Zielony Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) W imieniu mojego syna Marcela otwieram wątek wzdręgi 2017.Rybka złowiona muchówką na imitację kiełża. Miał być karaś ale wzdręga jest również atrakcyjną zdobyczą. Edytowane 25 Marca 2017 przez Zielony 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Hej,miały być dziśiaj próby baletu boleniowego,ale wiało ze wschodu jak cholera,rozpaczliwe ostatnie rzuty dzisiejszego dnia i jeeest majówka niewyzerowana,krasna wzięła na muchę podobną do goddarda. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Do mnie też się słoneczko uśmiechnęło . Wzdręga 33cm. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam, ja też trafiłem fajną krasną, pierwsza w tym roku, 32 cm twister kolor coś a'la zielona herbata z pieprzem na gramowej główce. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dzisiejsza wzdręga ze żwirowni.Zdjęcie zrobione na tle zatopionego pnia drzewa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Na co się skusiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 O taka pierwsza na muche w zyciu???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Na co się skusiła?Na Crazy Fish - Vibro Worm 55 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Na nimfeczkę od kolegi @ konio79. Tict ICE CUBE IC-69F Rockin' Finess, Soare C2000SS, Siglon 0.128mm Edytowane 25 Maja 2017 przez tymon 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Dzisiaj kolejna wzdręga , złowiłem jeszcze jedną ale mniejszą. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Z własnych spostrzeżeń śmiało mogę powiedzieć że jak się chlapie bije na co popadnie, jak nie to jak byś się nie starał to dupa z tego będzie. Dla porównania: mój zestaw to żyłka 0.12 i przynęty od wirówek 0 do 2 oraz małe woblerki + smużaki, Szwagier zestaw na szczupaka plecionka 0.16 + przypon 10 kg przynęty wirówka 2 / wyniki takie same... największa z dnia dzisiejszego ok 35 cm.Jutro zmieniam zbiornik, ale jak będą to wrzucę fotki. Edytowane 2 Czerwca 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A oto największa z dzisiaj złowionych wzdręg. Przynęta to 3 cm twister z obciętym w połowie ogonkiem i przyciętym tułowiem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) W końcu i Mi udało się namierzyć wzdręgi.Na początku rozpocząłem od łowienia szczupaków ,strasznie wiało wczoraj, kilka pajków zameldowało się na pokładzie, jednak postanawiam zmienić koncepcję i zaczynam szukać złotych rybek.W miejscach w których łowiliśmy z kolegą Marcinem w poprzednim roku Po prostu ich nie ma, powodem takiego stanu rzeczy jest zapewne fakt ,że jest dużo większy poziom wody i rybki znalazły sobie ciekawsze miejsca bytowania.W końcu udaje Mi się zlokalizować rybki,z racji bardzo silnego wiatru ,postanawiam ni łowić na mikro jigi tylko na woblerki od Pawła ,KillerEgg i to był jak się później okazało strzał w dziesiątkę. Pierwszy rzut i jest okoń, kilka kolejnych ponownie pasiaki, w końcu piękne uderzenie i jest pierwszą wzdręga, walczy bardzo dzielnie ,to w nich lubię ,szybkie nie oczekiwane odejścia w różne strony ,wyjścia pod powierzchnie i z powrotem w głąb wody. Zdjęcie i do wody.Następny rzut, branie, ładne przytrzymanie i po chwili rybek mija ponton ,po czym startuje w stronę tataraku i niestety zabiera ze sobą woblerka.W jednym miejscu udaje mi się złowić ponad 20 rybek ,na przemian z ładnymi okoniami ,zabawa jest przednia.Byłem sam więc niektóre zdjęcia są niezbyt urokliwe w szczególności tych większych które nie specjalnie chcą pozować do fotek.upload a pictureupload image onlinegifs uploadpicture uploaderuploading picturesimage hosting over 2mbimg hostingimages hosting Edytowane 1 Czerwca 2017 przez MARIUSZ 69 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Mariusz śliczne rybki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Wielkie dzięki wszystkim za uznanie ,może coś jeszcze uda się fajnego trafić ,niebawem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Jednak Pan Mariusz to specjalista jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Postanawiam iść za ciosem ,mając w pamięci ostatni wyjazd.Dość wcześnie jestem na miejscu ,na początek rozgrzewka przy łowieniu okoni ,newet dość skuteczna,okonie chcą współpracować. Ale przecież celem wyprawy mają być wzdręgi .Przy okazji zamierzam przetestować nowy nabytek, Sevagear Parabelum CC. Płynę w miejsce w którym ostatnio połowiłem ,i rozczarowanie ,totalne bezrybie .Nie poddaję się sprawdzam kolejne miejsca ,tylko okonie ale fajne ,co po części poprawia Mi humor. Ale wzdręg nadal nie ma ,i w końcu trafiam ,ładne stadko buszuje przy tataraku, nie oddalają się dalej niż metr ,już pierwszy rzut daje rybkę ,niezbyt wielką ale pierwsza po tak długim oczekiwaniu cieszy,następna już większa i następne.Prowadzę woblerka i widzę jak płyną za nim aż cztery, jedna z nich zdecydowanie słusznych rozmiarów ,tak przez chwilę myślę żeby tak ona uderzyła, i tak się stało ,po zacięciu uparcie chce uciec w głąb gęsto porośniętego tataraku który, rośnie wzdłuż brzegu,myślę pewnie zaraz ją stracę,ale nie, ku mojemu zdziwieniu wraca na otwartą wodę,jest szansa że jednak uda się ją wyholować, walczy bardzo dzielnie ,chyba wie że mam wędkę do przetestowania i postanawia ją solidnie przetestować. Po jej złowieniu chwilowo cisza ,postanawiam na chwilę odpłynąć aby ponownie rybki wruciły. Po chwili wracam w to smo miejsce i udaje się jeszcze kilka złowić.Rybki były dziś bardzo nieśmiałe, trzeba było się postarać żeby coś osiągnąć, ale im trudniej tym rybki złowione bardziej cieszą. how do i print screen image upload no registration image url photo hosting sites free image uploading print screen imagehosting image upload image posting 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dziś u mnie tylko jedna wzdręga ale należy dodać, że skupiłem się jednak na okoniach. Kolejne dni - kolejne próby. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Kolejna krasiwaja krasnopiórka. Jest dobrze. Edytowane 7 Czerwca 2017 przez tymon 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Kolejna krasiwaja krasnopiórka. Jest dobrze. Lodowa kostka widzę, że służy super kij tyle, że brakuje delfina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Kto by Tomek pomyślał, że Ty przerzucisz się na białoryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Lodowa kostka widzę, że służy super kij tyle, że brakuje delfina Służy dzielnie. Do delfina myślę chyba nie dojdę - bo i po co. Krzysiek - białoryb to tylko ciekawa odskocznia od okoni. Cały sezon ganiam za nimi, ale lato to odskocznia w stronę jazi, kleni, a teraz również krasnopiórki. Edytowane 7 Czerwca 2017 przez tymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Wczoraj zaliczyłem kolejny udany wyjazd ,okraszony ładnymi rybami .Początek już tradycyjnie polegał na poszukiwaniu miejsc ich żerowania ,jest to utrudnione ponieważ rybki nie zdradzają miejsc w których przebywają.Trafiam na ciekawe miejsce z którego wyławiam sukcesywnie rybki ,praktycznie każdy rzut zostaje zakończony bardzo agresywnym braniem. Przyjeżdźa kolega po którego muszę spłynąć.Wracam w to samo miejsce i rybek już nie ma ,pewnie przepłoszył je wędkarz spływający z wody .Kilka metrów od tego miejsca miał łódkę," bardzo cicho się składał".Kolega nie specjalnie chce łowić wzdręgi ,robię sobie przerwę na kilka godzin i główny nacisk kładę na okonia.Przed wieczorem zostaję sam i udaję się we wcześniej upatrzone miejsce .Trafiam na bardzo ładne rybki ,które jeszcze po zmroku chcą współpracować. Przynęty to jak zwykle woblery KillerEgg i mikro jigi od Marcina. Edytowane 8 Czerwca 2017 przez MARIUSZ 69 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Ciężko się łowi, kiedy płynie wierzchem sporo syfu szczególnie gdy wiatr w oczy dmucha a przy brzegu szeroki dywan tego syfku. Jedna barwna koleżanka na koniec łowienia. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez tymon 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) U mnie w końcu został otwarty sezon wzdregowy. Niesamowicie długie czekanie zostało wynagrodzone Nad wodę przybyłem ok 13.00. Trochę późno, zważywszy na fakt, że ryby zmieniły miejscówki i trzeba ich poszukać. Mariusz podpowiedział gdzie szukać i to mi sporo pomogło Wpływam po cichutku w miejscówkę, widzę jak się spławiają i podaje dość ciężkiego brązowego jiga. Drugi, trzeci, czwarty raz i branie. Worek się rozwiązał. Kilka wzdrążek z jednego miejsca i trzeba płynąć dalej. Miejscówka spalona ze względu na głośną walkę ostatniej sztuki płynąc troszkę dalej widzę, jak spławiają się maciory! Dosłownie! Skaczą kilka cm nad wodę i robią plusk jak kamień rzucony w wodę... spokojnie ponad 40cm długości. Problem w tym, że cała impreza trwa w największej gęstwinie. Jestem bez szans, żeby poprowadzić tam jiga choćby pół metra. Pozostaje mi obserwować.Kilkanaście metrów dalej staje za wysepką ziela z zamiarem rzucania z wiatrem. Troszkę głośno opuściłem kotwicę, uderzyłem w łódkę i narobiłem hałasu na wodzie. Uznałem, że pozostaje mi siąść wygodnie, odpalić forum i poczekać aż w wodzie się uspokoi Internet wciągnął mnie na dobre 5/7minut... Wyrwał mnie jednak kolejny potężny spław, jak się okazało w zasięgu rzutu!!! Adrenalina jest, ręce trochę się zaczęły trząść ale chwytam za wędkę. Rzut, lekko nie w cel jednak branie jest od razu jak tylko jig wpada do wody!! I zaczyna się zabawa. Zabawa lekko okrojona z frajdy, gdyż co chwile rybka wchodzi w ziele i musze ją siłowo wyciągać. Na wędce do 2g walka trwa może 2min może 3min ze względu na to ze ryba sporo czasu spędza w zielu. Ale jest! W końcu mam ja przy łódce i pobieram w rękę.Fajny kawałek złota bez rekordów ale ponad 30cm robi robotę po tak długiej przerwie Sesja krótka, rybka do wody, krótka reanimacja połączona z sesją i rybka odpływa. Chwilę oglądam fotki z telefonie i rozglądam się gdzie tu uderzyć, gdyż głośna walka ponownie pali miejscówkę Pozostawiam całkowicie zmienić lokalizację. Po drugiej stronie wyspy do wyniku dokładam trochę okoni i wzdręg. Wszystko w granicach 20-25cm.Woda jednak nie umarła, choć przez zatrucie na poczatku maja było bardzo nieciekawie Mam nadzieje, że jeszcze nie raz pozwoli mi wyjąć fajną rybkę. A marzy mi się jedna z tych które widziałem "w locie".Sprzetowo:Patyś do 2g od @PaavoShimano sedona 1000Techron 0.03mmMikrus własnej roboty - 0.9g NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 1 Lipca 2017 przez bartsiedlce 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi