malcz Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Sobota - Łosoś Harissa. Niedziela - Stir-Fry z kaczką i mango w sosie śliwkowym. Pozdrawiam,malcz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Pierwszy chlebek na zakwasie własnego wyrobu.Pełnoziarnisty żytnio pszenny ????Skóra trochę twarda. Chyba za niska temperatura pieczenia była. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Dobrze pasujący komplecik. Stalowa patelnia, klarowane masło i rydze 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Piątek - klasyka, czyli "Malczery" Sobota - krewetki z makaronem w sosie na bulionie z warzyw i pancerzy z cukinią i pomidorkami skropione limonką i posypane kolendrą. Niedziela - Carpaccio Pozdrawiam,malcz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 "Malczery"...napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Jak co roku po helloween - placki z dyni 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Jak co roku po helloween - placki z dyni IMG_20201103_191051.jpgpo czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Po wyjęciu świeczki z dyni 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 po czym? Oj się jednej literki czepiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) ... tajny sposób na COVIDa prawdziwa kwaśnica po góralsku na ... spirytusie i kromeczką własnego chlebka ... Edytowane 5 Listopada 2020 przez miramar69 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 ... tajny sposób na COVIDa 20201105_160104.jpgprawdziwa kwaśnica po góralsku na ... spirytusie i kromeczką własnego chlebka ...Na gęsinie? Kwaśnica i kapuśniak to moje ulubione zupy. Podstawa to porządna kapusta, ukwaszona tradycyjnie bez kropli octu i chemii. Warzywa na bulion też mają znaczenie, te z własnego ogródka mają o wiele lepszy smak, ewentualnie dobrej jakości organiczne.Poszukuję dostępu do wędzonej kaczki. Jadłem parę razy rosół z takiej wędzonej i przypadł mi do gustu. Nie ma nie tylko w okolicznych sklepach, ale nawet w sieci ani śladu. Tylko piersi kacze wędzone da się kupić, a nie tylko mięso jest potrzebne. Potrzebna cała kaczka, kości dają smak, ale...nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) ... niestety nie na gęsinie ... ale za to na wędzonych żeberkach oraz boczku ... kapusta oczywiście swoja, tak jak i warzywa ... z kaczką niestety nie pomogę , nie ma i u mnie takich rarytasów ... Edytowane 5 Listopada 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) "Malczery"...napisz coś więcej Robert klasyka....cudów nie ma...dla mnie klucz to doprawienie mięsa, dla mnie obowiązkowo: posiekany imbir, dużo czosnku, trochę bulionu + sos worcester. A same dodatki to już kwestia gustu, u mnie klasyka, czyli: od dołu: sosik - sałata karbowana - kotlet - cheddar - pomidorek - pikle - boczek + drugi sosik no i oczywiście dobra bułeczka lekko podpieczona:) Pozdrawiam,malcz Edytowane 10 Listopada 2020 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 No klasyczne ... MNIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 ... tajny sposób na COVIDa 20201105_160104.jpgprawdziwa kwaśnica po góralsku na ... spirytusie i kromeczką własnego chlebka ...Chce przepis ,jak znajdziesz chwile to skrobnij skladniki i zasady przygotowania ,kapucha sie kisi ,a tak przy okazji czym rożni sie kwaśnica od kapuśniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Cześć, Macie jakieś sprawdzone przepisy na przygotowanie królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Polecam rosół z królika -dla dzieci super odżywcza zupka ,a potem z mięsiwa pasztet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Wątek zamarł w zeszłym roku, więc wrzucam coś na rozruch, bo przecież z głodu jeszcze nikt nie poumierał Taki tam przepis z głowy na tłuściutki i syty makaron casarecce z chorizo, cukinią, pieczarkami, papryką, suszonymi pomidorami i czosnkiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Lubię makarony zastosowany w każdy sposób. Nie mam jakichś swoich ulubionych przepisów, po prostu używam tego co znajdę pod ręką-w lodówce i spiżarni, byle zbalansować smak. Wychodzą nieraz kłopotliwe sytuacje, bo nieraz wychodzi wyborny smak, a ja kompletnie nie mam na niego przepisu. Nie zapisuję, sypię, kroję, dodaję "od ręki" co pasuje akurat do dania i nie jestem w stanie tego odtworzyć . Ale przynajmniej niespodzianki gwarantowane i zjadliwe wszystko przy okazji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Ja także lubie makarony choć wolę te z dodatkami sosu. Najlepiej śmietanowego ????. Ten przepis miał być małą odmianą. Ugotowany i podsmarzony makaron na tłuszczyku z wytopionego chorizo. Do tego wysmarzone chorizo, podsmarzone pieczarki, papryka, cukinia, czosnek i garstka przypraw takich jak: tymianek, papryka wędzona i odrobina cayenne. No i jeszcze te drobno krojone suszone pomidorki z oleju. Dietetyki się łapią za głowy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Mniam ... tylko tę paprykę wywalił bym do kibla (nie toleruję niestety ) Ale zastąpił bym ją czerwonym wytrawnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Dzisiaj równie tłusto jak poprzednio ????. Pieczone ziemniaczki i shorma wieprzowa. Do tego sosik tysiąca wysp, oraz mocno czosnkowy. Przydały by się warzywa jakieś albo sałatka grecka, no ale to następnym razem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 A u mnie gulasz węgierski z boczniaków (bez mięsa) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Grzyb i wieprzowina, potrzebuje szklanki wina. Zatem i ja muszę nadrobić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 ..,mnie też napadło na pieczone ziemniaki, jako dodatek do żeberek w pierzynce z podsmżanej cebuli z czosnkiem. Buraczki na dokładkę. Jako katalizator spalania tłuszczu coś >70. Jako środek rozpuszczająco-dezynfekujący... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi