grzegorzyk Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Zjadłem oczami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 … a czym dezynfekowałeś surowiznę ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Bardzo ciekawie podane, apetycznie. 10pkt.Danielu.pozdrawiam byniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 … a czym dezynfekowałeś surowiznę ?... Zostało mi jeszcze trochę podlaskiego trunku pędzonego w blasku księżyca o mocy 60 volt [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Mnie naszło na żurek. Żona zakupiła warzywka, wywarek wegański z dodatkiem wędzonki pogotował się 4 godzinki i zakwas do środka. Dopiero wtedy sól, pieprz, mnóstwo majeranku, wyciśnięty czosnek, chrzan, biała kiełbasa. Na talerz kacze jajo na twardo, do tego świeży chlebek Może nie najgorszy jest ten czas zarazy? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 ...u nas jest żureczek planowany po niedzieli. Wszystkie produkty zakupione. Już nie mogę się doczekać Moja żona jest mistrzynią wielu potraw, ale żurek jest w pierwszej trójce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Krowa dzień kolejny...niestety mięso to nie samoróbka ale i tak całkiem smaczne. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaTalerz też elegancki. Z historią czy made in China? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Talerz też elegancki. Z historią czy made in China?Ten akurat made in china. Ale w domu rodzinnym mam kilka z historią. Tylko szkoda ich wyciągać [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 ...pogotowałem od rana ,,rosołek", zabrakło tylko świnskiego ogona. Słoiki wyparzone, kości oddzielone, zaraz do słoików. Buraki również posiadam. Zwolnię słoja z malinówki i zastawie kiszone/barszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Odpalam słoiczek zagłady [emoji6] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 ... normalnie konfitowane mięsiwo. Do piekarnika wjechał udziec z indyka, wczoraj przyprawiony, z lekko podsmażoną cebulą i papryką. Rękaw 130 C i ze 2,5h. a ja wyjpad na Kępę przewietrzyć się i poćwiczyć technikę na lekkim zestawie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Odpalam słoiczek zagłady [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaDżem ze świnki mniam!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Gravlax, trzeba poczekać dwa dni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Robisz to w pionie a nie na płasko w naczyniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Gravlax, trzeba poczekać Tak na stojąco?Na Sylwestra wykonałem z bałtyckiego łososia, smakował wybornie, konsystencja, wygląd i smak zbliżony do wędzonego na zimno, tylko zamiast dymu smak został zdominowany przez koperek. No i rybę.Pierwszą dobę filet leżał na jednej stronie, drugą dobę na drugiej stronie, a w trzecią dobę po umyciu i wysuszeniu trafił pod nóż. Jakie proporcje cukru z solą? Ja dałem 1;1 i koperek, dużo koperku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 W pionie, zbędne płyny odchodzą. Ja marynuję 4 łyżki soli, 2 cukru, 4 pęczki kopru, szczypta pieprzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Ja też robię 1:1 cukier z solą, dodaję mielone/tłuczone ziele angielskie i pieprz, lubię pikantnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Domowe wypieki na słodko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 U mnie ze słodkości, flaczki, dochodzą. Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 W pionie, zbędne płyny odchodzą. Ja marynuję 4 łyżki soli, 2 cukru, 4 pęczki kopru, szczypta pieprzu.Nic dziwnego, jakoś mało tego cukru i soli, chyba że to mały kawałek fileta. Ta ilość którą podałeś, to tak na 0,7-8kg mięsa. Na cały, ale mały filet, gdzieś ok 1,5-2 kg dałem pół szklanki soli i pół szklanki cukru i 4 pęczki kopru i żadnych innych przypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Robię drugi raz, było ok, to nic nie zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 W pionie, zbędne płyny odchodzą. Ja marynuję 4 łyżki soli, 2 cukru, 4 pęczki kopru, szczypta pieprzu.Dla wzbogacenia smaku dodaję jeszcze Gin i musztardę gruboziarnistą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Oczywiście w procesie przygotowywania przydaje się jeszcze tonic (schweppes jest do tego najlepszy), ale to już tylko po to aby przyjemniej się czekało na gotowe dzieło. No i żeby reszta ginu się nie zmarnowała. Edytowane 23 Marca 2020 przez Paprykarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Kawa od serca Edytowane 23 Marca 2020 przez Zack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Jak kartoflak to tylko odgrzewany na patelni [emoji4] Co prawda nie moja produkcja ale pomyślałem, że może jeszcze komuś przypomni dzieciństwo [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi