Skocz do zawartości

Gotujemy

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Sushi to lipa...niestrawny(ciężki do strawienia po moczeniu) ryż z lekką rybą-dobre dla yakuza.

Nie ma nic wspólnego ze zdrowym,gotowanym jedzeniem np Ajnów.

Dziś był MoTuk : pierogi z jagnięciną z rosołu...kolacja zbędna?!

;-)

Cholera jasna! tyle razy sobie obiecywałem, że nie będę zaglądał do tego wątku! I co? i znowu nie wytrzymałem!!!

A teraz muszę ruszyć dupę z fotela i marsz do kuchni co by odreagować :(  :angry:  :huh:

(choć dobrze, że ten marsz to jakiś plus, bo jak by nie było to forma zdrowej aktywności fizycznej :P  :D )

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

(choć dobrze, że ten marsz to jakiś plus, bo jak by nie było to forma zdrowej aktywności fizycznej :P  :D )

Miłe złego początki a koniec...w lodówce  :D

Jako zdeklarowany wegetarianin( załóżmy że to prawda ;) ) polecam wszystkim selera ugotowanego następnie w plastry i zawiniętego w wodorosty nori poczem podsmażonego.  Jadłem u syna (weganina :angry: ) na Wilię i świetnie udawało rybę.

Pozostali biesiadnicy kręcili nosem (sensu stricte też albowiem śmierdziało silnie :o ) ja zaś spałaszowałem 5 kawałków. Mniam, mniam.

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 1

Miłe złego początki a koniec...w lodówce  :D

Jako zdeklarowany wegetarianin( załóżmy że to prawda ;) ) polecam wszystkim selera ugotowanego następnie w plastry i zawiniętego w wodorosty nori poczem podsmażonego.  Jadłem u syna (weganina :angry: ) na Wilię i świetnie udawało rybę.

Pozostali biesiadnicy kręcili nosem (sensu stricte też albowiem śmierdziało silnie :o ) ja zaś spałaszowałem 5 kawałków. Mniam, mniam.

Z czasów "młodego małżeństwa" mamy z moją piękniejszą połową, traumatyczne wspomnienie na temat smażonego w panierce selera. Do dzisiaj zaśmiewamy się do łez ...i do pyska nie bierzemy :wacko:  :P  :D  :D  :D

Oddam worek bigosu mojej produkcji na dziczyźnie. Nie zdążyłem zjeść a dietetyk zabronił. Funkiel nówka, nie śmigany.

Szkoda, że piszesz dopiero dzisiaj :( W niedzielę, moja żona była w Krakowie  ;)   :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Dietetyka można zmienić ale to nic nie zmieni .

Zmieni i to wszystko.

T.zw. 'dieta' nie polega na ograniczeniach tylko świadomym wyborze wynikającym z wiedzy i doświadczenia.

Pokarmy i napoje można porównać do przyjaciół lub znajomych.

Znajomy zaprowadzi w kłopoty zaś przyjaciel wyjaśni jak się z nich wykaraskać.

Gotowanie jest kluczem w oczyszczaniu pokarmu i ułatwianiu przyswajalności.

Kombinacja pokarmów to łagodzenie wpływu elementów skoncentrowanych.

Liczenie kalorii z pominięciem wielu istotniejszych czynników prowadzi donikąd,

co z łatwością da się ocenić po efektach.

• Like 1

Pakajcie na to :) I co, nie wzrusza mięso może? Wzrusza jak reklama fundacji Polsat.

attachicon.gif IMG_20180120_194853.jpg

Piotrek zlituj się... moja lepsza połowa wymyśliła dietę. Tylko nie wiem z czego chcę się odchudzić jak ona to same kości [emoji23] u mnie dzisiaj tak... 62c2797cc7b2b48e3d3a47753ea10ba9.jpgd68291778b26bb35d3f470e4a69f29ae.jpg

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Właśnie miałem wybór i nie wiem dlaczego powiedziałem że spróbuję [emoji23] A jak już się powiedziało a to trzeba powiedzieć b tak mnie staruszek nauczył. Więc się przemęczę a może mi na zdrowie wyjdzie.

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

Nie wyjdzie.Mogę omówić zady i walety.

Na takiej diecie murowane kontuzje...wiem bo dogłębnie przerobiłem:Jarskie,wegetariańskie,fruktariańskie,wegańskie itp

Teraz porządnie gotuje wszystko,wybierając co przydatne.

Odchudzanie jest banalne ,wystarczy jeść przyzwoite,ugotowane posiłki przed pracą...a nie po.

Uczcie się gotować póki nie jest za późno.

Edytowane przez darek1
  • Like 1