Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird 597ci HD DI

SALAR80

Pytanie

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Prawie robi wielką różnice :D Kanadyjczycy są (prawie) metryczni, jezyki maja urzędowe 2. Humminbird po prostu pcha do nich wersje miedzynarodowa. Swoja droga to mam od kilku lat H 717, rozwazalem wymiane na model z kolowym wyswietlaczem, ale przez utrudnienia H wybiore cos innego.

hmm czy znajdziesz co innego z 640x640 i down imagingiem (z jednoczesnym tradycyjnym w podobnej cenie?

• 0

napisałem do producenta maila,zobaczymy co odpiszą

przerabialem to i ja i kolega prosze wpisz oryginalnego maila.

na forum hb pisalo, ze europa zwlaszcza wschodnia z wysokim nasyceniem starymi jednostkami nie jest dla nich rynkiem zbytu wiec generalnie zlewaja nas cieplym moczem albo kaza placic 2-3x tyle za model z metrami

• 0

prosze wpisz oryginalnego maila.

jeśli chodzi ci o treść, którą wysłałem, to będzie ciężko, bo napisałem do nich przez formularz z ich strony ... ... pytałem o system metryczny i polskie menu ... wspomniałem, iż słyszałem o różnicach Kanada vs. USA

zbaraniałem teraz:

http://store.humminbird.com/products/415571/597ci_HD_DI_Comb o

po prawej na dole jest napisane, że na USA tylko English Language, Feet/Fathoms, Fahrenheit and/or US Maps... co mieli więc na myśli ci z Cabelas.com ?!

nie wytrzymałem i zaklikałem do cabelas ponownie i okazałosię tym razem, że sprzedają tylko US models co oznacza, że nie mają systemu metrycznego ... wszędzie pracują tylko ludzie ... i tylko sprzedają :(

• 0

prosze wpisz oryginalnego maila.

jeśli chodzi ci o treść, którą wysłałem, to będzie ciężko, bo napisałem do nich przez formularz z ich strony ... ... pytałem o system metryczny i polskie menu ... wspomniałem, iż słyszałem o różnicach Kanada vs. USA

zbaraniałem teraz:

http://store.humminbird.com/products/415571/597ci_HD_DI_Comb o

po prawej na dole jest napisane, że na USA tylko English Language, Feet/Fathoms, Fahrenheit and/or US Maps... co mieli więc na myśli ci z Cabelas.com ?!

mieli na mysli, ze ich zle zrozumiales.

do tej pory wychodzi na moje i zanim nie zobacze filmu/zdjec z paragonem usa i kogos zmieniajacego jednostki uznaje wszystkie watki tutaj za morskie opowiesci.

• 0

CO ZA NIEDOWIARKI!!!

JUTRO WSTAWIE ZDJĘCIA JAK MI TO WYJDZIE

BO JESTEM NOWY A JAK NIE TO NA E-MAILA WYŚLE O PARAGONIE ZAPOMNIJCIE ZE WZGLĘDU NA CŁO NIE KAZAŁEM WKLADAĆ DO PACZKI .

A JESTEM ZA STARY ŻEBY BECALOWAC JESZCZE RAZ TYLE W POLSCE :D

• 0

JAK KTOŚ CHCE TO ZAMÓWIE ZALICZKA I TEMAT PODAJE DO KANADY .

BO JESZCZE BĘDZIE JECHAŁ DO MNIE PEN BATTLE 5000

POZDRAWIAM WSZYSTKICH NIEDOWIARKÓW

JAK KTOŚ CHCE TO ZAMÓWIĘ ZALICZKA I TEMAT PODAJE DO KANADY .

BO I TAK B EDZIE JECHAŁ DO MNIE PEN BATTLE 5000

POZDRAWIAM WSZYSTKICH NIEDOWIARKÓW :D

• 0

hmm czy znajdziesz co innego z 640x640 i down imagingiem (z jednoczesnym tradycyjnym w podobnej cenie?

Wiesz, podobne podejście miałem jak kupowałem H kilka lat temu. Nawet zdążyłem się przestawić na stopy (bo temperatura nigdy mnie tak na prawdę nie interesowała). Ten down imaging jest na pewno super funkcją, ale ja potrzebuję wyraźnego, kolorowego wyświetlacza o sporej rozdzielczości, gpsa i tracka zapisywanego na kartę pamięci (do późniejszej obróbki). Jak się będzie dało ustawić celcjusze i metry to będzie fajnie. Przy takim podejściu mógłbym kupić H, ale wolę zagłosować pieniędzmi na firmę która nie usiłuje narzucić mi sklepu w którym mam kupować.

• 0

Oficjalne potwierdzenie ograniczeń H zamieszczam poniżej ... UWAGA - czytajcie na dole w kwestii ograniczenia użyteczności wbudowanego GPS w wersjach US używanych poza USA ... :

Thank you for contacting Humminbird. We appreciate your interest in our products. You would have to purchase an international model to get a unit reading in metric and to have

the option to change the language setting. International models are not sold inside the U.S.

Humminbird products purchased from a US retailer or e-tailer will read in English only menus and measure in feet, Fahrenheit and mph. Product with menus in other languages and metric measurements can only be purchased through an authorized retailer in your country or region. While you may find that the pricing from US suppliers to be more attractive

than your local dealer, there are several reasons for this:

1. US warranty is one year on most products (excludes some Smartcast products

with six month warranty). Products purchased from your local dealer will carry

a warranty required by your country or regions government. This additional

warranty period adds cost to the product. Products purchased from the US will

only carry the warranty honored in the US. If you should require warranty or

out of warranty service, you are responsible for freight charges to and from

our factory in Eufaula, AL USA .

2. Products purchased from your local dealer should include an operations

manual with your countries legal language which must be produced by the local

authorized distributor. This adds cost to the product.

3. Products purchased from your local dealer will contain menus with your

local language and metric measurements. Our international products currently

support 21 languages so please contact your local dealer to see if your

preferred language is supported. This also adds development costs to the

products.

4. Products purchased from your local dealer adhere to local or regional

certification requirements which are not needed in the US and add costs to the

development of products. Examples would be CE in Europe and CTick in

Australia.

5. Some products have frequency operating requirements which are specific to

your country or region. These same frequencies are not legal in the US

therefore not sold by US retailers or e-tailers. Using US approved products in

your country or region may result in fines or legal action. Examples: VHF

radios and all Smartcast products.

If you purchase a product in the US we do not convert this product for you in

our factory nor at the local distributor. Products with GPS functions do not

allow for time zones to be set outside of the US time zones. This will affect

your ability to acquire satellites. In addition we do not send software to

update the product.

• 0

Kwestia nie działającego gpsa jest mocno przesadzona Sprawdziłem H717 z AS16 i działa bez problemów. Oczywiście strefa czasowa z innej bajki, ale pozycja prawidłowa. No chyba że debile wprowadzili ograniczenia i amerykanie wypływając poza swoje rejony muszą kupować inną echosonde.

• 0

No chyba że debile wprowadzili ograniczenia i amerykanie wypływając poza swoje rejony muszą kupować inną echosonde.

na to wychodzi ... pytałem ich właśnie o możliwość użytkowania echo a gps podczas wypraw do Europy, Australii , bo wspominał mi o tym kolega, więc może jest tak właśnie na rynek USA

wniosek jest jeden - warto kupić wersję international np. w Kanadzie :D

• 0

Kwestia nie działającego gpsa jest mocno przesadzona Sprawdziłem H717 z AS16 i działa bez problemów. Oczywiście strefa czasowa z innej bajki, ale pozycja prawidłowa. No chyba że debile wprowadzili ograniczenia i amerykanie wypływając poza swoje rejony muszą kupować inną echosonde.

wydaje mi sie, ze o tym i o poprzednim poscie juz pisalem, ale widze, ze jak sie nei przewrocisz to sie nei nauczysz

co do gps to moj dziala (znaczy wlaczylem go na 10 minut pod domem i dzialal) ale ponoc w nowych modelach ma obslugiwac usa only (znaczy wyplywasz poza usa - jednostka sie WYLACZA (nie gps cala sonda) ponoc byla zadyma o to (kolega uwazniej czyta forum hb mi sie nie chce). co do modeli international to mz bedzie typowo kanadyjska sprawa bo maja 2 jezyki urzedowe ZTCW. ech ciupke za pozno na takie spostrzezenia - okolo 2 tygodnie za pozno

• 0

panowie pokupowaliscie to echo czy nie a jesli tak to jaka droga no i najwazniejsze JAK TO SIE SPISUJE ? dzieki za info ;)

no moje sie spisuje ok. stopy i fahrenhaity sa do opanowania (wydrukowalem sobie mala sciage, ale jej nie uzywam koniec koncow interesuje mnie struktura dna/ryby a jak juz sie zatrzymam to sobie moge policzyc (zreszta latwo jest /3 = metry z grubsza).

Mapy jezior irlandzkich sa (tzn kontury) tak samo niektore rzeki (byem na 2ch jeziorach i na rzece, ale w domu pokazuje kontury wybrzeza etc nei wiem jak w pl).

co do wodotryskow (DI) to niemal nei uzywam.