Skocz do zawartości

Przyłowy 2017

marienty

Rekomendowane odpowiedzi

Mój najcięższy hol. "Sum" siadł z fajnym uderzeniem, spłynął kilka metrów i przymurował, minuta napinania morskiego kija i znów ruszył, naholowałem się nie powiem????

Resztę "holu" dokończyłem ściągając linkę rękoma, bo na kiju nie miałem siły w mocniejszym nurcie...

post-47053-0-74401900-1512039940_thumb.jpg

• Like 11

Mój najcięższy hol. "Sum" siadł z fajnym uderzeniem, spłynął kilka metrów i przymurował, minuta napinania morskiego kija i znów ruszył, naholowałem się nie powiem

Resztę "holu" dokończyłem ściągając linkę rękoma, bo na kiju nie miałem siły w mocniejszym nurcie...

Widać zapięty w kąciku :D 

Mój najcięższy hol. "Sum" siadł z fajnym uderzeniem, spłynął kilka metrów i przymurował, minuta napinania morskiego kija i znów ruszył, naholowałem się nie powiem

Kurka!... Dopóki nie powiększyłem zdjęcia, to myślałem, że to karp... ...Później, że bóbr... A to taki kloc! ...Z mostu?

• Like 1

Kurcze, myślałem, że sum już ma okres ochronny w Odrze :wacko:

Edyta: doczytałem :o dwa miechy skrócili okres na suma. 

Sum wrócił do wody i był przyłowem, także nawet jakby był w okresie ochronnym to nikt mu nie zabroni wziąść i zmęczyć trochę wedkarza.

A tu dzisiejszy przyłów, kleń 52cm na gume 12 cm, na zestawie szczupakowym, który bez jęknięcia ogarnął by wczorajszy przyłów, kij do 80 gram, plecionka i stalka 18kg. I weź tu traf w gusta ryb ;)

post-59390-0-67665800-1512233088_thumb.jpg

Edytowane przez krisspin
  • Like 11

Witam. Robiąc porządek w swojej galerii zdjęć z 2017 roku znalazłem kilka przyłowów złowoionych na szczupakowy zestaw. Kij Team Dragon 290cm, do 80g, plecionka varivas 2.5 i stalka 18kg, 

Co to za wobler skusił tego sandacza z ostatniej fotki?

• Like 1

To ciekawostka. Sandacz na wobler i gumę, sum i okoń na gumę. Naprawdę nigdy wcześniej to Ci się nie przydarzyło? :D  Rozumiem karp, lin, krąp czy inny japoniec ale drapieżnik na przynętę spinningową chyba nie liczy się jako przyłów? Moim podstawowym rzecznym kijem na ponton jest, Kamisori Zander, jeżeli złowię nim cokolwiek innego niż sandacz to się nie liczy?  :D

• Like 6