Skocz do zawartości

DAMIR soft lures - hand made

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kolega byłpo raczki .... coś jest na rzeczy ;)

attachicon.gif IMG_20191114_132757.jpg

Nie wiem czy to te dla mnie, ale wczoraj zrobiły co do nich należało. Co ciekawe, okonie były baaaardzo flegmatyczne, zero ruchu. Nie brały na nic. Podsuwane pod pysk raczki, poruszane, były ignorowane.

Przyszło mi do głowy położyć go na dnie i poczekać i... Zadziałało. Po kilkunastu sekundach leżenia na dnie, raczek został otoczony przez kilka pasiaków i po kilku kolejnych jeden z nich wciągnął nieruchoma przynętę. W ten sposób skusiłem 7 sztuk, całkiem ładnych.

Nie wiem czy to te dla mnie, ale wczoraj zrobiły co do nich należało. Co ciekawe, okonie były baaaardzo flegmatyczne, zero ruchu. Nie brały na nic. Podsuwane pod pysk raczki, poruszane, były ignorowane.

Przyszło mi do głowy położyć go na dnie i poczekać i... Zadziałało. Po kilkunastu sekundach leżenia na dnie, raczek został otoczony przez kilka pasiaków i po kilku kolejnych jeden z nich wciągnął nieruchoma przynętę. W ten sposób skusiłem 7 sztuk, całkiem ładnych.

Takie właśnie są zimowe okonie .... kto kombinuje ten łowi. Kiedy nie sprawdza się standardowe prowadzenie trzeba spróbować na ,,szuranego" lub ,,leniucha" i okonie zaczynają współpracować ..... warto mieć w pudełku kilka raczków ;)

Cieszy fakt ,że udało Ci się fajnie połowić.

• 2 tygodnie później...