Skocz do zawartości

Gotujemy

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Coś chłop w sobie ma, również oglądam...

Prostota i ciekawy przekaz to jego domena ,wiele potraw robi ze starych przepisów ,ogólnie znanych ,ale robi to po mistrzowsku ,czasem sie myli , ale kto się nie myli, tylko ten co nic nie robi .To moj ulubiony kanał polskojezyczny -kulinarny na yt.

A ja wczoraj finiszowalem - zapasy  na cięższe czasy 

post-66647-0-26512300-1585667402_thumb.jpgpost-66647-0-18830700-1585667431_thumb.jpgpost-66647-0-81739600-1585667513_thumb.jpg

Edytowane przez Viking
  • Like 4

Równie dobry jest "kwasior", ciekawa sceneria ,super bajer i fachowiec.

pozdrawiam byniek

o tak  ,ogromny postęp zrobił patrząc na 1 jego  filmiki ,tylko troche go malo na yt .No i Pani Dorotke -milo sie oglada ,A na skutecznie n,tez ie gorzej -szybko i konkretnie .

Edytowane przez Viking
  • Like 1

Ogórków nie kisi się w plastikowych naczyniach, smak zmienia się dość szybko i to zdecydowanie na gorsze. Tylko szkło, ceramika lub drewno, dotyczy to wszelkich kiszonek i pikli octowych. Kwas mlekowy i kwas octowy wchodzą w reakcję z większością tworzyw

• Like 1

Wolę jednak ze słoika, beczki czy kamionki. Powolne kiszenie w głębokiej zimnej piwnicy ( przyprawy też ) zapewnia im twardość i smak. Na a że swoje to rzecz wiadoma powszechnie. Ale jak ogórka da się zjeść z plastiku to i pewnie wódki z plastikowej butelki napić też. Smacznego

• Like 2

Jak kartoflak to tylko odgrzewany na patelni [emoji4] Co prawda nie moja produkcja ale pomyślałem, że może jeszcze komuś przypomni dzieciństwo [emoji6]dd1439efb7e537b612ee8fff130bc94d.jpg9b9d948e464bf5bb684b36e22d4a9156.jpg

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Przez nas zwany też blaszakiem[emoji6] , tylko na tarce ręcznej inaczej wychodzi tyko coś podobnego , mało smaczne[emoji45] Odgrzewany tylko na smalcu .

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jacekp29
  • Like 1

U nas też jest 2 podobna nazwa do tej, którą podałeś "blacharz" :)

Przez nas zwany też blaszakiem[emoji6] , tylko na tarce ręcznej inaczej wychodzi tyko coś podobnego , mało smaczne[emoji45] Odgrzewany tylko na smalcu .

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Mleko, mięso, wędliny, warzywa i owoce są teraz trzymane w plastiku. Ogórek kilka miesięcy też wytrzyma w plastiku. Która ta wódka jest taka smaczna ze szklanej butelki? Wyborowa, sztumbras, itp? Szajs co przez gardło nie chce przejść.

Stereotypy to nie wyznacznik.

Mnie pasuje prawie każda która kosztuje więcej niż 100 pln za 0,7 litra. 

... cały myk z tartymi ręcznie ziemniakami polega na  wielkości oczek w tarce.Po przetarciu nie jest to zbyt drobna ,,papka", którą odsącza się na tej samej tarce. ,, Kołami do góry". Zbiera się też krochmal. Dlatego lepi się to wszystko dobrze. :)

Znajomy robi na własny użytek bimberek który bije na głowę wszystkie inne.

Bezwonny,nnie piecze pije się jak syrop 'Pini' kręci ale umysłu nie miesza...no poza stanem euforii , no i co najciekawsze bez konsekwencji dnia następnego.

Gość ma 80 i ciekawe doświadczenia Podlasia...cchyba u niego zaterminuje by wiedzę zachować.

:-)

• Like 3