Skocz do zawartości

Sufix Performance Braid new 2006

rafael

Rekomendowane odpowiedzi

Mifku drogi,

ja od nikogo tego nie wymagam, ja tylko grzecznie proszę o parę słów na temat tej plecionki, od kogoś kto jej używał :D :D

lub o radę jaką plecionkę warto kupić, chcę skorzystać z waszego doświadczenia :D

Miło by było przeczytać np: używam takiej i jestem bardzo zadowolony

pozdrawiam

rafael

sam tego chciałeś

Rafael.

Ja sam nigdy nie mialem do czynienia z wyżej wymienioną plecionką. Dlatego wypowiadał się na jej temat nie będę. Na ogól używam Power Pro - 80 % przypadków, oraz SPIDER WIRE STEALTH - pozostałe 20%. z jednej i z drugiej jestem bardzo zadowolony. Co prawda spider wire ma nie tak gesty splot jak power pro i jak sie dobrze zabroduje to widac jak sie lekko rochodzi, ale ja ją po prostu lubie :mellow:

Na pewno nie polecam fire line, szczególnie z zasobów polskich. Głównie ze względu na jej sporą sztywność (jak na spiekną linke przystało) oraz wątpliwą jakość w przypadku tej polskiej.

to tak po krotce

na multiplikatorach power pro, spider wire stealth, tuf line xp (tylko 50 lb) albo rapala thermic braid

na stacjonarnych odchodze od power pro, bo mam czesto peruki i nie moge sobie ich wytluamaczyc(!?!?), sklaniam sie w strone spider wire stealth i rapala thermic braid

wkrotce bede probowal sufixa i p-line

bo mam czesto peruki i nie moge sobie ich wytluamaczyc(!?!?),

@pitt

mam to samo, i tez zachodze w glowe co jest grane :angry: prawde mowiec to na plecionce wiecej mam brod na stalej szpuli niz na multiplikatorze w tej chwili :angry: zmienilem kolowrotek, ale nic to nie dalo. Zauwazylem natomiast ze peruki robia sie tylko na nowej plecionce - plecionka stara, miekka, splowiala, uklada sie idealnie i nie mialem na niej zadnej brodki. Chyba bede robil tak, ze na stala szpule bede nawijal tylko plecionke juz zmacerowana na multiplikatorze.

Z drugiej strony, na tuff-line, nawet nowej, nigdy nie mialem peruki na stalej szpuli. Moze zatem zmienie plecionke?