K-Pon Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Miałem Bremę 370 i była ona bardzo podatna na dodatkowe obciążenie , jak założysz ceizki silnik 25hp to samemu będziesz miał baaardzo utrudnione pływanie. Tu już trzeba mocno kombinować z obciążeniem. Ciężki silnik mam na myśli Yamahę 25 76kgLepiej celować w 390? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Miałem Bremę 370 i była ona bardzo podatna na dodatkowe obciążenie , jak założysz ceizki silnik 25hp to samemu będziesz miał baaardzo utrudnione pływanie. Tu już trzeba mocno kombinować z obciążeniem. Ciężki silnik mam na myśli Yamahę 25 76kg Nie bez powodu max na pawęży co możesz powiesić może mieć 65kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Lepiej celować w 390? Na pewno 390 jest wygodniejsza i lepiej wyważona chociaż bez zawieszonego silnika spalinowego z tyłu tzn pływaniu na samym elektryku znów jest taki dziwny efekt że rufa jest wyżej niż dziób. Nie jest to jakieś uciążliwe ale zauważalne , myślę że nie projektowali tej łodzi pod pływanie z samym elektrykiem. Poza tym to dobra łódź na silniku 25km radzi sobie już dobrze z dwiema osobami. Nie bez powodu max na pawęży co możesz powiesić może mieć 65kg.Myślę że przy 65kg było by podobnie - trzeba dobrze rozłożyć ciężar na łódce żeby to dobrze pływało. Łódka nie jest zła ale tak z moich doświadczeń to coś lżejszego trzeba by było zawiesić np jakieś Suzuki 20 na wtrysku. Edytowane 1 Sierpnia 2024 przez highvoltage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Przy 390tce nie odczułem zmiany przy przejściu z Suzuki 20 na Yamahę 25. Co prawda ja mam sporo gratów więc może stąd takie odczucia mam. Rozłożenie masy to podstawa przy tak krótkich łódkach. Edytowane 1 Sierpnia 2024 przez Dragster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 No to po testach i ustawieniach łodzi. Brema 370V z dziobowym Haswing Cayman 55 lb, ciężarek 9 kg, 22 l paliwa, Toyama 120 Ah (bakista rufowa), szpejem (kije, przynęty, prowiant), silnik Suzuki DF20AEL 2022:- śruba 9-3/4x12 - łódź do wyjścia w ślizg (ja 85 kg siedzący na fotelu sternika) potrzebowała przejścia w kierunki dziobu, po czym wychodziła do ślizgu - w dół rzeki 41 km/h, w górę 36 km/h na WOT- śruba 9-3/4 x 10 - łódź sama wychodzi do ślizgu bez problemu w kilka sekund, na obrotomierzu na WOT 6080 rpm, w dół rzeki 40-41 km/h, w górę 35-36 km/h. We dwóch (kolega ok 90 kg na dziobie, reszta parametrów bez zmian) - łódź bez problemu wychodzi do ślizgu również w kilka sekund, prędkości spadają do 38 km/h w dół rzeki, w górę 32-34 km/h i odpowiednio 5800 rpm przy WOT. Jestem bardziej niż zadowolony. Jeszcze tylko Toyamę (33 kg) zmienię na LiFePo4 i będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 3 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2024 Errata - gdy kolega usiądzie na rufie podczas płynięcia czyli obok mnie, prędkość obrotowa silnika wskakuje do 6080-6100 rpm i jest 36 kmh/h w górę rzeki we dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Brema 370 rok 2024, cxy ktos posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Rozważ 390 ta 370 jest słabo wyważona, miałem taką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Chciałem zmunimalizować masę kurka wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Między 370 a 390 będzie niewielka różnica. Jak chcesz lekko to Skylla 370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca Jak będziesz czasowy zerknij na priv Mr. High Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Koledzy czy ma ktoś najnowszy wykon 400 v lub 390v? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Koledzy czy ma ktoś najnowszy wykon 400 v lub 390v?Jestem po kilku dniach pływania 400 V Fishing, w czym mógłbym pomóc? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DP Fishing Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Napisz dosłownie kilka zdań jaki silnik do tego założyłeś i czy ogólnie jesteś zadowolony Rozważałem zakup tej łodzi w wersji bass. Kupiłem inną koniec końców coś innego ale i tak z chęcią poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Nie mam zbyt dużego doświadczenia z łódkami ale po tych kilu dniach jestem zadowolony. Jakoś wykonania jest przyzwoita, wszystkie okleiny (winyl i tkanina) leżą całkiem ładnie, nic nie odstaje. Zobaczymy jak będzie w toku eksploatacji ale nie jestem wyczulony na tym punkcie, jak się gdzieś coś odklei to przykleję i tyle. W standardzie podstawowa instalacja elektryczna, rozdzielnia, pompa, gniazda USB, podstawowe podświetlenie pokładu i oświetlenie topowe. Mały minus za bakistę na zbiornik paliwa która jest zbyt mała na zbiornik 24 l a takie pierwotnie miało być jej przeznaczenie.Założyłem silnik Mercury F30. Łódka wchodzi w ślizg po 3-5 sekundach, pływa bardzo posłusznie, w zakręty wchodzi wąsko, nic nie chlapie. Co do stabilności - wiedziałem, że przy tej szerokości będzie dobrze ale nie sądziłem, że aż tak. Dwie osoby są w stanie stanąć przy burcie i przechył jest prawie nieodczuwalny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DP Fishing Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Dziękuję za opis, przy 30 km to musi fajnie iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 haukii Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Dziękuję za opis, przy 30 km to musi fajnie iść Przy Bremie 390 nie ma praktycznie różnicy między 25 a 30km w czterosuwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Przeniosłem akumulator 34 kg na przód Bremy 370V. Dorobiłem instalację, muszę tylko założyć z przodu drugi hebel żeby odcinać prąd na silnik dziobowy. Łódka pływa bardziej płasko, wchodzi w ślizg w 3-5 sekund. Na rufie o 34 kg lżej. Pływam na Suzuki DF20AEL. W pojedynkę pierwsze oczko trymu, we dwóch na drugim oczku. Przede mną testy na śrubie 12”, aktualnie pływam na 10”. W górę rzeki 33 km/h, w dół 40. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Enio Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Wie ktoś może czemu w 450 miedzy przednim pokładem a bakistami bocznymi jest jakby uskok i nie są one na równej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca w 390 jest to samo , i szef szefow z Bremy powiedzial mi , iz jest to spowodowane inf. zwrotnymi od uzytkownikow gdyz jak jest na rowno i sie kladzie tam nogi to jest ciut za wysoko... taki farmozon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca w 390 jest to samo , i szef szefow z Bremy powiedzial mi , iz jest to spowodowane inf. zwrotnymi od uzytkownikow gdyz jak jest na rowno i sie kladzie tam nogi to jest ciut za wysoko... taki farmozonRaczej to bajka dla klienta... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
K-Pon
Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).
Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Top użytkownicy dla tego pytania
63
17
17
15
Popularne dni
16 Wrz
25
26 Maj
21
21 Paź
19
19 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Dragster 63 odpowiedzi
siarq 17 odpowiedzi
highvoltage 17 odpowiedzi
crizz100 15 odpowiedzi
Popularne dni
16 Wrz 2022
25 odpowiedzi
26 Maj 2021
21 odpowiedzi
21 Paź 2022
19 odpowiedzi
19 Wrz 2022
10 odpowiedzi
Popularne posty
rower26
Brema w aktualnym wykonaniu. Łodki stały się bardziej "cywilizowane". Nie widać już gołego amelinium na pokładzie. Na podłodze mam vinyl a na burtach i bakistach zostawiłem sobie wykładzinę. Jak się k
psulek
Panowie, większość zachwalanych producentów z US oferuje łodzie z podwójną blachą na dziobie, a na przykład Alumacraft dwie płyty na cąłym dnie (Alumacraft 2XB). Proszę nie pitolić i nie zaklinać rzec
Dragster
Film z pływania. Brema 390v, Yamaha F25GWHL, śruba 9 7/8 x 11. WOT przy 5850RPM. 44km/h maks.
Opublikowane grafiki
271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi