Skocz do zawartości

Maju robi wędke :D

Maju91

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu zebrałem się i polakierowałem kijek. Teraz lakier się utwardza a w środę pierwszy wypadzik z nowym kijkiem :) Jestem naprawdę zadowolony z efektu mojej pracy kijek prezentuje się bardzo ładnie, dobrze leży mi w ręce, mimo krótkiej rękojeści ma środek ciężkości jakieś 8cm od środka stopki przy zerowym dodatkowym dociążeniu dolnika. uchwyt SKSS 16 zamocowałem na aluminiowych arborach, które pasowały na wcisk na blank i w uchwyt. Zamówiłem je  z naddatkiem i później obrobiłem na szlifierce trzymając na metalowym pręcie by się obracały(taki mój wynalazek) dzięki temu powstały rysy i klej będzie lepiej trzymał. Miałem do dyspozycji tylko korkogume z otworem więc w otwór wkleiłem łuske walająca się od kilkunastu lat w domu :D. Kijek mimo aluminiowych arborów, które ważyły prawie 20g waży jedyne 106g także uważam to za dobry wynik :) do tego kręciołek 210g i wychodzi masa całego zestawu z żyłką jakies 320g :) Teraz jeszcze chciałbym nakleić firmową naklejkę na blank  i polakierować bo ją wcześniej oderwałem ale niestety klej już nie ten i musze wymyślić czym tą naklejke przykleić, żeby to jakoś wyglądało ale z tym mogę poczekać. Jak lakier doschnie to porobie jakieś ładniejsze zdjęcia :)

Pozdrawiam

post-64046-0-15674400-1496649033_thumb.jpg

post-64046-0-18633800-1496649040_thumb.jpg

post-64046-0-87725000-1496649047_thumb.jpg

• Like 2

Jak na pierwszy raz super. Na Twoim miejscu zebralbym jeszcze troszke korka z fore (ciut za szerki kielich) i back (wyrownac do nakretki) ale to kwestia gustu i rozmiaru dloni. Daj jakies zdjecia jak polakierowales omotki ;)

Witamy wsrod smiertelnie chorych :)

Fore od początku tak planowałem a back to rzeczywiście można by troszkę ubrać. Jutro postaram się i zrobię ładne zdjęcia kijkowi,omotkom i z tym łączeniem blanków. A co do łuski to nie wiedziałem że w savage gear ją dają, widziałem takie rozwiązanie tylko w wedkach z pracowni :P planowałem inaczej ale już nie miałem ochoty wycinać okrągłego kawałka korkogumy wiec wkleiłem łuske :)

• Like 1