Skocz do zawartości

Ultrathon - namierzyłem

marcinesz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Ponieważ zauważyłem, że jest zapotrzebowanie na Ultrathon 3M, podobno niezawodny specyfik na polskie komary wielkości wróbli :mellow: , na Google.pl znalazłem sklep Ultra-Med z Lublina, który wysyłkowo zaopatruje w ten środek.

Sytuacja wygląda jak następuje:

- jeden pojemnik (170g) Ultrathon kosztuje 20zł;

- koszt wysyłki, dla ilości 1-9 pojemników, wynosi 12 zł - niezależnie czy zamawiamy jeden, czy dziewięć, za wysyłkę płacimy 12zł;

- począwszy od 10 pojemników w górę, koszt wysyłki pokrywa sprzedający;

- za zamówienie 12 pojemników (2 zgrzewki) Pani obiecała mi rabat 3% (wow!) - tj. 20 szt. x 12 x 97% = 233zł -> 233 / 12 = 19,4zł.

Robimy zbiorowe zamówienie? - kto jest chętny???

Stan obecny:

- marcinesz -> 2 szt.;

- mifek -> 3 szt.;

- Jarokowal -> 1 szt.;

- Kuba + Gumofilc -> 3 szt.;

- Xavi -> 1 szt.;

- rognis_oko (zgłoszenie poza Forum) -> 1 szt.

W sumie 11 szt. Czekam na zgłoszenia do jutra (środa 2.08.) do końca dnia, a potem zamawiam. Trzeba będzie jeszcze wymyślić jakiś sposób dostarczenia specyfiku do osób spoza W-wy - propozycje na priv-a.

• 7 lat później...

Odświeżę temat odnośnie tego specyfikum. Słyszałem i czytam, że skuteczność ma świetną i nie jest bajką, że przeznaczany jest dla kontyngentów wojskowych jednak zawsze jest jakiś haczyk!

Kto używał i jakie ma sugestie po zastosowaniu, nie drażni skóry, nie było omdleń? ;) Podobno tekstylia zaaplikowane tym mazidłem nie uprawne po stosunku z preparatem wyglądają jak po kwasie solnym, mam zamiar sobie zamówić, ale strach się bać :)

Tomek88 otrzymujesz Statuetkę Złotej Łopaty za odkop roku :P  nagroda: http://www.teamsandtastic.com/IMAGES/1-Gold.jpg

a tak na serio to podobno bardzo skuteczny środek był, ale już dawno go nie stosowałem. Polecam REPEL 100, jeśli gdzieś dostaniesz

Bardziej mi to przypomina szpadel, ale może być, przetopię na zęby, łańcuch a i na bullety do texas rig zostanie, adres podam na priv ;)

Ten ultrathon dostępny na alledrogo w nowej odsłonie dlatego pytam i dzięki za alternatywę, ale oczekuję opinii od użytkownika czy ten środek z tematu nie był szkodliwy.

Fakt, że  tamci użytkownicy się nie odzywają, może  świadczyć na niekorzyść specyfiku ;)

Na stronie tego lubelskiego sklepu dalej w ofercie, tylko cena skoczyli do 30 zł.Są też namiary na inne sklepy.

Edytowane przez Roseth
  • Like 3

Bardzo skuteczny, zużyłem kilkanaście opakowań w życiu.

Jedyny skutek uboczny, jaki zauważyłem, to niszczenie tworzyw sztucznych. Konkretnie, 3 pary okularów poległy przy intensywnym stosowaniu. Po prostu przeżarło zauszniki. Jeśli chodzi o tkaniny, nie stwierdziłem szkodliwego działania, nawet po kulkudziesięciokrotnej aplikacji.

Polecam - Bartek

Używam Ultrathonu w kremie i aerozolu - jest super skuteczny. Co do ciuchów i akcesoriów jest napisane wyraźnie na etykiecie - nie niszczy bawełny i nylonu.  Przestrzegają natomiast przed jego używaniem na inne syntetyki, powierzchnie metalowe, plastikowe i skórzane. Okulary są więc poważnie zagrożone.

Ten co jest teraz w sklepach jest pozbawiony głównej substancji albo jest ona w stezeniu 9%/np Muga/ skuteczność spadła do 30-45min

no i juz nie niszczy tworzyw..... Można kupić na allegro 25% bo ludzie sami sprowadzaja z sasiednich krajów i sprzedaja a ten działa ok 2-3h,

ja uzywam tylko deet 98% pryskam na dłonie potem wcieram na rece i twarz nie trzeba pryskac na ubranie bo zapach i tak je odstrasza

Mimo tego ,że deet nie jest w europie zakazany zaprzestano go sprowadzać do Polski bo jest szkodliwy dla dzieci poniżej 12 roku

Na szczescie mam zapas na najbliżesze 10 lat :D

Edytowane przez seiken

Ten co jest teraz w sklepach jest pozbawiony głównej substancji albo jest ona w stezeniu 9%/np Muga/ skuteczność spadła do 30-45min

no i juz nie niszczy tworzyw..... Można kupić na allegro 25% bo ludzie sami sprowadzaja z sasiednich krajów i sprzedaja a ten działa ok 2-3h,

ja uzywam tylko deet 98% pryskam na dłonie potem wcieram na rece i twarz nie trzeba pryskac na ubranie bo zapach i tak je odstrasza

Mimo tego ,że deet nie jest w europie zakazany zaprzestano go sprowadzać do Polski bo jest szkodliwy dla dzieci poniżej 12 roku

Na szczescie mam zapas na najbliżesze 10 lat :D

Kupiłem w sklepie myśliwskim w Lublinie Ultrathon  deet 25 % dosłownie tydzień temu. Sporo tam tego jeszcze było. Sam już nie wiem jak to jest bo w ubiegłym roku w tym samym sklepie twierdzili, że w tej wersji już szlaban na sprowadzanie do Polski, a jednak...... Sklep solidny, raczej o "nielegal"  ich nie podejrzewam.