K-Pon Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Najważniejsza kwestia to wysokość pawezy tej łódki a dobór silnika i śruby.Brema 420V silnik Yamaha 25km 4t (stopa L)z 2017r dwie osoby na pokładzie bez żadnych gratów i co się dało wycisnąć to jedynie 35km/h.Wydaje mi się ze to marny wynik dlatego chciałbym skonfrontować to z kolegami pływającymi taką samą łódką.Szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Wiem,że o gustach się nie dyskutuje, ale te wykończenie środka jest brzydkie. Dziwny układ bakist, może i to ma jakiś sens, ale ja go nie widzę. Zamknięcia bakist, te zawiasy do horror, wykładzina... Kolega wyżej pisze,że słabo pływa... No nie wiem, może cena o połowę niższa od konkurencji, jedyne co mogłoby przekonać do kupna. Porównując do konkurencyjnych firm, słabo to wygłąda. Oczywiście to tylko moje zdanie, na pewno jest ktoś zadowolony, komu się podoba Ile kosztuje taka 420? Jak z wygłuszeniem tej łódki? Patrzę teraz na stronę producenta i tam jakoś lepiej wyglądają na zdjęciach?! Edytowane 26 Maja 2021 przez golenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 ... Kolega wyżej pisze,że słabo pływa... To zbyt pochopny wniosek. Może śruba jest nie dopasowana i szybciej nie popłynie. Moim zdaniem pływalność jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Przemek, jest jeden punkt o którym nie piszemy - zabudują ci pokład jak sobie zażyczysz, co jest jakimś plusem bo dostaniesz to co chcesz.A czy będzie wykonane ładnie to inna inszość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) https://youtu.be/lumG5FxKcLQ?t=531 tutaj jak dobrze się przyjrzycie to 420V + 5 normalnych dorosłych osób + 20KM Tohatsu płynie 34km/h. Kolega na pewno ma coś nie tak. Edytowane 26 Maja 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Ile kosztuje taka 420? Jak z wygłuszeniem tej łódki? Patrzę teraz na stronę producenta i tam jakoś lepiej wyglądają na zdjęciach?! Ja powiem o swojej, 390V Na żywo lepiej wygląda jak na zdjęciach. Stosunek ceny do jakości uważam za bardzo dobry. Tańsza była od konkurencji o przeszło 5k PLN, Termin o 6mc krótszy. Widziałem proces produkcji i konstrukcję. Od środka wygląda naprawdę solidnie. Oczywiście są niedociągnięcia ale u konkurencji też. Reszta wyjdzie w użytkowaniu i na pewno się podzielę opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Moja Brema 380v Na stojącej wodzie -prędkość 34km/h,Na rzece na Bugu z nurtem 37km/h pod nurt 27km/h.Silnik 9.9 4t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Staram się utrzymaç niską wagę łódki ponieważ często woduje się sam z dzikiej burty na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Wiem,że o gustach się nie dyskutuje, ale te wykończenie środka jest brzydkie. Dziwny układ bakist, może i to ma jakiś sens, ale ja go nie widzę. Zamknięcia bakist, te zawiasy do horror, wykładzina... Kolega wyżej pisze,że słabo pływa... No nie wiem, może cena o połowę niższa od konkurencji, jedyne co mogłoby przekonać do kupna. Porównując do konkurencyjnych firm, słabo to wygłąda. Oczywiście to tylko moje zdanie, na pewno jest ktoś zadowolony, komu się podoba Ile kosztuje taka 420? Jak z wygłuszeniem tej łódki? Patrzę teraz na stronę producenta i tam jakoś lepiej wyglądają na zdjęciach?!Widziałeś czy powtarzasz opinie po kimś? Moim zdaniem a pływałem dwoma , łódka solidnie wykonana, zawiasy bez zastrzeżen. Chciałbym zobaczyć te super spawy w tych promowanych łódkach , myślę że znalazłbym na całości parę baboli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Koledzy chyba nie potrzebnie wywołam temat.Brema to fajna łajba ale nie moja tylko kumpla którego tu niema.Kolega ma racje wiele w niej bubli które widać gołym okiem dlatego kupił to kumpel a nie ja(czekam na skylla 420 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Chece ogarnąć tematDlatego pytam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Macie obrotomierz? Sprawdzaliście czy silnik wkręca się na max? Do odcięcia. Edytowane 26 Maja 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Widziałeś czy powtarzasz opinie po kimś? Moim zdaniem a pływałem dwoma , łódka solidnie wykonana, zawiasy bez zastrzeżen.Chciałbym zobaczyć te super spawy w tych promowanych łódkach , myślę że znalazłbym na całości parę baboli Widzę zdjęcia kilka postów wyżej. Nie piszę o spawach i jakości wykonania, tylko o estetyce. Mi się nie podoba ta ze zdjęcia, ale na stronie Bremy wyglądają fajnie. Edytowane 26 Maja 2021 przez golenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Ale o której mówisz ta powyżej , takich już nie produkują , zobacz na stronie. Nie to żebym jakoś zachwalał czy coś ale miałem 370 i według mnie jest całkiem solidnie zrobiona, kolega ma 390 często z nim pływam i też nie narzeka. Edytowane 26 Maja 2021 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Każda lepsza, od papierowego i pękającego laminatu :-) Edytowane 26 Maja 2021 przez @Brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Widzę zdjęcia kilka postów wyżej. Nie piszę o spawach i jakości wykonania, tylko o estetyce. Mi się nie podoba ta ze zdjęcia, ale na stronie Bremy wyglądają fajnie. Na tych zdjęciach jest 400V i podzielam Twoją opinię. Układ bakist jest słaby. Natomiast jakość tak jak wspomniałem adekwatna do ceny. Spawy są ok nawet te wewnętrzne. Porównywałem do Tangiri Ortis 400 i powiem że Tangiri słabo wygląda.Taki szybki przykład: https://youtu.be/F9QFy7z6p1M?t=224 Takich smarków jak ten górny spaw w bakiście rufowej w 390V nie ma. Edytowane 27 Maja 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Taki szybki przykład: https://youtu.be/F9QFy7z6p1M?t=224 Takich smarków jak ten górny spaw w bakiście rufowej w 390V nie ma. Bez przesady, To nie są smarki . Trochę nalotu z tlenku magnezu. Spawy ładne. Smarki to spawy niewtopione, nalane, z wadami. Jakbyś wyjął z nos i rozsmarował palcem. O przykład jednego z producentów. Co jest widać bez powiększania. Edytowane 28 Maja 2021 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Zalatuje mi Vikingiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Bez przesady, To nie są smarki . Trochę nalotu z tlenku magnezu. Spawy ładne. Smarki to spawy niewtopione, nalane, z wadami. Jakbyś wyjął z nos i rozsmarował palcem. O przykład jednego z producentów. Co jest widać bez powiększania. No masz rację. Źle się wyraziłem. Po prostu w Bremie spawy nie wyglądają gorzej, te wewnętrzne też. Przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Nie no bez jaj, Brema jest poprawnie pospawana już nie popadajmy w takie skrajności. To że zdjęcia to albo na złość ktoś zrobił albo nigdy w życiu nic nie spawał.Swoja droga ciekawe czy poprawili jakość w tych Vikingach przynajmniej wizualnie burta dosyć wysoka co jest oczekiwane na większej fali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Najładniej spasowana i pospawana wg mnie jest Skylla, czy bremy nadal mają kątownik na kilu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Mają kil ale kątownik to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Najładniej spasowana i pospawana wg mnie jest Skylla, czy bremy nadal mają kątownik na kilu ?Oczywiście że ma i to taki konkretny, to jest gruby ceownik przyspawany po dna, w skylli 370 na zdjęciach widzę jakiś taki lichy. Nie wiem czemu oni takie płytkie te kile robia mam podobny w Alumie i często spada z rolki łódka przy wyciąganiu z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 (edytowane) Kątownik jest na dolnej krawędzi burty. Wzmacnia połączenie z dnem i odrzuca wodę tak by nie chlapała wysoko. Tutaj widać oba. Edytowane 28 Maja 2021 przez Dragster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
K-Pon
Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).
Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Top użytkownicy dla tego pytania
63
17
17
15
Popularne dni
16 Wrz
25
26 Maj
21
21 Paź
19
19 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Dragster 63 odpowiedzi
siarq 17 odpowiedzi
highvoltage 17 odpowiedzi
crizz100 15 odpowiedzi
Popularne dni
16 Wrz 2022
25 odpowiedzi
26 Maj 2021
21 odpowiedzi
21 Paź 2022
19 odpowiedzi
19 Wrz 2022
10 odpowiedzi
Popularne posty
rower26
Brema w aktualnym wykonaniu. Łodki stały się bardziej "cywilizowane". Nie widać już gołego amelinium na pokładzie. Na podłodze mam vinyl a na burtach i bakistach zostawiłem sobie wykładzinę. Jak się k
psulek
Panowie, większość zachwalanych producentów z US oferuje łodzie z podwójną blachą na dziobie, a na przykład Alumacraft dwie płyty na cąłym dnie (Alumacraft 2XB). Proszę nie pitolić i nie zaklinać rzec
Dragster
Film z pływania. Brema 390v, Yamaha F25GWHL, śruba 9 7/8 x 11. WOT przy 5850RPM. 44km/h maks.
Opublikowane grafiki
271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi