Nida Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 ja już w piatek wędze wg receptury kolegi powyżej dam znać wedze szynke , schab, karkówkę, polędwice wołową i wieprzową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dziś na lekko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 ruskie czy z mięsem?pytam dla zasady bo i tak mi ślinka cieknie hehe psciasto z drożdżami czy bez? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Kurcze sami zadymiarze się zebrali. Ja jutro walczę, szynki powieszone i schną. BOB1 spróbuj kiedyś bez parzenia. Od jakiegoś czasu zaprzestałem tego procederu i z reguły wychodzą zdecydowanie lepsze. Wędzę dość długo - schodzi w zasadzie cały dzień i ciągnę do dość wysokiej temperatury, żeby mięso i środku ją złapało, robione na oko i na wyczucie, ale coś w ten deseń co Rhyacophila, szynka wychodzi prawie jak sklepowa za Gierka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 ruskie czy z mięsem?pytam dla zasady bo i tak mi ślinka cieknie hehe psciasto z drożdżami czy bez?Z mięsem ,żona zrobiła ja tylko farsz doprawiam bo baby smaku nie mają , do "brudnej" roboty są za to super znaczy do robienia ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam,dziś mały posmakunek,szynkę pekluje tydzień ,pakuję w antygwałty do wędzenia, wędzenie śliwką ,olchą , ok 6 -8 h zimny dym zdjęcie antygwałtów i dopiekanie ok 1 h,jak mawiał Grucha;) " lubię takie cuś".pozdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Zack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zack; A w tych kieliszkach , to jest ta solanka do peklowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 To jest płyn do dezynfekcji jamy paszczowej po spożyciu mięcha , taki zamiennik pasty i szczotki dwa w jednym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 .......... i rozpuszcza osłonki włośni na okoliczność jakby temperatura wędzenia była za niska, a weterynarz ślepy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 ...aby przypadkiem to nie jest wódeczka?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Bardziej bimberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Najważniejsze, że to C2H5OH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 I w ten jakże płynny sposób przechodzimy w destylację...od dawna jestem zwolennikoem szybkowarów.;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Krople kupuje w monopolu , a jak mam chęć na swojski smak to pukam w pewne okienko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Co do wedzenia mam jeszcze jedno pytanie bo w piątek będę ostro dymil a niemam 6 h ciągiem. Czy jak po 2 h wedzenia zostawię mieso i po kolejnych 2 h odpale na nowo mięso i dobije do 6 h to coś się stanie Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Newone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Rozumiem, że będziesz wędził na ciepło? Ten rodzaj wędzenia jednak zdecydowanie lubi ciągłość procesu, żeby temperatura sukcesywnie podnosiła się w coraz głębszych warstwach.Po iluś próbach doszedłem do tego, że jak mam wędzić to potrzebuję cały dzień, na spokojnie bez patrzenia na zegarek i terminowych innych zajęć. Ale w życiu bywa różnie i czasem inaczej się nie da.2 godziny przerwy to w sumie nie tak dużo, możesz pokombinować, żeby zostawić sporo żaru w wędzarce obrzucić go trocinami i w zasadzie powinno tak przetrwać. Jeśli zrobisz przerwę w wędzeniu, też tragedii pewnie nie będzie, podobnie jakbyś wędził tylko 4 godziny, po prostu będzie mniej uwędzone i konieczne będzie sparzenie/ugotowanie. Nawet samo ugotowanie peklowanej szynki wystarczy - nie to samo, ale też smaczna.edyta:Ja w takiej sytuacji chyba bym odpuścił te pierwsze 2 godziny wędzenia, mieso niech dłużej sobie schnie. Przygotowałbym wszystko na tip top, żeby po powrocie (może uda się wcześnie wrócić?) szybko odpalić sprzęt i wsadzić mięso bez dodatkowych ceregieli, nastawiając się na wersję mniej wędzone, bardziej gotowane. Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez witeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Pasztet z dzika upichciłem ile ten Zelmer już w swoim 25letnim życiu tego mięcha przerobił po pierwszym mieleniudrugie mieleniei koniec keksówek wyszło 6 szt dziś degustacja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Michał,pychota.A swoją drogą będziesz miał co rozdawać...No chyba że familija bolsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 seiken coś będziesz z tego suszył? z dzika to na kanapki, smażona i suszona innych nie jadłem a ogólnie to można zbanować jakiegoś człowieka za wrzutki w wątku? bo za bardzo ślina cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Co do wedzenia mam jeszcze jedno pytanie bo w piątek będę ostro dymil a niemam 6 h ciągiem. Czy jak po 2 h wedzenia zostawię mieso i po kolejnych 2 h odpale na nowo mięso i dobije do 6 h to coś się stanie ehhh ja się stresuję a to nie ja będę wędził a dałem recepturęnigdy nie przerywałem wędzenianie wiem jak duże masz kawałki mięsa bo nie pisałeś, ale jak rozpalasz na nowo to wędzarnia trochę się nagrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 seiken coś będziesz z tego suszył? z dzika to na kanapki, smażona i suszona innych nie jadłem a ogólnie to można zbanować jakiegoś człowieka za wrzutki w wątku? bo za bardzo ślina cieknie Kiełbach nie robie bo nie mam wędzarni , dostałem zimą połówkę małego dzika to i pasztet zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 a tak świątecznie na jajka faszerowane i sałatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Panowie na wiosnę chciałem coś uwędzić u teściowej. Jak najlepiej przygotować mięso i jak wędzić - najlepiej łopatologiczny opis dla laika. Przeglądając temat to chyba nie jest coś związanego z technologia kosmiczna i dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACHU1971 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Pasztet z dzika hmmm pyszota, mój wuj myśliwy kiedys robił zajebiszczy nie zazdroszczę Twojemu zelmerowi ale degustacji, pozytywnie zazdroszczę Pozdrawiam no i smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Czas na pizze metodą tradycyjną. Ciasto drożdżowe, sos pomidorowy, mozzarella, szynka, cebula czerwona i biała, czosnek. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi