SlawekNikt Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Same frykasy ... Może ktoś zapoda sprawdzony przepis i wykonanie na chleb w tym trudnym czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Taki wierszyk z dzieciństwa mi się przypomniał: "ryby drób i cielęcinalubią tylko białe winazaś pod sarny, woły, wieprzejest czerwone wino lepsze"deser, frukta i łakotkilubia tylko wina słodkieA szampana wie i kiepMozna podczas, po i przed Edytowane 17 Marca 2020 przez Marcin Rafalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 To prawda niepotrzebnie dałem jeszcze po minucie [emoji6] Poprawię się [emoji106] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaJa akurat lubię takie jak na zdjęciu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Wszystko zależy od mięsa. Jeśli dobrze wysezonowane, to można bardzo surowe zjeść, jeśli niezbyt długo dojrzewane, to Daniel usmażył w punkt.Oczywiście, co kto lubi, na temat gustów nie dyskutuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 dla mnie ten na zdj. wysmażony jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Mi się wczoraj zachciało oldschoolu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ta buła kojarzy mi się z dworcem PKP i z powrotem z nad Bugu Wybacz Robert 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Byłeś kiedyś w Olsztynie na dworcu PKP ? To była moja pierwsza myśl jak to zacząłem robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Przecież Zapiekanka Dworcowa to fastfood niezależny od miasta ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 ale wspomnienia bezcenne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Pierwszy fastfood w Polsce Jednak z większym sentymentem wspominam bigos, czy kiełbachę w dworcowym barze. Może dlatego, że byłem młodszy niż w erze zapiekanek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) Co do stejków proponuję odwiedzić restaurację Mięso i Sprawiedliwość i skosztować 650gr t-bona. Do tego rekomenduje bimber chrzanowy ... miazga. https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295377-d5063753-Reviews-The_First_Lviv_Grill_Restaurant_of_Meat_and_Justice-Lviv_Lviv_Oblast.html Edytowane 18 Marca 2020 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Czerwone, wytrawne, pasuje do wszystkiego, do kury, dzika i sera teżPodpisuję się pod tym wszystkimi butlami Już dawno w branży alkoholowej krązy powiedzenie, że pij tak jak ci smakuje. Nie przepadam za białym winem, a bardzo lubię czerwone i tylko wytrawne.Nieważne, jaki posiłek mam przed sobą, czerwone wino mi zawsze pasuje.Chyba, że to zupa chmielowa, to nie zapijam winem wtedy Idę robić świeżynkę (gdzieniegdzie zwaną świeżonką) i tu akurat pójdzie jasny Kozel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Tak wracając do zapiekanki to jadł ktoś na dworcu w Biłgoraju i jaki ma rekord. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Byłeś kiedyś w Olsztynie na dworcu PKP ? To była moja pierwsza myśl jak to zacząłem robić ????. Parę dni temu odbyłem podróż sentymentalną do Kortowa. W planach były też zapiekanki na dworcu. Skończyło się na pizzy na Żołnierskiej z sosem czosnkowym ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 To pewnie i w Romie na Jarotach miałeś okazje się kiedyś stołować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ta buła kojarzy mi się z dworcem PKP i z powrotem z nad Bugu [emoji38] Wybacz RobertBartek dworcowe zapiekanki w Siedlcach? Bo kultowe są chyba też niedaleko atlasu [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Mi się wczoraj zachciało oldschoolu O to to miałem robić pizzę na kolację ale zapiekanki wygrywają [emoji4] Dzięki za podrzucenie tematu [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 To pewnie i w Romie na Jarotach miałeś okazje się kiedyś stołować Wywołałeś wspomnienia... Nadal jest? Jak będę to się skuszę - pizza to żadna, ale jako placek z pieczarkami, szynką i serem - pychota. I ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 dokładnie - polish picca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Bartek dworcowe zapiekanki w Siedlcach? Bo kultowe są chyba też niedaleko atlasu [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka JasneChyba jedyne zostały obok kościoła garnizonowego, nie tak stara lokalizacja, ale podobno nadal jadalne Ja nie używam od wielu lat, jakoś mam awersję do tak dużej ilości buły w posiłku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 To pewnie i w Romie na Jarotach miałeś okazje się kiedyś stołować A i owszem . BTW. Podczas ostatniego pobytu wpadłem też do Coctail Baru na 11 Listopada. Ponczówki wciąż smakowite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Same frykasy ... Może ktoś zapoda sprawdzony przepis i wykonanie na chleb w tym trudnym czasie ?Chleb piekłem przez pół roku, ale przyszło lato i skończyło się.Piekłem na swoim zakwasie, który przygotowałem wcześniej, przez jakiś okres nie miałem czasu na utrzymanie zakwas i zdechł. Przedwczoraj nastawiłem mąkę żytnią 2000 na nowy zakwas, rozpoczął współpracę, za kilka dni wznowię wypiek chleba.Dokładnie nie pamiętam tamtej metody, ale co było ważne: najpierw mieszałem mąkę żytnią z mąką orkiszową 1:1, wodę, zakwas i łyżeczkę soli, bez wyrabiania, byle wymieszać. Odstawiałem do wyrośnięcia na dłuższy czas. Po wyrośnięciu przekładałem do blachy i znowu odstawiałem do drugiego wyrośnięcia, na ok, godzinę bodajże-to ważne, bo się nie upiecze. Po wyrośnięciu do nagrzanego piekarnika, a później nóż i... pół bochenka znikało migiem.Jeśli potrzebne będą komuś dokładne proporcje, to poszperam i podam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Fajny kanał, warto przejrzeć, bo sporo ciekawostek...Przykłady:- chleb - zakwas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Krowa dzień kolejny...niestety mięso to nie samoróbka ale i tak całkiem smaczne. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi