domino11 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 A u mnie taka ciekawostka.Złapał szczypcami i nie chciał puścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Gdzie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino11 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Świnoujście na falochronie przy wiatraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Krab_wełnistoszczypcy To ta paskuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Za zgodą kompana. Miał być szczupak a trafił się taki oto jegomość. Trochę pływania za nim było bo wyciągnął prawie całą linkę. Wędka tylko do 35g więc rady innej nie było. W sumie to za grzbiet więc pewnie to nie przyłów ale postanowiłem wrzucić jako ciekawostkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 To nie przyłów tylko ryba podhaczona Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 IMG_0177.JPG Za zgodą kompana. Miał być szczupak a trafił się taki oto jegomość. Trochę pływania za nim było bo wyciągnął prawie całą linkę. Wędka tylko do 35g więc rady innej nie było. W sumie to za grzbiet więc pewnie to nie przyłów ale postanowiłem wrzucić jako ciekawostkę .Jak wędka do 35 gram to nie ma innej rady jak wyciągnięcie przez rybę prawie całej linki?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jak wędka do 35 gram to nie ma innej rady jak wyciągnięcie przez rybę prawie całej linki?? Chodziło mi o pływanie za ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooteck Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dzisiejszy przyłòw przy okoniowaniu 72 cm i 9kg ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 A jak sprzetowo kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooteck Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Konger IRI Lucky 3-10gShimano Exage 2500Chińska plecionka za 30zł średnica teoretycznie 0.12Kopyto Relaxa 3cale koło motor pił zassane całe w pysku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 To musiala byc ostra jazda???? Pogratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooteck Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 "Zabawa" trwała 5-10 minut. Najpierw wyciągnął prawie cała plecionkę. Blokowałem palcem szpulkę, bo hamulec nie dawał rady. Już szukałem sposobu aby zerwać plecionkę, ale nagle się uspokoił. Później mozolne zwijanie i próba wyciagnięcia ryby po to aby chociaż zobaczyć co dało mi tyle radości. Całe szczęście nieświadomie ryba mi pomagała bo zaczęła płynąc w stone brzegu. Jakiez było moje zdziwienie gdy ja pierwszy raz ujrzałem. I tu pojawił się kolejny problem, przynęta cała w pysku, wiec nie ma szans na odchaczenie w wodzie, a ja mam tylko mały podbierak pstrągowy. Ale jakoś się udało, zmieściła się tylko "głowa". Po szybkim zdjęciu i zmierzeniu ryba trafiła do wody w dobrej kondycji i niemalże od razu odpłynęła???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Miały być dzisiaj klenie, był tylko jeden i życzyłbym sobie dwa razy większego. Dzisiaj obrotówki poszły w ruch i miałem ciekawy przyłów 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Kuźwa nie gadaj że to biała taka czysta?? Na moim odcinku masakra..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Kuźwa nie gadaj że to biała taka czysta?? Na moim odcinku masakra.....Nie gadam Swoją drogą faktycznie Biała bardzo długo się oczyszcza, szczególnie w "Tarnowskim" odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) W ostatni weekend miałem ciekawą przygodę na podwarszawskiej Wiśle. Z kolegą pływaliśmy cały dzień za boleniami, ze średnim w sumie rezultatem. W pewnym momencie z daleka zauważyłem spławiającą się na powierzchni niezłą sztukę... W ślizgu podpłynęliśmy na rozsądna odległość, krótka akcja wędką i pierwszy rzut Soulem Huntera (6cm) - i natychmiast siada. O dziwo, poddała się zupełnie bez walki, więc szybkie podebranie, no i od razu banan na twarzy - sztuka blisko magicznego metra! Okazało się jednak, że to nie był boleń - mam prawdę mówiąc problem z rozpoznaniem gatunku... może ktoś z kolegów podpowie? Szybka sesja i oczywiście C&R... miało być! bo jak się okazało, mimo reanimacji nic nie dało się zrobić za nic nie chciała odpłynąć o własnych siłach i cały czas się wykładała na boku - ostatecznie zdobycz skończyła poćwiartowana w reklamówce... Mam nadzieję, że admin daruje i pozwoli zostawić zdjęcia, bo przyłów ciekawy Edytowane 24 Maja 2017 przez womar 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) To chyba Pinkie Pie, musiała przypłynąć z Cukrowego Kącika.PS. Pinkie Pie ma małego, bezzębnego aligatora o imieniu Gummy. On też dostał w beret? Edytowane 24 Maja 2017 przez kubazmech 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Byłem przy podbieraniu;)Widać, że trafiła się ładnie wybarwiona sztuka. Kolory identyczne z tymi w naturalnym środowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Kilka tegorocznych wiślanych przyłowów;) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Na bolonkę 6m, przypon 0,14mm haczyk drennan nr.16, przynęta kukurydzaSandacz 78cmZestaw jak wyżej, z tym, że na groch - boleń 65cm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Przyłów amura na obrotówke nr 1 przy dłubaniu okonków;)))Wrzucam filmik z końca(wcześniej z różnymi przygodami-okręcenie pletki wokół trzcin, zostawieniem podbieraka kilkadziesiat metrów wcześniej z finałem w postaci wycieczki w ubraniach do wody trwało to około 5-7min).Mieksce połowu to moje urlopowe łowisko w Kotlinuie Klodzkiej tj.zalew na rzece Morawka w Starej Morawie. Sprzetowo to wedka Graphiteleader Veloce Neo 642ML, mlynek Stella 2010 2500 Jdm, pletka Duel Hardcore8x i superobrotówka kolegi Grzegorza vel. Riomes. Amur zasmakował przy brzegu na płytkiej ok 50-60cm wodzie. Wyłonił się z tataraku(pewnie żarł))i normalnie zapiął się w ryja;))mierzył ok 80cm. Nie miałem wagi ale obstawiam na 6-7kg. Pływa dalej;))W kręceniu filmiku i wcześniej przyniósl mi zostawiony(porzucony w boju;))podbierak miejscowy młodzieniec za co mu przy okazji dziekuje. Prosze nie zwracać uwagi na łowcę i jego zwierzęce odgłosy po upolowaniu w/w amura. Ps tak, na filmie jak i w życiu mam pojechane z garem;)) Filmik troche kalecznie krecony ale lepszy taki niz zaden;) Poniżej link: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmichalski Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Wczoraj wyjąłem leszcza 55cm na kopyto relax 12cm na główce 35g (zaczepiony za pysk)... Turawa mnie już niczym nie zaskoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 I słusznie . W jednym z przyłowowych wątków była już dokumentacja fotograficzna lina około 40 cm złowionego na Turawce na podobną przynętę , choć nieco mniejszą - california z grubym obciążeniem . Zbiornik pełen niespodzianek jeśli chodzi o zachowanie ryb . Jakiś miesiąc temu łowili przepotężne jazie w jednej z zatok bliżej zapory . Nawet chcieliśmy na nie zapolować , ale jak zwykle skończyło się na szukaniu "normalnych" drapieżników . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Wczorajszy okaz zamiast szczupaka na Riomesa 3.SprzetowoTalon VI Plus 80 Trout + Stella 4000 SFE Plecionka Dragon HM8X 0.10 mm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi