Skocz do zawartości

Gotujemy

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Podczas wypadów do A. mnie też trafia się coś popełnić w kuchni. Dziś golonki indycze w szkle.Przyprawione wcześniej, wytrymowane z gnatów, zawinięte w środek kawałek cebuli, surowa papryka.Temperatura 140-150 1 h 50. Dziś kasza jęczmienna i rzepa w zestawie. 

• Like 1

Przepis :  https://www.doradcasmaku.pl/blog/4628/wyroby-domowe.-cz.2.-suszone-domowe-wedliny-dojrzewajace..html

Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane  ;)

Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego Narodzenia

• Like 3

Przepis :  https://www.doradcasmaku.pl/blog/4628/wyroby-domowe.-cz.2.-suszone-domowe-wedliny-dojrzewajace..html

Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane  ;)

Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego Narodzenia

No i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie)  i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko  ,,,

Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,,      z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda !

Edytowane przez Raffaello
  • Like 1

No i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie)  i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko  ,,,

Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,,      z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda !

No i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem w temacie "łosi" tylko ze zrozumieniem, nie tak jak robiłeś to w szkole,  bo jak widzę logiczne myślenie nie jest twoją dobrą stroną. Obeznany w temacie łowiectwa  jestem bo jeśli o czymś dyskutuje to staram się mieć o tym wiedzę w przeciwieństwie do ciebie. 

Edytowane przez Małkociniak

attachicon.gif IMG_20171117_205405.jpgattachicon.gif IMG_20171121_072105.jpg

Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone.

Polecam jako dodatek do makaronów, cienko pokrojony w paski robi robotę. 

Makaron z suszonym pomidorem, czosnkiem, szpinakiem + deko smietany to posypane parmezanem. Pycha

Druga sprawa że tak zakonserwowane mięso świetnie sprawdza się na wyprawach wędkarsko-surviwalowych 

Swego czasu objechałem rowerem z wędką całe mazury a w sakwach dwa kawałki schabu. Nie straszne upały, mięsko pierwsza klasa

Edytowane przez chulo
  • Like 3