turkucpodjadek Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Podobno na Gagarina w wawie jest jakiś sklep z surową dziczyzną. Ktoś może słyszał lub robił zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ja jestem na etapie przetworów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 10 kg padliny wrzucone w solankę:5 polędwiczek, 4 karkówki 2 boczki i 2 żeberka za ponad tydzień dymienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Nowy sprzęcior zakupiony , stary Braun jeszcze dyszy ale ma 10 lat to na emeryture mu się należało Edytowane 11 Września 2017 przez seiken 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Stek pierwsza klasa ,dzieki temu ustrojstwu z Lidla Edytowane 1 Grudnia 2017 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Sezonowe śniadanie:)Burżuj .. i pewnie jeszcze na maśle smażona ...Mnie już stać tylko na kawior i łososia ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 U mnie dziś na parze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Podczas wypadów do A. mnie też trafia się coś popełnić w kuchni. Dziś golonki indycze w szkle.Przyprawione wcześniej, wytrymowane z gnatów, zawinięte w środek kawałek cebuli, surowa papryka.Temperatura 140-150 1 h 50. Dziś kasza jęczmienna i rzepa w zestawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Materiał DRASTYCZNY !!! nie dla tych co jedzą zieleninę Na początku był HEAD SHOT Potem trochę roboty trochę "zadymy" a na końcu Edytowane 7 Grudnia 2017 przez miramar69 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Darz Bór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 mniam! ale z tym dzikiem to uważaj bo na forum jest kilku neo-obrońców zwierząt, jeszcze Ci manifestacje przed domem odwalą albo wydrukują zdjęcie i pod bramą będą znicze palić .... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Ja już dawno przekonałem się o tym , że mięso nie rośnie w ogródku obok sałaty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Schabik sous vide 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Małkociniak daj przeis jeśli możesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Przepis : https://www.doradcasmaku.pl/blog/4628/wyroby-domowe.-cz.2.-suszone-domowe-wedliny-dojrzewajace..html Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego Narodzenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Przepis : https://www.doradcasmaku.pl/blog/4628/wyroby-domowe.-cz.2.-suszone-domowe-wedliny-dojrzewajace..html Czas peklowania w każdym przypadku wydłużyłem do 48 h. czas suszenia (dojrzewania) do 10 dni. Przyprawy w/g uznania dałem gorczycę, pieprz, tłuczone w moździerzu i rozmaryn wcześniej natarłem mięso wyciśniętym czosnkiem do niego wszystkie przyprawy ładnie się przykleiły. Potem owinąłem kilkukrotnie gazą i powiesiłem w temp. 16'C, zimniej na strychu niestety myszy wlazły po pucu. Rajstopy tudzież rajtuzy wszystkie żona miła wyprane Jutro zawijam następne i będzie dojrzewało do świąt Bożego NarodzeniaNo i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie) i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko ,,,Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,, z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda ! Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Raffaello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Żeby nie było (mam paragon) miruna,kopytka i kapustka własnej roboty-pycha! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Świetna przekąska, brat specjalizuje się w tym. W moim rodzinnym pn-wsch. regionie znane są dwie długo dojrzewające wędliny. Kindziuk na Suwalszczyźnie i kumpiak z okolic Sokółki, od kump- szynka. Dociekliwi znajdą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) No i wyszło mięso z obrońcy prześladowanych łosi,dzików,zajęcy itp! wiesz co? chyba byłeś myśliwym ale Cię wypieprzyli ze związku(nie wie za co bo bardzo jesteś obeznany w temacie) i teraz tak się mścisz za to oczerniając ich! ale mięsko ci smakuje chyba że to tylko ,,,Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone,, z kota ???miał! choć na kota mi to n ie wygląda !No i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem w temacie "łosi" tylko ze zrozumieniem, nie tak jak robiłeś to w szkole, bo jak widzę logiczne myślenie nie jest twoją dobrą stroną. Obeznany w temacie łowiectwa jestem bo jeśli o czymś dyskutuje to staram się mieć o tym wiedzę w przeciwieństwie do ciebie. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 @RaffaelloPomogę ci:http://jerkbait.pl/topic/99956-ratujmy-polskie-%C5%82osie/page-31#entry2267692 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Małkociniak daj przeis jeśli możesz?http://jerkbait.pl/topic/89272-gotujemy/page-4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) IMG_20171117_205405.jpg IMG_20171121_072105.jpg Dojrzewający schab i szynka, pierwsze koty za płoty, żona kreci nosem woli wędzone.Polecam jako dodatek do makaronów, cienko pokrojony w paski robi robotę. Makaron z suszonym pomidorem, czosnkiem, szpinakiem + deko smietany to posypane parmezanem. Pycha Druga sprawa że tak zakonserwowane mięso świetnie sprawdza się na wyprawach wędkarsko-surviwalowych Swego czasu objechałem rowerem z wędką całe mazury a w sakwach dwa kawałki schabu. Nie straszne upały, mięsko pierwsza klasa Edytowane 10 Grudnia 2017 przez chulo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Mieszkając w bloku gdzie mam 20-22st nie mam możliwości gdzie suszyć. Podaje się ok tych 16-17stopni. Może w piwnicy gdzie jest ok 10-12?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi