marienty Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Mamy już kwiecień a nikt nie otworzył tematu o przyłowach. Nie wiem, czy to dobre miejsce, żeby opisać co mi się przydarzyło ale... Jakby nie było zdarzył mi się przyłów… jest płetwa?! Jest! Zachęcony bardzo ładną, piątkową pogodą wybrałem się ze spinem na krótki rekonesans nad Odrę poniżej ujścia Slęzy. Po 2 godzinach bezskutecznego biczowania wody mikro woblerkami, zupełnie zrezygnowany otworzyłem pudełko i zacząłem testować przynęty. W pierwszej kolejności poszły obrotówki Mepps nr. 4, których kilka w tym roku zakupiłem. Muszę stwierdzić, że są warte swojej ceny. Bardzo ładnie kręcą. Niestety po kilkunastu rzutach na następnej główce zaciąłem małego szczupaczka jakieś 40cm. Zdjęcie pewnie będzie usunięte przez moderatora bo szczupak nie miał wymiaru. Zdjęcie niezgodne z regulaminem! Przeczytaj regulamin albo odpoczniesz od forum! Rybka zbyt głęboko połknęła przynętę i uznałem, że i tak nie przeżyje więc byłem zmuszony ją zabrać. W domu okazało się, że szczupaczek jeszcze nie wytarty. Przez ostatnie pół godziny testowałem wobki boleniowe Fantom ze stajni Pana A. Lipińskiego. Myślałem, że będzie trzeba delikatnie korygować ster. Okazało się, że woblerki pięknie pracują lusterkując nawet w powolnym opadzie. Trafiły mi się przy okazji dwa krótkie bolki. No i znowu po kilkunastu rzutach na główce czuję przytrzymanie. Myślałem, że to zaczep ale nagle ten zaczep oderwał się od dna i ruszył w kierunku kolejnej główki. Nie byłem w stanie zatrzymać pierwszego odjazdu. Cały czas murował! Założyłem, że to dość spory sum. Ja go podciągam a on znowu ucieka mi na część napływową kolejnej główki. Dopiero przy trzeciej główce zdołałem przyciągnąć go do brzegu. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, kiedy okazało się, że to nie sum a bóbr!!! I to dosyć już nieświeży! Zrobiło mi się niedobrze ale jakoś udało się go wytargać na brzeg. Chciałem skubańca odhaczyć w wodzie ale widać w międzyczasie zrobił kilka koziołków i oplątał się plecionkę. Przynęty tracić nie chciałem czego żałuję bo nawet teraz czuję obecność tego bobra…Uwaga – zdjęcie +18.Wiem, że bobry pomimo swojej liczebności dalej są pod ochroną ale darowałem sobie wypuszczenie tego kolosa (pomiar na blanku wskazał 92 cm). Cieszę się, że moja Catana 3000 nie umarła w czasie tego holu (to byłby już nie pierwszy raz) a i kijek (Dragon Express Spin 7-30) bardzo ładnie się giął. Wrażeń starczy mi do końca roku. Chyba muszę częściej chodzić nie na ryby ale testować przynęty! 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Wszyscy gratulują sobie ciekawych przyłowów ale Tobie chyba nie można bo zapachy i widok nie cieszyły chyba co? Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez tom3k_lubin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 A ja myślałem, że niezależnie od tego co nam się wydaje każdą rybę złowioną w okresie ochronnym należy wypuścić... szczupaczka zrobiłeś na masełku czy po grecku? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 No po co się męczyć z kleniojaziami jak można polowic ryby w okresie ochronnym i się jeszcze pochwalić jakie przyłowy się miało na jaziowa obrotowke nr.4. Ech jak ma być lepiej Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Ja chyba tez idę swoje wahadła i obrotówki przetestować może trzeba im stery i oczka poustawiać. Ogólnie to wstyd takie coś pisać bo zawodowcy w tej metodzie juz od zejścia lodu testują swoje szczupakowe przynety i takich "wędkarzy" potocznie nazywa się "j....e kłusole":( 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Hahahahaha.......dobre. Udalo Ci sie. Sam na poczatku uwierzylem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Bo zawsze najlepiej testować w czasie tarła Bo zawsze trochę mięska i kawioru na zagrychę można przypadkiem zaczepić Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez Elendil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Hahahahaha.......dobre. Udalo Ci sie. Sam na poczatku uwierzylem. Przetarłem oczy, spojrzałem na datę i wszystko jasne;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Prima aprilis! Cieszę się, że przynajmniej kilka osób udało się wkręcić. Wszystko to były żarty. Sytuacja nie miała miejsca. Zdjęcie bobra zrobiłem osobiście kilka lat temu ale był już na brzegu (a rzeczywiście na główkach poniżej ujścia Slęzy) i dopiero dzisiaj wykorzystałem je w tym niecnym celu PS1 Fantom A.Lipińskiego to bezsterowiecPS2 C&R 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 No masz szczęście! Bo aż mnie wk**** DOBRE 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Pójdziesz do piekła....oj pójdziesz! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 niezły obiad dałem się nabrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Za szybko wyjasniles, mogłeś jeszcze "podgotowac" atmosferę ????Szacun, czytałem i " gotowalem się " ????Wkreciles mnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Na moją korzyść przemawia to, że dopiero wstałem po nocce... ale dałem się wkręcić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Fakt, za szybko wyjaśnione - mogło być tak pięknie Trzeba było jeszcze dodać, że na koniec ćwiczyłeś trójgłowe szarpiąc z całych sił tym ciągniętym przy dnie meppsem 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Za szybko wyjasniles, mogłeś jeszcze "podgotowac" atmosferę Szacun, czytałem i " gotowalem się " Wkreciles mnie...Chciałem podkręcić ale mnie żona powstrzymała . Jak już ktoś napisał, że 1 kwietnia to już było po zabawie. Przyznałem się, bo nie mogłem ryzykować, że ktoś usunie cały temat a wtedy już się nie wytłumaczę i zostanę naczelnym kłusolem jerkbait.plNie ma co przesadzać. Wykażę się za rok. Przygotuję wam coś extra!!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Oj , @marienty , a już szykowałem całą tyradę o 18-sto gramowych kogucikach na wiosnę , wracam z rybek i ... uff , na szczęście jest dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Piękny "Prima"! ...Że też chciało Ci się tyle produkować!... Wkręciłeś nas. - Brawo! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 No powiem żarcik przedni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) @Marienty - Haha jakbym Cię nie znał to bym uwierzył - ale ten niewymiarowy szczupak Cię zdradził! Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez peekol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Jak dotarłem do meppsa nr 4 to się szykowałem na lincz ale przy zabraniu niemiarowego w okresie ochronnym sie ogarnąłem że dziś 1 kwietnia. Swoją drogą to data troche rybna bo w takiej Francji np żart polega na przyczepianiu nieświadomej ofierze papierowej ryby do pleców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 To byl jeden z lepszych pisanych zartow pierwszo-kwietnoiwych jakie czytalem. Bardzo dobry!!!! Sam sie dalem zlapac, ale sie w pore skapnolem. Dobrze, ze sie zorientowalem bo szykowala sie nieprzyjemna riposta........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Ja się nabrałem bo to co widywałem nad wodą w ciągu kilku ostatnich lat spowodowało że mało mnie może ździwić Dobry żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 super żart, dawno się tak nie uśmiałemi ta interwencja adminamajstersztyk po prostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zając siedzi na brzegu i jara zioło...bóbr przepływał i zaciekawił się co zająca tak bawi.'Weź macha i płyń pod wodą na drugą stronę rzeki to sam zobaczysz..."Bóbr wynurza się po drugiej stronie i rechocze -zobaczył to hipopotam?!"Płyń do zająca jak spróbujesz to ocenisz..."Hipek wynurza się koło zająca...na co zając przerażony"Bóbr!WYPUŚĆ powietrze!!!" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi