K-Pon Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Kiedyś dawano dosłownie kątowniki - cięły rolki z wielką precyzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Teraz jest ceownik i kil jest naprawdę solidny, nie niszczy rolek. Pancerny dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Na tym zdjęciu super widać... ciekawe rozwiązanie muszę przyznać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) No to ja z lekkim opóźnieniem zacznę sezon. W obecnych czasach ciężko skompletować zestaw. Sporo pracy miałem by uzbroić gołą łódkę. Czekam już tylko na Suzi 20HP. Edytowane 29 Maja 2021 przez Dragster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Jaka tj długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Taka jaka moja, ale mam w kolo bakisty daj znać jak to idzie z tym silnikiem 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Fajny uchwyt do przetwornika, możesz napisać gdzie i za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 @Radbraw Uchwyt kolega mi ogarnął. @siarq będę miał do Ciebie prośbę o pomoc w doborze akusa LiFePO4 do Haswinga Caymana 55LBS. W tej chwili mam 100AH gel, który waży 30kg, zdecydowanie chciałbym odchudzić. Silnik spalinowy będzie z rozruchem i ładowaniem. Plan mam tak:i mały AGM rozruchowy i LiFePO4 do dziobówki spięte BEPem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 pisz pw albo zadzwon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) Jasne, to na spokojnie Najpierw zwoduje sprzęt bo się już doczekać nie mogę. Edytowane 29 Maja 2021 przez Dragster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) W końcu się zwodowałem Dzisiaj pierwsze 3h docierania silnika. Niestety przy 3000-4000 obrotów o ślizgu można zapomnieć więc z manetką delikatnie. Dawałem sporo odpocząć silnikowi. Po tych 3h (cholera trwało jak 10h) póki co na króciutko max obroty 5400 i 39.5km/h. Przy 4100 - 4300 ~30 km/h po odpuszczeniu manety oczywiście. 1 osoba + akus 100ah z silnikiem dziobowym i kotwicą czyli jakieś 60kg dodatkowej wagi. Jestem zadowolony. Edit:... i jeszcze jedno by nie było tak słodko. Producent zostawił mi psikusa. W lewym profilu relingu jest jakiś kawałek metalu (albo śruba? ). Przy 3700 - 3800 obrotów dzwoni jak cholera. Nie wiem jak go stamtąd wydobyć .. Edytowane 5 Lipca 2021 przez Dragster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) jakiej mocy silnik spalinowy masz ? Edytowane 5 Lipca 2021 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) 20HP, śruba 3x9-1/4x12 Edytowane 5 Lipca 2021 przez Dragster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Poproszę jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) @Dragster może głupie pytanie ale podnosisz nad wodę przetwornik przy takich przelotach ?Też pływamy na bremie tylko z płaskim dnem - mam chyba najsolidniejszy z tych na allegro uchwyt - coś takiego: Przy 11 km/h dawał rade ani nie drgnął ale boje się trochę go zostawić z przetwornikiem w wodzie przy większych prędkościach stąd szukam alternatywnego rozwiązania aby ślizgać się w spokoju Edytowane 6 Lipca 2021 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 @Dragster może głupie pytanie ale podnosisz nad wodę przetwornik przy takich przelotach ?Też pływamy na bremie tylko z płaskim dnem - mam chyba najsolidniejszy z tych na allegro uchwyt - coś takiego: Przy 11 km/h dawał rade ani nie drgnął ale boje się trochę go zostawić z przetwornikiem w wodzie przy większych prędkościach stąd szukam alternatywnego rozwiązania aby ślizgać się w spokoju Podstawowa wada tego typu uchwytów jest brak drugiego punktu podparcia i wyrabianie się plastikowych ząbków w górnej części przez co lata on góra -dół . Ja w pontonie rozwiązałem ten problem naklejając kawał PCV na dole - koszt żaden a 40 km/h można zapieprzać. Na łódce też możesz taki nakleić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) W tej chwili przetwornik mam zamocowany na stałe do pawęży. W ślizgu wychodzi całkowicie z wody. Mam też uchwyt do verta. Do pływania szybszego niż trolling się nie nadaje. Na razie czaka na inny przetwornik. Na razie wszystko testuje i sprawdzam co zda egzamin. Edytowane 6 Lipca 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) Kawałek filmu z pierwszego pływania. Silnik miał już za sobą pierwsze 3.5h pływania. https://youtu.be/c7Ww3r-UBUo Oryginalna linia paliwowa Suzuki ma chyba uwaloną gruchę a w zasadzie zaworek zwrotny. Można pompować i pompować, cały czas flak. Na szczęście jakoś przepompowałem Dostałem też od znajomego nowy uchwyt do przetwornika. Później wrzucę foty. Edytowane 7 Lipca 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Super osiągi masz jak na silnik 20km, ciekaw jestem jak siada dwie osoby jak będzie pływal, wtedy myślę że trzeba będzie zejść ze skokiem śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) Też tak myślę, we dwóch trzeba będzie zejść ze skokiem śruby. Na razie nie chcę pałować ten silnik. Tylko na chwilkę udało się do 5400 i 39.5km/h. Na filmie było może 4500 obrotów i ~32-33km/h. Edit:Jutro zamontuję filtr z separatorem wody i zmienię tą gruchę. Raczej nie powinna puszczać z powrotem paliwa do zbiornika. Ewidentnie słyszę szum w zbiorniku przy pompowaniu i z gruszki flak cały czas. Chyba, że w Suzuki tak jest w co wątpię. Edytowane 7 Lipca 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 A masz odpowietrzona linię? Bo jak jest pusta to tak jest, trzeba zdjąć złączkę albo wcisnąć tak żeby puszczała, i na otwartym wężyku wcisnąć gruszkę i trzymając wciśnięta zagiąć wężyk i puścić. Wtedy zassie paliwo i się wypełni. Tylko najważniejsze , co to za linią Ori czy jakiś zamiennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Linia oryginalna. Jutro sprawdzę temat bo nie odpowietrzałem linii. Po pierwszym przepompowaniu filtr paliwa przy silniku się napełnił po całości. Ewidentnie słyszę jak paliwo wraca do zbiornika przy ściskaniu gruszki i gruszka flak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Mnie się wydaje, że w moim Suzuki 30 też jest tak jakby gruszka trochę puszczała, ale nie ma to większego znaczenia bo używam jej tylko podczas pierwszego wypłynięcia po zimie, później już nigdy nie mam potrzeby dopompowywania i zawsze odpala po 1 sekundzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
K-Pon
Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).
Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Top użytkownicy dla tego pytania
63
17
17
15
Popularne dni
16 Wrz
25
26 Maj
21
21 Paź
19
19 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Dragster 63 odpowiedzi
siarq 17 odpowiedzi
highvoltage 17 odpowiedzi
crizz100 15 odpowiedzi
Popularne dni
16 Wrz 2022
25 odpowiedzi
26 Maj 2021
21 odpowiedzi
21 Paź 2022
19 odpowiedzi
19 Wrz 2022
10 odpowiedzi
Popularne posty
rower26
Brema w aktualnym wykonaniu. Łodki stały się bardziej "cywilizowane". Nie widać już gołego amelinium na pokładzie. Na podłodze mam vinyl a na burtach i bakistach zostawiłem sobie wykładzinę. Jak się k
psulek
Panowie, większość zachwalanych producentów z US oferuje łodzie z podwójną blachą na dziobie, a na przykład Alumacraft dwie płyty na cąłym dnie (Alumacraft 2XB). Proszę nie pitolić i nie zaklinać rzec
Dragster
Film z pływania. Brema 390v, Yamaha F25GWHL, śruba 9 7/8 x 11. WOT przy 5850RPM. 44km/h maks.
Opublikowane grafiki
271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi