Skocz do zawartości

DOŚĆ :) - luźne rozmowy o dietach i odżywianiu

woblery z Bielska

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, trochę ochłonąłem.

Mam tak duży brzuch, że najwyższa pora coś z tym zrobić. Najlepiej przestać go rozpychać. Więc klamka zapadła - od jutra głodówka.

Nieodwołalnie i radykalnie.

Głodówka na pusty żołądek może nie być wskazana, więc na wszelki wypadek jeszcze dziś poszedłem coś zjeść.

:P

• Like 10

Dobra, pierwszy kwietnia już minął i nie muszę zaczynać głodówki od dziś. 

Mogę od jutra ;)  :P

A tak na poważnie, od jakiegoś tygodnia jadam raz dziennie. Zrobiłem sobie kilka krótkich postów, jeden-dwa dni. Fajna sprawa, kiedyś zdecyduję się na tydzień, może trochę dłużej. Teraz sprawdzam efektywność diety "raz dziennie". Podstawy do mnie trafiły, tzn. argumenty "za" przekonały mnie do spróbowania, chcę sprawdzić wyniki takiej diety za jakiś miesiąc. O ile nic złego nie będzie się działo, oczywiście. 

Jeden z wyników to oczywiście waga, ale to tak naprawdę problem poboczny. Priorytetem jest korzystne wpłynięcie na cały szereg innych parametrów, bo plany są, a zdrowie niestety popsułem i teraz pora naprawiać. Puki jest co :)

• Like 2

Janusz, z tym jedzeniem raz dziennie to zdaje się nie jest najlepszy pomysł. Chłopaki w  wątku sportowym dobrze to wytłumaczą.

Przede wszystkim, trzeba wyrzucić całkowicie:

-cukier,pszenicę, gazowane napoje, wieprzowinę,masło, wszystkie przekąski, przetworzone produkty jedzeniowe

ograniczyć sól, czerwone warzywa, cukrowe owoce( zalecane kiwi i grejpfrut)

I tak dalej i tak dalej.....

Stay strong!!!!

To nie moje teorie. Najpierw posłuchałem, poczytałem, później konsultowałem się z lekarzem. Widuję się z nim 3-4 razy w tygodniu, jeśli będzie trzeba - zainterweniuje. A ja sprawdzam, jak zareaguje mój organizm. Nie wymyślam własnych teorii, aż tak dużej wiedzy w tym temacie nie posiadam. Jeśli sprawdziło się u innych, u mnie może, ale nie musi. Każdy organizm to osobny wszechświat ;)

Edyt:

Grzesiek, masło?

Naprawdę? :)

• Like 1

To nie moje teorie. Najpierw posłuchałem, poczytałem, później konsultowałem się z lekarzem. Widuję się z nim 3-4 razy w tygodniu, jeśli będzie trzeba - zainterweniuje. A ja sprawdzam, jak zareaguje mój organizm. Nie wymyślam własnych teorii, aż tak dużej wiedzy w tym temacie nie posiadam. Jeśli sprawdziło się u innych, u mnie może, ale nie musi. Każdy organizm to osobny wszechświat ;)

Edyt:

Grzesiek, masło?

Naprawdę? :)

A nie??? :)