seemoore Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Okoń będzie najpewniej jeszcze jeden, bo chyba szybciej będzie zrobić tak żebym był zadowolony na 100%... Dostrzegam pewne niedoskonałości. Nowy projekt typowo pod szczupłego. Zobaczymy Nadzieje spore :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 No dobra, było trochę ciszy, to pochwalę się zalaniem pierwszej w życiu formy silikonowej (pierwsza część formy dwuczęściowej) . Jestem pełen nadziei i mam nadzieję, że będzie dobrze. Oczywiście w formę poszedł najnowszy model gliderka . Oby było ok... Jak ktoś ma jakieś rady, co do kolejenego etapu (finalnie do formy pójdzie żywica), to śmiało . Celowo nie pokazuję samego woblera, bo ma to być skromna niespodzianka Fotki - na gorąco - z pola walki poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jakiego rozdzielacza użyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Rozdzielacz, a w zasadzie smar silikonowy w spreyu :-). Do uszczelek samochodowych itp. Powinien siè nadać :-) Edytowane 16 Listopada 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Co to za silikon? Do rozdzielenia dwóch części silikonowych połówek znakomicie nadaje się masło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ja używałem wazeliny i było ok :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Proszę bardzo - foto mojego rozdzielacza . Przewagą preparatów w spreyu jest szybkość zastosowania . Mam nadzieję, że to cudo się sprawdzi ... Coś takiego polecił mi kolega @Piotrek Sukingaad (Love-Bait), któremu jestem bardzo wdzięczny i dziekuję za wszelkie doradztwo. To mój Góóóóru ... Koledze Kszyskowi (K. Trojan) też bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki . Edytowane 17 Listopada 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Michał, nie mam zielonego pojęcia czy smar silikonowy oddzieli dwie warstwy silikonu bo ja robię tylko i wyłącznie formy jednoczęściowe- obstawiał bym, że się uda natomiast specyfik, który kupiłeś będzie bardzo przydatny przy ochronie formy przed żywicą poliuretanową- siekasz do środka i rozmazujesz paluchem, inaczej korpus się źle odleje (musi być nasmarowane ale nie za dużo). Co do kwestii "Guru" to może bardziej Karol Wojtyła, Józef Piłsudski... ja jestem za mały miś i ogólnie zły ch..j ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) ... Cóż, mam nadzieję, że się uda ... Dziś miała być odlewana druga połowa, więc trzymajcie kciuki. Jak dam radę, to dziś to ogarnę ... Skoro to się nie nada do dwóch silikonowych połówek to zostaje mi chyba... masło ... Edytowane 17 Listopada 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Albo dobra, pojadę po wazelinę do apteki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 nie stosuj tego silikonu w sprayu!!!!! ja tak zniszczylem dwie formy!! ten silikon oddzieli ci zywice od formy ale nie chce oddzielic dwoch materialow silikonowych tj. forma+forma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 ... Cóż, mam nadzieję, że się uda ... Dziś miała być odlewana druga połowa, więc trzymajcie kciuki. Jak dam radę, to dziś to ogarnę ... Skoro to się nie nada do dwóch silikonowych połówek to zostaje mi chyba... masło ... Jak silikonm tego nie rozdzieli to się dorobisz formy jednoczęściowej- nic straconego A na przyszłość możesz użyć pasty Pałacowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Za pewne jest za rzadki Ja używam masła, bo zawsze jest w zasięgu Pałacowa też nie nadaje się do rozdzielania połówek, jest dobra do oddzielenia pianki od formy Edytowane 17 Listopada 2014 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Ok. Mam wazelinę. Dzięki za rady :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 A bo to widzisz Kuba, trzeba posmarować, pomasować takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Michale- podstawowa zasada jest taka- co wyszło z jednego chemicznego kotla- do niego wpadnie, Staraj się szukać materiałów nie- lub jak najmniej reaktywnyxh. Jeżeli chodzi o literówki, ten dzień nad Narwią był podły i poprawki mam w dupie.Kapitan Dzik świadkiem :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 No dobra, wazelina poszła w ruch i finalnie silikon trafił do swojego lustrzanego odbicia w klocuszkach lego ... Drżę na samą myśl, że nie uda się tego rozdzielić, ale mam nadzieję, że będzie ok Efekt w toku pracy poniżej. Nawet widać leciutko korpusik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Spoko jeśli dobrze posmarowałeś to nie będzie problemu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Takiego samego silikonu w sprayu do rozdzielania form używam i zawsze wszystko było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 No to nieźle sprzeczne informacje :-). W każdyma razie użyłem wazeliny. Smarowałem 3 razy, nie pomijając żadnego elementu. Juro poznamy efekt finalny, a jak będzie ok, to jeszcze w tym tygodniu ruszę z pierwszymi odlewami Trzymajcie kcuki ... Pierwsze woby pójdą do Piotrka i Krzyśka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Dobra Panowie, wazelina zdała egzamin Widać jest to "lek na całe zło" ... Właśnie oddzieliłem połowy i zrobiłem fotki. Łuseczka widoczna też jest ... Ciekawe, jaki będzie efekt po odlaniu. Foremka poniżej Myślicie, że z pierwszym odlewem poczekać do jutra, zeby formy dobrze "odpracowały"? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 tak.. moim zdaniem sie wstrzymaj:-) swietna robota chyba sie do ciebie zwroce wkrotce o wykonanie formy po uprzednim wyslaniem wzoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Śmiało. Im więcej praktyki, tym lepiej :-)... Odlaw najpewniej jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Kawał dobrej roboty;-) użyłeś plasteliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Yes sir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi