seemoore Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam, Na tym forum dzieje się dośc dużo, więc postanowiłem i swoje wypociny tu zaprezentować. Ponizsza seria woblerów to 2 produkcja w moim życiu . Zaczynałem całkiem niedawno, dlatego licze na komentarze, które będą mogły poprawić jakośc moich prac. Z góry dziękuję, szczególnie za te krytyczne, rzeczowe oceny. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 I jeszcze kilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 I jeszcze 2 ostatnie z 12 krasnoludków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 masz chlopie talent skoro to 2 produkcja to gratuluje z zsem beda wychodzic jeszcze ladniejsze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Dziękuję za pozytywny komentarz, ale może coś więcej ktoś dopowie? Mi chodzi o to, zeby sie rozwijać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 To musisz wstawić filmy z ich pracą. Jak na pierwsze wobki to wykończone są świetnie. Moje takie nie były W niektórych widzę bardzo odważne kąty wklejenia steru, prawie wzdłuż osi woblera , działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Postaram się wstawić jakiś film, ale ciagle mało czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam, Poniżej poczatkowa faza kolejnej produkcji : I II Każdego dnia staram się chociaż coś wystrugać, ma byc niezła armia, zanim przystąpię do malowania ... Jak macie jakieś sczególnie sprawdzone kształty, chętnie bym się z nimi zapoznał . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 No to mamy nowy zapas siły. Łącznie 13 rozbójników w trakcie produkcji I idziemy do przodu... Jeszcze trochę małych skrzatów na okonesku i idziemy w boleniówki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam, Wczoraj kiepska pogoda, więc postanowiłem spłodzić nowe dziecko (nawet więcej, niż jedno) ... Myślałem od jakiegoś czasu nad konstrukcją woblera boleniowego. Zaznaczam, że poniższe korpusy to pierwsze kroki w tej tematyce (boleniowa). Sorry za jakość zdjęć (wykonywane na szybko, telefonem). Bardzo przydały by mi się Wasze opinie, sugestie i wskazówki. Korpusy mi sie podobają (po skończeniu zobaczymy, jak z ich pracą), jednak chciałbym wiedzieć, czy zmierzam we właściwym kierunku. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Oczywiście , że zmierzasz ww dobrym kierunku . Teraz pozostaje dobrze rozłożyć obciążenie - tu każdy ma swoje patenty , dobrze dać przednie oczko z drutu , nie za wysoko i wobek ożyje , że aż miło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam, Pawle, dziękuję za pierwszą wypowiedź w moim wątku . Jestem wdzięczny, tym bardziej, ze wczesniej udzielałeś mi sporo wskazówek na GG. Mam już pomysł na obciążenie, ale moze zaproponujesz/zaproponuecie? Ja osobiście mam dwie opcje: 1: obciążenie w wyłacznie przedniej i tylnej cześci woblera (cześć środkowa bez ołowiu). 2: obciążenie bardziej środkowe i tylne. Pawle, co radzisz? I jeszcze jedno? Wysokość ołowiu proponujesz, standardowo, jak najniżej, czy w przypadku boleniowca z dołu i bardziej przy osi wzdłużnej woblerka? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Co mogę Ci poradzić ? Hm , jesteś na dobrej drodze . Proponuję Ci zrobić kilka podobnych korpusików i każdy inaczej obciążyć według tego co napisałeś . Zobaczysz każdego jak chodzi i co można z nim zrobić przeginając przednie oczko w górę lub w dół . W ten sposób nabierzesz doświadczenia którego nikt Ci nie zabierze ani nie sprzeda poprzez pisaninę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jak mówiłem, wczoraj spłodziłem większa rodzinkę. Dokłądnie 8 szt. Te dwa korpusy ze zdjecia wykończyłem, a reszta przede mną. Oczywiście z obciażeniem będę kombinował . Dziękuję raz jeszcze za komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Poświęć więc jeden z tych korpusów i zrób w nim odpowiednie dziury na testy. Montuj różne warianty obciążenia, wyginaj ster, podginaj oczko. Uzyskasz kupę wiedzy od razu i nie będziesz musiał się w kolejnych seriach zastanawiać co z tego lub tamtego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam, Dziękuję za kolejne wskazówki . Z pewnością tak też uczynię, bowiem w dniu dzisiejszym do rodzinki dokoptowałem 4 kolejne woblery boleniowe . Jeszcze trochę i wezmę się za obciążanie, stelaże, testy, malowanie i... łowienie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam, A tu dalsza część rodzinki ... Boleniowe: Standard: Jeszcze troszkę i przejdziemy do drugiego etapu produkcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 bardzo mi się podobają twoje woblery zwłaszcza te oklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dziękuję za miłe słowo - mam nadzieję, że będzie coraz lepiej . Produkcja w toku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-koń Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 NOOO FAJNE WOBKI !!! WAŻNEBY RYBY ŁOWIŁY .CHYBA ŻE HANDLUJESZ NIMI TO PRZEDE WSZYSTKIM WĘDKARZA MUSZĄ ZŁOWIĆ .POZDRO I TAK TRZYMAJ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Witam, No Panowie, pierwsze testy moich woblerów na wyjeździe wypadły pomyślnie. ZNajomy, któremu przekazałem przynęty jest zadowolony i zamawia kolejne oklejańce, bowiem w dwóch wyprawach chapnął dwa pike'i niezłej wielkości, jeden 69, a drugi - bagatela 79 cm . Cieszy mnie to, bowiem na aktualnie koncentruje sie głównie na struganiu . No ale dziś wyprawa się szykuje, wieć nadzieje obfite . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Witam, Dziś nadszedł czas na nowe wzory. Jeden to taki nananowy song, a drugi, to ukleja z przeznaczeniem na bolki oraz (inne rozmieszczenie dociążenia i inny ster) na szczupala i okonesku . Bananowy song: Ukleja boleniowo-szczupakowo-inna : Proszę o sugestie i oceny - tylko obiektywne. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 hmm ciekawe wzory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam, Ku końcowi zbliża się pierwsza część, trzeciej serii woblerów z pod mojej ręki ... Poniżej foki - przepraszam za jakość, ale robione wieczorem, przy słabym oświetleniu, telefonem komórkowym . Mam nadzieję, że coś będzie widać. Niebawem (po wykończeniu - ten tydzień) fotki końcowe no i może jakiś filmik . Foto grupowe : I pozostałe, niestety słabo widoczne... Jak zwykle dziękuje za komentarze, wskazówki i sugestie. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam, No to wstawiam fotkę zbliżoną do finalnej (skoro tak bardzo chcecie )... Jeszcze pzoostaje porządne wykończenie (oczyszczenie) woblerów, wklejenie steru, uzbrojenie i... nad wodę . Poniżej fotka, niestety zrobiona znowu na szybko : Proszę o Wasze opinie, każda pozwala mi się rozwijać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi