Skocz do zawartości

Woblery - seemoore - Michał Łysiak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wyczytałem, ze taki nożyk może być niezły: Olfa CK-2. 

Alledrogo:

Nożyk: http://allegro.pl/olfa-ck-2-noz-do-drewna-nozyk-skalpel-ostrza-ckb2-i4277395285.html

Potwierdzacie? 

I ewentualnie jeśli ktoś uzywa, to jak wytrzymałe (wielokrotność użycia) jest takie ostrze? 

Brać od razu coś na zapas? 

Z góry dzięki za info. 

Dzięki Panowie :).

Jeszcze ostatnie pytanie... Jakiś dobry drucik do skrecania oczek mozecie podrzucić? :) Niestety moje dotyczacsowe druciki są bardzo sztywne, i ol ile na stelaże nadają się idealnie, o tyle kółeczek skręcić ni ejestem w stanie :)... A próbowałem kilku opcji. 

Polecicie cosik? 

Nowy wobler miałby mieć właśnie oczka wkręcane (powodue to konstrukcja woba :)...

Model koncepcyjny nowego (małego) jerka. Po zgrubnej obróbce - to testów (nie patrzcie na jakość, bo to tylko surówka :)). 

20140623_203039.jpg

Dla mnie nowum, bo mocowanie za grzbiet :)

Pierwsze testy z obciążenieom nieudane, więc dziś wprowadziłem drobne modyfikacje i na szybko wkleiłem stelaż szpachlą :)... Troche przeschnie i kolejne testy :)... 

Kurcze, zależy mi, żeby praca tego woba byłą fajna, bo ma to byc kiler na okonie z głebin :)... Jeziorowe okonie :)... 

Jakbyście mieli jakieś rady, co do obciążenia, będę zobowiązany :)

Edytowane przez seemoore

Witam,

Żeby nie było, iż się obijam, wstawiam kolejne fotki z fazy początkowej :). Robię większą ilosć, żeby w kolejnych etapach mieć, co robić :P...

Po prawej, nowa wersja korpusu jerków :)... Mocowanie za grzbiet, praca z założenia ma być dość intensywna :)... Przeznaczenie: okoń z głębin :)... Zobaczymy...

20140705_175010.jpg

Pozdrawiam. :)

Edytowane przez seemoore
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Prace nad woblerkami z lipy trwają, a dziś dojechały nowe "zabawki" :)... No zobaczymy...

Jak już się ogarnę z drewienkami, popróbujemy coś "wypłodzić" z żywicy :)... Liczę tutaj na wsparcie doświadczonych kolegów, kórych już zresztą nieco męczę :P...

Bajo :)...

post-50322-0-44089700-1406323453_thumb.jpg

Edytowane przez seemoore
  • Like 1