kaszan_olsztyn Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam,noszę się z zamiarem skompletowania pierwszego castingu pod jerki i w związku z tym poszukuję kijka w rozsądnym budżecie pod Abu Revo STX.Początkowo miało to być ok 300-400 zł ale wybór w tej kwocie niestety jest marny. Najbardziej wpadł mi w oko Guide Select Dragona, zwłaszcza, że jestem zadowolonym posiadaczem spinningu tego modelu, ale c.w. 40-80g to chyba za dużo na przynęty od 15g do 60g, ze szczególnym naciskiem na jerki 20-45g. Chyba że się mylę? Stanęło zatem na tę chwilę na St. Croix. Waham się między St. Croix Mojo Inshore Casting MIC70MHF, a Premier PC66HF.O tym pierwszym nie mogę znaleźć żadnych opinii- może któryś z forumowiczów używa takiego? Mimo, że Premier wydaje się bardziej pasujący, to Mojo kusi mnie wyglądem i tym, że dzięki nieco większej długości powinien lepiej obsłużyć lżejsze przynęty. Nie wiem jednak czy nie będzie za długi (mam 190 cm wzrostu). A może przegapiłem jeszcze jakieś ciekawe propozycje w tej cenie?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 premiera 20 lb moge polecic z czystym sumieniem, wedlug mnie to zdecydowanie lepsza wedka do jerkow niz mojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan_olsztyn Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 premiera 20 lb moge polecic z czystym sumieniem, wedlug mnie to zdecydowanie lepsza wedka do jerkow niz mojoCenna uwaga, która może wybije mi z głowy kierowanie się wyglądem... a pod jakim względem Premier jest lepszy od Mojo? Dorzucam kolejny kijek do rozważenia p.t. Fenwick HMG Triggerstick GT 70MH-F. W tym momencie przekroczyłem budżet na kijek dwukrotnie.. ehh.. powiedzcie proszę czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan_olsztyn Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 A może ktoś z forumowiczów miał do czynienia z Lamiglas Competitor cc 665? Jak wypada na tle Premiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi