić cebulę w kostkę i wrzucić na gotującą się wodę na kilka minut, odcedzić. Dodać olej i sól do smaku.Ciasto - do miski wsypać przesianą mąkę, dodać sól, roztopione masło i roztrzepane jajka. Dodać rozczyn i wyrobić ciasto.Miskę z wyrobionym ciastem odstawić (przykrytą ściereczką ) do wyrośnięcia na ok. pół godziny. Blat czy stolnicę podsypać mąką, z ciasta uformować wałek i podzielić na 12 równych kawałków. Z każdego uformować kulkę i delikatnie rozwałkować formując okrągły placek. Na każdym ułożyć farsz, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok 25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 "co cie nie zabije to cię wzmocni" . Poniekąd tak , zjadłem i ochoczo wróciłem do pracy Norwegowie mówią na to danie - obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 "co cie nie zabije to cię wzmocni" . Poniekąd tak , zjadłem i ochoczo wróciłem do pracy Norwegowie mówią na to danie - obiad To jakieś parówki w sosie? Daj coś więej info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 I przede wszystkim przepis.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) To trochę podchodzi pod niemieckie wursty z curry [emoji846] Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez mav3rick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 brzmi znacznie lepiej niż parówki w sosie.a może by saucisses à la sauce norvégienne... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi