bartsiedlce Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Imienniku, używam wyłącznie extra virgin do pizzy, łyżkę stołową na 200 gramów mąki, ciasto nie wysycha przy termoobiegu, brzegi łapią fajną chrupkość.Wczoraj pierwszy raz zawinąłem ser w krawędź, ale za mało. Fajnie rozpuścił się, wierzch został chrupiący, ale było go za mało. Ja jestem domowy dłubacz, daleko mi do profesjonalistów, próbuję, eksperymentuję. Bawię się pizzą od roku, robię 2-3 razy w miesiącu, zapisuję swoje kroki i efekty. Chyba jeszcze nie zrobiłem dwa razy tak samo, choć kilka razy naprawdę mi smakowała, mam to zarejestrowane Ciasto to 3/4 pizzy, następnym razem biorę się za focaccia, zobaczymy, co mi z tego wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Przez nas zwany też blaszakiem[emoji6] , tylko na tarce ręcznej inaczej wychodzi tyko coś podobnego , mało smaczne[emoji45] Odgrzewany tylko na smalcu . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaU nas to był kruchalec, pamiętam jeszcze jak babcia robiła cała dużą blachę, ze słoninka i cebulą.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Bartek,skoro lubisz poeksperymentować to wypróbuj mąkę z pszennym płatkiem z młyna braci Górskich. Powinieneś ją dostać w Topazie. Świetne ciasto z niej wychodzi. I dodaj goudę do mozzarelli, tak do 30 %,wtedy ser nabierze fajnego smaku. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez trolinka666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Poszukam mąki.Co do serów, to jednak jestem zwolennikiem mozzarelli i parmezanu, dziś gouda goudzie nie równa, chyba, że piszesz o holenderskim oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Do domowej pizzy polecam zaopatrzyć się w kamień do pizzy. Zupełnie inna jakość pieczenia niż na blasze. Pizza na kamieniu wypieka się w około 10 minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Nie,piszę o zwykłej goudzie. Najczęściej używam z Włoszczowy. Mają niezłe sery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) ... ale po mrożeniu drożdże już nie są tak "żywe", oczywiście to sposób na "szybką" pizzę, podobnie jak placek ze sklepuBartku, mrożone ,,odżywają" paliwa nieco dodać i ,,ruszają". Sprawdzone,ale nie przy pizzy Edyta. Bartku jeśli chcesz coś nowego to proponuje socca/farinata. Tylko mąka z cieciorki tu niezbędna i można poeksperymentować z dodatkami. Na emigrację zabrałem coś ok.kilograma. Będę kombinował. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) , chyba, że piszesz o holenderskim oryginaleRównieź Gouda Goudzie nierówna Łażąc po Goudzie podczas zawodów wędkarskich nabyłem kilka rodzajów i nie każdy był smaczny Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 A tego nie wiedziałem, myślałem, że to jakaś ustalona receptura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Myślałem podobnie i dlatego się trochę zdziwiłem. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Dzisiaj jak mi się wydawało popełniłem profanację i kupiłem w biedrze golonkę długo gotowaną. Upiekłem i byłem mega zaskoczony smakiem, konsystencją i ogólnie całokształtem [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Też mi się zdarzało, całkiem była zjadliwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Też mi się zdarzało, całkiem była zjadliwa ...Zjadliwa, czy do zjedzenia? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Senior akurat podniósł z wędzarni... , mieliśmy do tego również inne HM, bo Padre po ART, wydz technologii żywności w prawdzie specjalność mięso ale całą chemię spożywczą ma w małym palcu...jako dziecko akademickie od urodzenia jestem związany z branżą 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Carbonara... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zamiast bazylii powinien być chips z wędzonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zamiast bazylii powinien być chips z wędzonki Różnie ludzie robią [emoji4]ja lubię z bazylią i czosnkiem. Inny bez bazylii i z cebulą [emoji6] tyle wersji ile jedzących [emoji1787] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jeśli carbonara to tylko pancetta, parmigiano, pecorino, jajo, pieprz i spaghetti, tak dla purystów. Oczywiście niezbędny będzie osolony wrzątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zdarzy mi się czasami popełnić takie coś 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kupujecie w biedrze kaufie tesco lidlu. A może zacznijcie wspierać polską gospodarkę i polskie sklepy? ! Narzekacie jak jest ale to przez Was tak jest. Patrioci kurła. Z worka grila kręcą przy tanich sikach.Odpady jeść za tanią kasę. Tfu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ci co nie mieszkają na zadupiu, kupóją w biedrze kaufie lidlu. Ci co mieszkają na zadupiu kupóją u chłopa.A chłopa, w biedrze kaufie lidlu itd.pozdrawiam byniek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Kupujecie w biedrze kaufie tesco lidlu. A może zacznijcie wspierać polską gospodarkę i polskie sklepy? ! Narzekacie jak jest ale to przez Was tak jest. Patrioci kurła. Z worka grila kręcą przy tanich sikach.Odpady jeść za tanią kasę. Tfu! Z przyjemnością kupię trymowaną jagnięcinę i sezonowany na sucho rostbef od chłopa, a krewetki i peccorino od baby, dasz adres?A może znasz dobry, popularny, czysto polski sklep, w którym kupię opisane trzy gatunki ziemniaków? Zaproponuj coś konkretnego, nie opluwaj jadem wszystkich dookoła 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nawet zwykłą wieprzowinę od chłopa bym kupił, "to se ne da pane" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Kupujecie w biedrze kaufie tesco lidlu. A może zacznijcie wspierać polską gospodarkę i polskie sklepy? ! Narzekacie jak jest ale to przez Was tak jest. Patrioci kurła. Z worka grila kręcą przy tanich sikach.Odpady jeść za tanią kasę. Tfu! A tak zapytam Patriotę jakimi to ciągnikami Polscy rolnicy robią w polu ....New Holland, John Deere ,Clas pewnie Fendt a nasz Ursus to daleko w tyle i pewnie to co zostało z dawnych lat a te cześci to zapewne też z importu a paliwo to z której stacji ... Prowadząc DG nie dostaje żadnej dotacji i płacę ZUS kilkakrotnie droższy od Krusu nie ma obrotu nie mam kasy .I jeszcze coś taka wisienka na torcie, jak była susza to lament bo zbiory malutkie i fajnie żeby Państwo poratowało biednego rolnika. Ale jak były słabe plony to więcej płacili w skupie więc kasa prawie się zgadzała Mało urosło ale więcej zapłacili..+ dopłata . Ale kużwa jak ja poszedłem do sklepu i więcej zapłaciłem bo susza to mi Państwo nie dorzuciło kasy za to że stratny byłem. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez M a r a s 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Poprostu przychodzą lepsze czasy dla rolnika, skończyły się jabłka po 10gr i ziemniaki po 30 gr. Teraz rolnik może sobie pozwolić na wakacje w ciepłych krajach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi