seemoore Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam, Wyczytałem, ze taki nożyk może być niezły: Olfa CK-2. Alledrogo: Nożyk: http://allegro.pl/olfa-ck-2-noz-do-drewna-nozyk-skalpel-ostrza-ckb2-i4277395285.html Potwierdzacie? I ewentualnie jeśli ktoś uzywa, to jak wytrzymałe (wielokrotność użycia) jest takie ostrze? Brać od razu coś na zapas? Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ponąć dobry. Ja osobiście używam zwykłego nozyka do tapet olfy w nożykami także tej firmy. Stępi sie trochę, łamiesz i jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) A jaki konkretnie model posiadasz? Jest kilka z wymiennymi ostrzami. Chyba jednak i tak wezmę ten lepszy z linku wyżej... Raz się można szarpnąć... Jeszcze papier ścierny muszę jakiś dobry namierzyć ... Edytowane 20 Czerwca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Używam tego nożyka z linku i jak na razie nie chcę innego. Wystrugałem nim dopiero coś około 200 korpusów i nie zauważyłem stępienia ostrza. Zobaczymy ile wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Tak jak Kacper pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 W castoramie ck1 dostaniesz za 13 plnów a praktycznie nie różni się od tego z linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) No to kupuje ten z linku :-). 2 ostrza na zapas i będzie chyba ok :-). Jak nawali wezmę wersję tańszą :-) Dziękuję Panowie :-) Edytowane 20 Czerwca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Mój to coś podobnego do tego http://chodniki.com/olfa-maty-noze-ostrza/6214-noz-segmentowy-olfa-da-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Ale mi robicie dylematy ... Oki, coś wybiorę ... Zdecydowałem się na CK1 ... A jakiś papier z Castoramy np. dostępny, któy możecie polecić? Albo z neta, w dobrej cenie? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 podłączam sie do pytanka wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Papier ścierny kup taki: http://allegro.pl/papier-scierny-sia-rolka-p120-115mm-na-metry-i4337441925.html W Castoramie na pewno będzie.Chyba najlepszy papier ścierny jaki miałem w ręce.Kolor niebieski, papier SIA. Na pewno go poznasz w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 No i dzięki :-) Za tydzień zlokalizuję całość w Castoramie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Bardzo dobry papier ten SIA, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Dzięki Panowie . Jeszcze ostatnie pytanie... Jakiś dobry drucik do skrecania oczek mozecie podrzucić? Niestety moje dotyczacsowe druciki są bardzo sztywne, i ol ile na stelaże nadają się idealnie, o tyle kółeczek skręcić ni ejestem w stanie ... A próbowałem kilku opcji. Polecicie cosik? Nowy wobler miałby mieć właśnie oczka wkręcane (powodue to konstrukcja woba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Model koncepcyjny nowego (małego) jerka. Po zgrubnej obróbce - to testów (nie patrzcie na jakość, bo to tylko surówka ). Dla mnie nowum, bo mocowanie za grzbiet Pierwsze testy z obciążenieom nieudane, więc dziś wprowadziłem drobne modyfikacje i na szybko wkleiłem stelaż szpachlą ... Troche przeschnie i kolejne testy ... Kurcze, zależy mi, żeby praca tego woba byłą fajna, bo ma to byc kiler na okonie z głebin ... Jeziorowe okonie ... Jakbyście mieli jakieś rady, co do obciążenia, będę zobowiązany . Edytowane 23 Czerwca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 No... Pierwszy test wannowy po modyfikacji obciążenia ok ... Wobek nabrał życia ... Jeszcze coś chcę poprawić, ale kierunek dobry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Super. Jestem ciekaw jaka będzie praca w jeziorze. Spodziewam się podobnej do cykady. Napisz co wyszło i oczywiście życzę wielkich toniowych garbusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Kolejne z rodzinki małych jerków, które docelowo mają być mocowane za grzbiet, czeka na dalsze etapy obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Witam, Żeby nie było, iż się obijam, wstawiam kolejne fotki z fazy początkowej . Robię większą ilosć, żeby w kolejnych etapach mieć, co robić ... Po prawej, nowa wersja korpusu jerków ... Mocowanie za grzbiet, praca z założenia ma być dość intensywna ... Przeznaczenie: okoń z głębin ... Zobaczymy... Pozdrawiam. Edytowane 5 Lipca 2014 przez seemoore 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Zapowiada się ciekawie, będę śledził wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Ja myślę ... hahaha.... Dziś tam może coś się zmajstruje dodatkowo, choć w planach wieczorne wędkowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Prace nad woblerkami z lipy trwają, a dziś dojechały nowe "zabawki" ... No zobaczymy... Jak już się ogarnę z drewienkami, popróbujemy coś "wypłodzić" z żywicy ... Liczę tutaj na wsparcie doświadczonych kolegów, kórych już zresztą nieco męczę ... Bajo ... Edytowane 25 Lipca 2014 przez seemoore 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Mikrobalona masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Jeszcze nie, ale wiem że muszę nabyć. Nie wiem jeszcze jednak w jakich proporcjach i kiedy łączyć z żywicą. Podpowiecie coś Koledzy? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Aaaa skąd i jakie balony zamawiacie? Mam jakiś namiar ale chciałbym poznać Wasze opinie. Dzięki z góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi