Skocz do zawartości

Gotujemy


turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkając w bloku gdzie mam 20-22st nie mam możliwości gdzie suszyć. Podaje się ok tych 16-17stopni. Może w piwnicy gdzie jest ok 10-12??

Spokojnie możesz to robić w domu , ja nawet latem na balkonie suszyłem

mieszkam w bloku i też suszę na "karniszu"

2vw9wg0.jpg

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jako wieloletni kompościarz :D  zachęcam do kiszenia nie tylko  kapusty,ale również buraków ,cukinii, pomidorów ,naprawdę nie ma z tym wiele zabiegu (spokojnie da radę opanować to nawet mieszkając w bloku), z korzyścią dla zdrowia,kiszony sok jest niezastąpiony po chwiejnym weekendzie ;) 

Edytowane przez Zack
  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam,u mnie  przedświątecznie pierogi z grzybami ,oraz kapusta ( kompostowania swojego :D  ), do tego dobre tanie piwko ,normalnie kraina pieczonych gołąbków :D

 

attachicon.gif P1170419.JPG

 

 

U mnie rybactwo na maśle z koperkiem, czosnkiem i chilli... a394d2f0af0baff681b9842cf2e405e7.jpg

 

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Lubię owoce, ale na widok pierogów tak pięknie okraszonych prawie zadławiłem się śliną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kto z Warszawy to na Bakalarskiej wśród ciuchów,jest parę sklepów spożywczych, w których krewetki(różne rozmiary ) są w naprawdę dobrej cenie!I cała azjatycka spożywka też!!!

Naprawdę warto.

Dzięki za info [emoji5] Bankowo sprawdzę źródełko.

Pozdro

 

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Qcyk ty burżuju jeden ty, obśliniłem się od ucha do ucha.

Jeszcze parę dni i ja wraz ze swoim starszym syneczkiem będziemy udawać burżuazję.

pozdrawiam byniek

Zbyniu moja lepsza połowa kiedy się poznaliśmy nie jadała robactwa :) Widać była to kwestia przyrządzenia bo teraz szarpie krewetki jak reksio szynkę :) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za info [emoji5] Bankowo sprawdzę źródełko.

Pozdro

 

A następną razą jak będziesz robił krewetki to polecam tak:

Masło,cebula, chili, koledra(wiem wiem nie wszyscy lubią,ale tu to MUS :) )

Imbir,czosnek, sok z limonki!

Palce lizać!

 

Pozdro

 

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez grzesiekp.
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Qcyk ty burżuju jeden ty, obśliniłem się od ucha do ucha.

 

Czasy takie, że bardziej wykwintne to masło niż same krewetki... Także dajcie namiar na metę z masłem spod lady ;)

A ponadto muszę wykonać na zamówienie teściowej staropolskie danie pt: "ryba po grecku"... Ma ktoś jakiś sprawdzony przepis? Bo niby wiem jak, ale chętnie się dowiem czegoś nowego...

Edytowane przez Fossegrim
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ponadto muszę wykonać na zamówienie teściowej staropolskie danie pt: "ryba po grecku"... Ma ktoś jakiś sprawdzony przepis? Bo niby wiem jak, ale chętnie się dowiem czegoś nowego...

Jak nie dodasz pangi to jakbyś nie zrobił to będzie pyszna ryba po grecku :D 

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...