DominikSy. Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 W tym roku kilka ciekawych przyłowów miałem ( wędka,gacie,gamepad ) ale te koronki wychodzą na prowadzenie . pozdro 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 W tym roku kilka ciekawych przyłowów miałem ( wędka,gacie,gamepad ) ale te koronki wychodzą na prowadzenie . pozdro Wędkarstwo staje się coraz bardziej niebezpieczne kto wie co wyłowisz następnym razem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) W ostatnią niedzielę poza okoniami trafiły mi się takie oto przyłowy. Pierwszy krąp ok. 25-30 cm. Drugi krąp - choć proporcje ciała może na to nie wskazują - blisko 40 cm. Ten czarny punkt obok pyska to stoperek od zestawu Texas rig, 5 cm guma razem z hakiem i agrafką połknięte głęboko w pysku. Na koniec przydarzył się jeszcze taki oto jazgar. Wszystkie ryby, zarówno z fotek jak i ponad dwadzieścia okoni, złowione na trochę improwizowany zestaw Texas rig. Miałem ze sobą dwa kije: do 7 g i do 25 g. Jakiś solidniejszy okoń, holowany na zestawie do 7 g tuż przy brzegu zanurkował w niewidoczne dla mnie zielsko lub jakąś zawadę, oplątał zestaw i musiałem rwać. Mam nadzieję, że udało mu się uwolnić i nie został na tej zawadzie na haku. Żeby nie tracić czasu na wiązanie nowego przyponu, zaimprowizowałem widoczny na fotkach zestaw na szesnastofuntym kiju, na którym miałem zawiązany fluorocarbon, tzn. 5 cm guma Z-MAN Crusteaz, hak Owner S-59, nieco przyduża agrafka, stoperek, szklany koralik, za ciężarek posłużyła 14 g czeburaszka bez drucika, z dość grubym fluorocarbonem przewleczonym przez otwór. Dalej, co ciekawe, kilkunastofuntowa plecionka P-line TCB8 oraz szesnastofuntowy kij Matagi do 25 g. Jednak rybom takie dysproporcje w zestawie nie przeszkadzały i przez pierwsze dwie godziny praktycznie co rzut było branie. Oczywiście nie wszystkie ryby wyciągnąłem, kilka okoni (co można było poznać po "telegrafowaniu") spadło, w tym że ze dwa naprawdę ładne, ale większość wyjechała na brzeg. Zdarzało się, że gdy jedna ryba spadła na początku holu, natychmiast było kolejne branie. Ogólnie dzień udany, z ciekawymi przyłowami. Edytowane 5 Października 2017 przez Krzysiek Rogalski 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Dzisiejsza świnka, uderzyla w wobler rybkopodobny oczywiście byl w pysku 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Trafiła mi się taka o to rybka, podczas łowienia okoni jakiś czas temuKtoś podpowie co to za gatunek... bo ichtiolog ze mnie marny niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 jelec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Jelec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 ...hmm no rzeczywiście trochę podobny do tych googlowych. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Klasyka.Trr...przyduszenie, zacięcie, murowanie i.....hoooo Dobrze, że dno było dziurawe 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Czyżby zemsta gruntowców? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Witam.Posiurałem się ze śmiechu ...https://www.facebook.com/piotr.bejger.7/videos/1332612053533477/Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Dziś podczas lipieniowania krążył nad wodą nietoperz.Latał bardzo wcześnie,bo około 14-15,kiedy było dość jasno.Latał blisko mnie,nawet śmigał 3 metry ode mnie.Łapał chruściki i drobne jęteczki,czasem nawet z wody.Łowiąc tak około godziny złowiłem kilka lipieni,gacek przeleciał kilkadziesiąt razy wzdłuż rzeki i nagle skręcił tuż przy mnie i chwyta moją jęteczkę posłaną lipieniowi jakieś 7-8 metrów ode mnie.Nie zdążyłem usunąć muchy,Gacek zapiął się za łapkę.Z kolegą odhaczyliśmy go bez dotykania,spadł do wody,płynął i chciał wejść na moje neopreny.Chwyciłem go do podbieraka i zaniosłem na trzciny(foto) Lecz tam nieporadnie po nich chodził i nie mógł wystartować.Nadstawiłem więc wędkę,część z kołowrotkiem i korkiem.Chwycił się go,uniosłem do góry.Nietoperz Gacek normalnie odleciał. Najciekawszy mój przyłów. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Najciekawszy mój przyłów.Najciekawszy przyłów o jakim słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Na spining już był:http://jerkbait.pl/topic/35440-przy%C5%82owy-2014-2015/page-33?hl=nietoperz#entry1735951 post 648 na muchę to nowość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Dziś podczas lipieniowania krążył nad wodą nietoperz.Latał bardzo wcześnie,bo około 14-15,kiedy było dość jasno.Latał blisko mnie,nawet śmigał 3 metry ode mnie.Łapał chruściki i drobne jęteczki,czasem nawet z wody.Łowiąc tak około godziny złowiłem kilka lipieni,gacek przeleciał kilkadziesiąt razy wzdłuż rzeki i nagle skręcił tuż przy mnie i chwyta moją jęteczkę posłaną lipieniowi jakieś 7-8 metrów ode mnie.Nie zdążyłem usunąć muchy,Gacek zapiął się za łapkę.Z kolegą odhaczyliśmy go bez dotykania,spadł do wody,płynął i chciał wejść na moje neopreny.Chwyciłem go do podbieraka i zaniosłem na trzciny(foto) Lecz tam nieporadnie po nich chodził i nie mógł wystartować.Nadstawiłem więc wędkę,część z kołowrotkiem i korkiem.Chwycił się go,uniosłem do góry.Nietoperz Gacek normalnie odleciał. Najciekawszy mój przyłów. Michał zobacz jaką ma siwą brodę... staruszek pomylił pory dnia bidula... Nietoperza późnym wieczorem także udało mi się "złowić" na czarnego żuczka... rzut... oczekiwanie na plusk... nie ma plusk, a żyłka miast w dół to jakoś dziwnie w powietrze szła. Szmatkę mam zawsze w kamizelce do wytarcia rąk przez nią delikwenta odczepiałem i fru... Poza tym kiedyś latem przy szeroko otwartych oknach do mieszkania mi wleciał jeden taki... oj był problem ze złapaniem, a nie umiał sobie poradzić z wylotem. Efekt przyniosło rzucanie pod sufit prześcieradła. Zaplątał się w końcu i można go było wypuścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Dziś podczas lipieniowania krążył nad wodą nietoperz.Latał bardzo wcześnie,bo około 14-15,kiedy było dość jasno.Latał blisko mnie,nawet śmigał 3 metry ode mnie.Łapał chruściki i drobne jęteczki,czasem nawet z wody.Łowiąc tak około godziny złowiłem kilka lipieni,gacek przeleciał kilkadziesiąt razy wzdłuż rzeki i nagle skręcił tuż przy mnie i chwyta moją jęteczkę posłaną lipieniowi jakieś 7-8 metrów ode mnie.Nie zdążyłem usunąć muchy,Gacek zapiął się za łapkę.Z kolegą odhaczyliśmy go bez dotykania,spadł do wody,płynął i chciał wejść na moje neopreny.Chwyciłem go do podbieraka i zaniosłem na trzciny(foto) Lecz tam nieporadnie po nich chodził i nie mógł wystartować.Nadstawiłem więc wędkę,część z kołowrotkiem i korkiem.Chwycił się go,uniosłem do góry.Nietoperz Gacek normalnie odleciał. Najciekawszy mój przyłów. Nie robiłem zdjęć bo chciałem jak najszybciej biedak uwolnić - wieczorne łowienie nad kanałem gliwickim,w zabudowaniach śluz mieszka bardzo dużo nietoperzy i "brania duchów" są częstym zjawiskiem. jak tylko zaczyna się ściemniać wylatuje min kilkanaście sztuk gacków i wpadają w plecionki podczas latania.czasem jest ich tak dużo ,że odpuszczam łowienie bo co chwilę trzeba "zacinać" a to tylko puste musnięcie o linkę.sandaczowe pstryki. Niestety w tym roku jeden wpadł mi tak nieszczęsliwie w plecionkę ,że normalnie zaciąłem i holowałem jak rybę.powiedzmy średniej wielkości zeda.dopiero przy brzegu coś zaczęło się dziwnie chlapać i oczom ukazał się całkiem spory nietoperz.miałem problem go wyjąć i złapać bo był mokry strasznie się trzepał.okazało się że plecionkę ma owinietą w jednym ze skrzydeł i jeszcze zachaczoną o pazur.dobre 10 min zajęło mi uwolnienie go z linki za pomocą szczypiec i nożyczek. Po całym zabiegu zwierzątko było już tak wystraszone ,że nie miało siły odlecieć(na szczęście linka nic nie uszkodziła).Kolejne 20minut miałem go na oku ,położonego na skraju krzaków i lasu.Ostatecznie odleciał ale trochę koślawo.Patrząc przez pryzmat ilości oddanych rzutów w sezonie,prawdopodobieństwo ustrzelenia gacka jest bardzo mało,ale jak już sie zaczepi to szkoda tego małego wampira . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 A mi pod koniec października podczas szukania kleni trafił się na twisterka taki oto koleżka na 130 cm Wędka Batson xst 1134f do 21g i żyłka 0,18 było troszkę zabawy 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 A w niedziele taki dziwny okon sie zaczepil 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 a jaki zdziwiony ten okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 A w niedziele taki dziwny okon sie zaczepil a jaki zdziwiony ten okoń Płetwy nastroszył, to się większy wydaje, ale to chyba normalny okoń, tyle, że z białą flagą na poddanie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Byku, a Ty jeszcze miałeś czas fotki robić. . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Byku, a Ty jeszcze miałeś czas fotki robić. . .Ta, puszczaj ptaka[emoji2] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Byku, a Ty jeszcze miałeś czas fotki robić. . . Kumpel zrobil Ta, puszczaj ptaka[emoji2] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk eee tam, na rosolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Pogoda dziś dramatyczna , na kiju jeden boleń i ten intruz równo 100cm 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Gdyby ktoś na Odrze poniżej Nowej Soli, miał przyłów w postaci kija Mivardi Avantgarde Spinning 2,4m up45g, z przykręconym młynkiem Shimano Twin Power 4000HG 2016, proszę o jakąś wiadomość.Ułamek sekundy nieuwagi i........ ! Nie chce mi się gadać. A ten TP to na dodatek prezent.Wieczór z nosem na kwintę, a na dodatek nie mogę sobie osłodzić tego wieczoru % . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi