prime Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Coś chłop w sobie ma, również oglądam...Prostota i ciekawy przekaz to jego domena ,wiele potraw robi ze starych przepisów ,ogólnie znanych ,ale robi to po mistrzowsku ,czasem sie myli , ale kto się nie myli, tylko ten co nic nie robi .To moj ulubiony kanał polskojezyczny -kulinarny na yt.A ja wczoraj finiszowalem - zapasy na cięższe czasy Edytowane 31 Marca 2020 przez Viking 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Równie dobry jest "kwasior", ciekawa sceneria ,super bajer i fachowiec.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Równie dobry jest "kwasior", ciekawa sceneria ,super bajer i fachowiec.pozdrawiam bynieko tak ,ogromny postęp zrobił patrząc na 1 jego filmiki ,tylko troche go malo na yt .No i Pani Dorotke -milo sie oglada ,A na skutecznie n,tez ie gorzej -szybko i konkretnie . Edytowane 31 Marca 2020 przez Viking 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Prezent od mamy mojego szwagra. Kiszone ogórki z Podlasia ????. Samorobne. Najlepsze na świecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Jest instrukcja wkładania/wyjmowania z tej butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Wkłada się przez otworek ... , wyjmuje się po rozcięciu butelki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ogórków nie kisi się w plastikowych naczyniach, smak zmienia się dość szybko i to zdecydowanie na gorsze. Tylko szkło, ceramika lub drewno, dotyczy to wszelkich kiszonek i pikli octowych. Kwas mlekowy i kwas octowy wchodzą w reakcję z większością tworzyw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 To musisz powiedzieć to ludziom z Orli. Jadam je od kilku lat. Lepszych nie jadłem nigdy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 To musisz powiedzieć to ludziom z Orli. Jadam je od kilku lat. Lepszych nie jadłem nigdy.U mnie dodatkowo zatapia się ogórki w studni Rozsyłałem chłopakom po całej Polsce i jak dobrze pamiętam Bartek też się nimi zajadał jak nasze drogi się kiedyś przecięły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 U mnie dodatkowo zatapia się ogórki w studni Rozsyłałem chłopakom po całej Polsce i jak dobrze pamiętam Bartek też się nimi zajadał jak nasze drogi się kiedyś przecięły Dokladnie,ale w butlach 5-litrowych... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Wkłada się przez otworek ... , wyjmuje się po rozcięciu butelki ... Ale przez taki otworek takie ogórasy?Ja wiem ... jak się popieści to się zmieści ale czy to dotyczy także ogórków?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @Bob one są nieduże, równe i twarde. Żadne rozciaplańce sklepowe ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 No dobra, nie drążę dalej a Ty nie opowiadaj ... bo się zaśliniam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Czy ze słoika czy z butli 5L różnicy nie widzę. Najważniejsze by były swoje ogórki, dobra odmiana i bez nawozu. U mnie tylko odbiornik od kur. Do butli większe ogórki się nie zmieszczą i to jedyny minus, wtedy idą na sałatki do słoików a największe z powrotem dla kur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Wolę jednak ze słoika, beczki czy kamionki. Powolne kiszenie w głębokiej zimnej piwnicy ( przyprawy też ) zapewnia im twardość i smak. Na a że swoje to rzecz wiadoma powszechnie. Ale jak ogórka da się zjeść z plastiku to i pewnie wódki z plastikowej butelki napić też. Smacznego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Mleko, mięso, wędliny, warzywa i owoce są teraz trzymane w plastiku. Ogórek kilka miesięcy też wytrzyma w plastiku. Która ta wódka jest taka smaczna ze szklanej butelki? Wyborowa, sztumbras, itp? Szajs co przez gardło nie chce przejść.Stereotypy to nie wyznacznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Jak sobie przypomnę te ogóreczki z 5l bańki i 5l bimberku to łza się w oku kręci. Do literka na głowę leciało, były czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak kartoflak to tylko odgrzewany na patelni [emoji4] Co prawda nie moja produkcja ale pomyślałem, że może jeszcze komuś przypomni dzieciństwo [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaPrzez nas zwany też blaszakiem[emoji6] , tylko na tarce ręcznej inaczej wychodzi tyko coś podobnego , mało smaczne[emoji45] Odgrzewany tylko na smalcu . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez jacekp29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 U nas też jest 2 podobna nazwa do tej, którą podałeś "blacharz" Przez nas zwany też blaszakiem[emoji6] , tylko na tarce ręcznej inaczej wychodzi tyko coś podobnego , mało smaczne[emoji45] Odgrzewany tylko na smalcu .Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 u nas " Babka ziemniaczana " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Mleko, mięso, wędliny, warzywa i owoce są teraz trzymane w plastiku. Ogórek kilka miesięcy też wytrzyma w plastiku. Która ta wódka jest taka smaczna ze szklanej butelki? Wyborowa, sztumbras, itp? Szajs co przez gardło nie chce przejść.Stereotypy to nie wyznacznik.Mnie pasuje prawie każda która kosztuje więcej niż 100 pln za 0,7 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 wydaje Mi się , że cena nie zawsze jest wyznacznikiem smaku .... , no ale to jeszcze rzecz gustu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Pewnie, że nie. W moim przypadku, tak jak napisałem powyżej każda w tym przedziale pasuje. Co nie znaczy, że czasami nie piję czegoś innego. Szczególnie jak da się to z czymś wymieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 ... cały myk z tartymi ręcznie ziemniakami polega na wielkości oczek w tarce.Po przetarciu nie jest to zbyt drobna ,,papka", którą odsącza się na tej samej tarce. ,, Kołami do góry". Zbiera się też krochmal. Dlatego lepi się to wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Znajomy robi na własny użytek bimberek który bije na głowę wszystkie inne.Bezwonny,nnie piecze pije się jak syrop 'Pini' kręci ale umysłu nie miesza...no poza stanem euforii , no i co najciekawsze bez konsekwencji dnia następnego. Gość ma 80 i ciekawe doświadczenia Podlasia...cchyba u niego zaterminuje by wiedzę zachować.:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi