Skocz do zawartości

Woblery - seemoore - Michał Łysiak

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

No dobra, było trochę ciszy, to pochwalę się zalaniem pierwszej w życiu formy silikonowej (pierwsza część formy dwuczęściowej) :)

Jestem pełen nadziei i mam nadzieję, że będzie dobrze. 

Oczywiście w formę poszedł najnowszy model gliderka :). Oby było ok... :)

Jak ktoś ma jakieś rady, co do kolejenego etapu (finalnie do formy pójdzie żywica), to śmiało :)

Celowo nie pokazuję samego woblera, bo ma to być skromna niespodzianka :)

Fotki - na gorąco - z pola walki poniżej:

post-50322-0-72197700-1416174466_thumb.jpg

post-50322-0-91498300-1416174471_thumb.jpg

Proszę bardzo - foto mojego rozdzielacza :).

Przewagą preparatów w spreyu jest szybkość zastosowania :). Mam nadzieję, że to cudo się sprawdzi :)... Coś takiego polecił mi kolega @Piotrek Sukingaad (Love-Bait), któremu jestem bardzo wdzięczny i dziekuję za wszelkie doradztwo. To mój Góóóóru :)...

Koledze Kszyskowi (K. Trojan) też bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki :)

post-50322-0-45621200-1416217839_thumb.jpg

Edytowane przez seemoore

Michał, nie mam zielonego pojęcia czy smar silikonowy oddzieli dwie warstwy silikonu bo ja robię tylko i wyłącznie formy jednoczęściowe- obstawiał bym, że się uda natomiast specyfik, który kupiłeś będzie bardzo przydatny przy ochronie formy przed żywicą poliuretanową- siekasz do środka i rozmazujesz paluchem, inaczej korpus się źle odleje (musi być nasmarowane ale nie za dużo). Co do kwestii "Guru" to może bardziej Karol Wojtyła, Józef Piłsudski... ja jestem za mały miś i ogólnie zły ch..j ;p

• Like 1

:)... Cóż, mam nadzieję, że się uda :)... 

Dziś miała być odlewana druga połowa, więc trzymajcie kciuki. Jak dam radę, to dziś to ogarnę :)...

Skoro to się nie nada do dwóch silikonowych połówek to zostaje mi chyba... masło :)... 

Edytowane przez seemoore

:)... Cóż, mam nadzieję, że się uda :)... 

Dziś miała być odlewana druga połowa, więc trzymajcie kciuki. Jak dam radę, to dziś to ogarnę :)...

Skoro to się nie nada do dwóch silikonowych połówek to zostaje mi chyba... masło :)... 

Jak silikonm tego nie rozdzieli to się dorobisz formy jednoczęściowej- nic straconego :) A na przyszłość możesz użyć pasty Pałacowej.

Michale- podstawowa zasada jest taka- co wyszło z jednego chemicznego kotla- do niego wpadnie, Staraj się szukać materiałów nie- lub jak najmniej reaktywnyxh. Jeżeli chodzi o literówki, ten dzień nad Narwią był podły i poprawki mam w dupie.Kapitan Dzik świadkiem :]

No to nieźle sprzeczne informacje :-).

W każdyma razie użyłem wazeliny. Smarowałem 3 razy, nie pomijając żadnego elementu.

Juro poznamy efekt finalny, a jak będzie ok, to jeszcze w tym tygodniu ruszę z pierwszymi odlewami :)

Trzymajcie kcuki :)...

Pierwsze woby pójdą do Piotrka i Krzyśka :-)

Dobra Panowie, wazelina zdała egzamin :) Widać jest to "lek na całe zło" :P...

Właśnie oddzieliłem połowy i zrobiłem fotki. Łuseczka widoczna też jest :)... Ciekawe, jaki będzie efekt po odlaniu. 

Foremka poniżej :)

Myślicie, że z pierwszym odlewem poczekać do jutra, zeby formy dobrze "odpracowały"? :)

post-50322-0-85097200-1416333748_thumb.jpg

post-50322-0-61790500-1416333767_thumb.jpg

• Like 2