Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Brema Boats

K-Pon

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cięzko mi powiedzieć coś jeżeli chodzi o wady plywalem nia dwa razy raz na spali nie 25hp i raz na elektryku. Jakbym miał cos na minus dac to to że spawy od srodka nie sa jakies super wizualnie ale to nie ma żadnego wpływu na łodkę jako taka, nie sa to jakies wady ale moglyby lepiej wygladac. Bakisty nie sa obspawywane od srodka dookoła tylko nitowane do pokładu, mi to nie przeszkadza jakos specjalnie ale jak ktos chce mies w 100% suche bakisty to jest to jakas wada. Jednoczesnie mozna wszystko dogadac z poroducentem sa otwarci na wszelkie sugestie 

• Like 1

• 0

Ten model Bremy 420 V ma 59 cm (mierzone z tyłu w części rufowej).

Chodzi dokładnie o ten model

https://m.olx.pl/oferta/lodka-wedkarska-aluminiowa-lodz-brema-420-v-CID767-IDzcW25.html

A 390 i 420 to są inne konstrukcje a wogóle ktoś tam pisał o 360...to zupełnie inne bajki. Mam tą 420 V (najnowsze ich konstrukcje). Na yout... jest krótki filmik jak ona pływa na silniku 20KM z dwiema os.

Edytowane przez pio76
  • Like 1

• 0

Kolego, jeżeli widziałeś obie to w środku między 370 a 390 duża różnica co chodzi o ilość miejsca? Bo ta 390 na yt fajnie wypada, dosyć szeroka i miejsca pod dostatkiem...

Pływałem obiema , ilość miejsca zależy od zabudowy w środku. Jednakże sugerowalbym 390 , ta 370 przy pływaniu w jedną osobę i cięższym silniku wymaga już dobrego rozkładu obciążenia bo dziób podnosi na starcie w 390 jest trochę lepiej

• Like 1

• 0

Nie masz tutaj tylniej ławki jak dla mnie średnio wygodne do sterowania silnikiem. Poza tym brakuje długiej bakisty gdzie można trzymać wedki i jakieś dłuższe rzeczy ale to już kwestia indywidualna. Ja wolę mieć cały sprzęt na łódce i niczego nie nosić

• Like 1

• 0

Otóż to, w tej 400 ponoć trochę wyższa burta jest... mnie również bardziej przekonuje ta 390 z tego względu chociażby, że same bakisty (których w 400v brak) z tyłu i na dziobie to jest kupa miejsca (mają około 55 na 100) to już daje m2, to dużo plus długa po długości z lewej strony i nawet tylko jedna mniejsza po prawej z przodu... w 400v pokład rzeczywiście długi (praktycznie 3m) ale węższy... można zrezygnować ze środkowych bakist i wtedy szerokość się zwiększa ale pozostają wolne tylko praktycznie 2, bo trzeba zmieścić w jednej z tyłu zbiornik i w jednej z przodu aku... a te burty w 390 nie za niskie bo teoretycznie ich wysokość wynosi z tyłu +-455 z przodu +-600mm...

• 0

Najważniejsza kwestia to wysokość pawezy tej łódki a dobór silnika i śruby.Brema 420V silnik Yamaha 25km 4t (stopa L)z 2017r dwie osoby na pokładzie bez żadnych gratów i co się dało wycisnąć to jedynie 35km/h.Wydaje mi się ze to marny wynik dlatego chciałbym skonfrontować to z kolegami pływającymi taką samą łódką.

• 0

Standardowo pewnie, 2.5cm płyta kawitacyjna pod kilem.  Jeśli mocno chlapie to silnik za nisko, jeśli kawituje to za wysoko. Pokombinuj z trymem. 420V to już jest kawał łajby. Silnik 25KM to takie minimum.  Tak jak do mojej 20KM we 2 35km/h max. Jeśli chodzi o dobór śruby to zwróć uwagę na obroty silnika, jeśli dochodzą do maxa to można założyć, że jest potencjał na większą śrubę. Trzeba by policzyć.

• 0

Z trymem już żeśmy kombinowali na wszystkie sposoby i za nisko to newno nie jest.Brama ma wysoka pawez 51cm i wydaje mi się ze w tym może twić problem ze silnik wisi za wysoko ale tu już nie ma żadnej możliwości manewru,jedynie zastosowanie jack plate może by coś pomogło żeby to zweryfikować.Kolega pisze o podstawowych na które żeśmy zwrócili ugwage odrazu dlatego chciałem skonfrontować to z uwytkownikami dokładnie tego modelu bremy 420 jak to wyglada?