samwieszkto Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Drodzy poławiacze.Planuję kupić wędkę która posłuży mi w pogoni za sandaczem ale jednocześnie pozwoli połowić inne rybki jeśli sandacz odmówi współpracy.Przyjąłem następujące założenia :Długość : max.200cm.Cw. : 7-28 g.Akcja : fast.Moc. : 20 lb.Dwie części.Duża czułość.Budżet ok 500 zł.Wytypowałem sobie dwie wędki ( jak w tytule )1. Daiwa Powermesh.2. MajorCraft Basspara.Z żadną z nich nie miałem do czynienia.Czy mogę liczyć na wasze opinie ? Edytowane 29 Marca 2017 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Mialem przez chwile Powermesha do 35g casta,ale obsluga nie bardzo mi wychodzila.Blank bardzo mi sie podobal i rozwazalem przezbrojenie go pod spina na sandacza.Szybka akcja i bardzo fajne ugiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Wiem , te wędki mają bardzo dobre recenzje, można o nich poczytać na różnych forach.Problem z tym że MajorCrafty też mają dobre recenzje a są w podobnych cenach.☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 A Dragona cxt sprawdzales.Byles chyba zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Tak . Dragony ( nie tylko CXT ) również biorę pod uwagę ; tylko że do marki Dragon mam odrobinę mniej zaufania niż do Daiwy lub MajorCrafta.A jak widać z wątku który zalinkowałeś , niewiele można się tutaj o tych wędkach dowiedzieć.Muszę jednak przyznać że gdybym kupował wędkę kierując się tylko wyglądem wybrałbym właśnie Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi