K-Pon Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 @crizz100 ta 390 co pisales to V czy plaskodenna, bo mnie idzie o V a watek jest o plaskodennej ,)Pisze cały czas o V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 @crizz10 a plywales ta lodka moze z silniekim o mocy 9,9hp ? czy tylko wiekszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Na 25km pływałem , myślę że minimum to 20km , no może 15 na jakieś jeziorowe spokojne pływanie. To jest kawał łajby wbrew pozorom, wersja 370cm to praktycznie to samo: szerokość , wysokość burty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 @Crizz100 jesli mozesz powiedz o wadach tej lodzi, sam mam zamiar ja nabyc... czekam do targow bo maja byc w poznaniu ,aby obejrzec na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Cięzko mi powiedzieć coś jeżeli chodzi o wady plywalem nia dwa razy raz na spali nie 25hp i raz na elektryku. Jakbym miał cos na minus dac to to że spawy od srodka nie sa jakies super wizualnie ale to nie ma żadnego wpływu na łodkę jako taka, nie sa to jakies wady ale moglyby lepiej wygladac. Bakisty nie sa obspawywane od srodka dookoła tylko nitowane do pokładu, mi to nie przeszkadza jakos specjalnie ale jak ktos chce mies w 100% suche bakisty to jest to jakas wada. Jednoczesnie mozna wszystko dogadac z poroducentem sa otwarci na wszelkie sugestie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zna ktoś wysokość burty Bremy 390 i 420??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 390 ma 52 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 ok dzięki. A 420 może ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Ten model Bremy 420 V ma 59 cm (mierzone z tyłu w części rufowej).Chodzi dokładnie o ten modelhttps://m.olx.pl/oferta/lodka-wedkarska-aluminiowa-lodz-brema-420-v-CID767-IDzcW25.htmlA 390 i 420 to są inne konstrukcje a wogóle ktoś tam pisał o 360...to zupełnie inne bajki. Mam tą 420 V (najnowsze ich konstrukcje). Na yout... jest krótki filmik jak ona pływa na silniku 20KM z dwiema os. Edytowane 8 Stycznia 2020 przez pio76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 O ten model właśnie mi chodziło dziękuje bardzo za cenne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 dokladnie 370 i 390 to są bliźniacze konstrukcje tzn wysokosc burty szerokosc itd , 420 to juz inna łódka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Czy ktoś pływał na Bremie 480V i może powiedzieć coś na temat tej łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 dokladnie 370 i 390 to są bliźniacze konstrukcje tzn wysokosc burty szerokosc itd , 420 to juz inna łódkaKolego, jeżeli widziałeś obie to w środku między 370 a 390 duża różnica co chodzi o ilość miejsca? Bo ta 390 na yt fajnie wypada, dosyć szeroka i miejsca pod dostatkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Kolego, jeżeli widziałeś obie to w środku między 370 a 390 duża różnica co chodzi o ilość miejsca? Bo ta 390 na yt fajnie wypada, dosyć szeroka i miejsca pod dostatkiem...Pływałem obiema , ilość miejsca zależy od zabudowy w środku. Jednakże sugerowalbym 390 , ta 370 przy pływaniu w jedną osobę i cięższym silniku wymaga już dobrego rozkładu obciążenia bo dziób podnosi na starcie w 390 jest trochę lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Posty dot. przyczepek podłodziowych zostały przeniesione do właściwego wątku:http://jerkbait.pl/topic/125016-przyczepa-do-%C5%82odzi/page-71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Dostałem dzisiaj fotki od producenta 390tki i 400v... macie może porównanie pomiędzy tymi modelami, niby parę cm różnicy, ale w środku zupełnie inaczej... Edytowane 14 Stycznia 2021 przez mancio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 wszytsko zalezy od zabudowy , jaka sobie zaplanujesz. na 390 komfortow sie lowi w 2 osoby , przy zabudowie wkolo.jesli zrezygnujesz z bakisty bocznej , to bedzie jeszcze wiecej miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Nie masz tutaj tylniej ławki jak dla mnie średnio wygodne do sterowania silnikiem. Poza tym brakuje długiej bakisty gdzie można trzymać wedki i jakieś dłuższe rzeczy ale to już kwestia indywidualna. Ja wolę mieć cały sprzęt na łódce i niczego nie nosić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Otóż to, w tej 400 ponoć trochę wyższa burta jest... mnie również bardziej przekonuje ta 390 z tego względu chociażby, że same bakisty (których w 400v brak) z tyłu i na dziobie to jest kupa miejsca (mają około 55 na 100) to już daje m2, to dużo plus długa po długości z lewej strony i nawet tylko jedna mniejsza po prawej z przodu... w 400v pokład rzeczywiście długi (praktycznie 3m) ale węższy... można zrezygnować ze środkowych bakist i wtedy szerokość się zwiększa ale pozostają wolne tylko praktycznie 2, bo trzeba zmieścić w jednej z tyłu zbiornik i w jednej z przodu aku... a te burty w 390 nie za niskie bo teoretycznie ich wysokość wynosi z tyłu +-455 z przodu +-600mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Witam.Koledzy posiada ktoś Bremę 420V?Miał bym pare pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 420V to już kawałek łodzi. Pisz co chcesz wiedzieć może ktoś odpowie. Ja mam 390V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Najważniejsza kwestia to wysokość pawezy tej łódki a dobór silnika i śruby.Brema 420V silnik Yamaha 25km 4t (stopa L)z 2017r dwie osoby na pokładzie bez żadnych gratów i co się dało wycisnąć to jedynie 35km/h.Wydaje mi się ze to marny wynik dlatego chciałbym skonfrontować to z kolegami pływającymi taką samą łódką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Standardowo pewnie, 2.5cm płyta kawitacyjna pod kilem. Jeśli mocno chlapie to silnik za nisko, jeśli kawituje to za wysoko. Pokombinuj z trymem. 420V to już jest kawał łajby. Silnik 25KM to takie minimum. Tak jak do mojej 20KM we 2 35km/h max. Jeśli chodzi o dobór śruby to zwróć uwagę na obroty silnika, jeśli dochodzą do maxa to można założyć, że jest potencjał na większą śrubę. Trzeba by policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Z trymem już żeśmy kombinowali na wszystkie sposoby i za nisko to newno nie jest.Brama ma wysoka pawez 51cm i wydaje mi się ze w tym może twić problem ze silnik wisi za wysoko ale tu już nie ma żadnej możliwości manewru,jedynie zastosowanie jack plate może by coś pomogło żeby to zweryfikować.Kolega pisze o podstawowych na które żeśmy zwrócili ugwage odrazu dlatego chciałem skonfrontować to z uwytkownikami dokładnie tego modelu bremy 420 jak to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Pawęż jest standardowa 508mm + ta naspawana listwa kilowa. U mnie mniej więcej to jest 525 - 530mm razem z listwą więc u Ciebie pewnie tak samo. Yamaha z tego co pamiętam ma stopę 56cm więc powinno być ok lub jest nawet nieco za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
K-Pon
Szukam opinii użytkowników Łodzi płaskodennych Brema-Boats z Poznania (produkcja chyba gdzieś w byłym ciechanowskim).
Na targach Rybomania w Sosnowcu wpadły mi w oko. Szczególnie model 3.5m długości.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Top użytkownicy dla tego pytania
63
17
17
15
Popularne dni
16 Wrz
25
26 Maj
21
21 Paź
19
19 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Dragster 63 odpowiedzi
siarq 17 odpowiedzi
highvoltage 17 odpowiedzi
crizz100 15 odpowiedzi
Popularne dni
16 Wrz 2022
25 odpowiedzi
26 Maj 2021
21 odpowiedzi
21 Paź 2022
19 odpowiedzi
19 Wrz 2022
10 odpowiedzi
Popularne posty
rower26
Brema w aktualnym wykonaniu. Łodki stały się bardziej "cywilizowane". Nie widać już gołego amelinium na pokładzie. Na podłodze mam vinyl a na burtach i bakistach zostawiłem sobie wykładzinę. Jak się k
psulek
Panowie, większość zachwalanych producentów z US oferuje łodzie z podwójną blachą na dziobie, a na przykład Alumacraft dwie płyty na cąłym dnie (Alumacraft 2XB). Proszę nie pitolić i nie zaklinać rzec
Dragster
Film z pływania. Brema 390v, Yamaha F25GWHL, śruba 9 7/8 x 11. WOT przy 5850RPM. 44km/h maks.
Opublikowane grafiki
271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi