Skocz do zawartości

plecionka JDM do jerkowania ?

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Coś temat przycichł zatem spytam wprost : co na lexę w granicach 50 lb? Varivas Casting PE X4 niedostępny zatem jak żyć ? :)

Czy Power Stricke to jedyne teraz rozsądne rozwiązanie ?

@Godski używasz białego Varivasa 4 oz 8x . Miałem go w ręku i powiem ,że zrobił na mnie dobre wrażenię . Jaka jest twoja opinia na temat tej pletki ?

Czy ma tendencje do podwijania się i sklejania ? Dużo starych wyjadaczy piszę ,że do multika tylko 4x... A taka szpulka to jednak parę złotych :D :D

Przy tej grubości i zastosowaniu do "poważnych" przynęt nie powinieneś mieć takich problemów (dotyczy to i innych plecionek 8X używanych do najcięższego kalibru)

Zerknij na Sunline super pe . 4pe

Dobra wskazówka :)

Używałem tej o mocy 30Lb i byłem zadowolony (brak niespodzianek). 40Lb nawinąłem na Revo Toro 51 z myśla o trollingu (jeszcze nie używałem).

Jest miękka, może trochę "sznurkowata" splot lekko szumi na przelotkach, ale nie zwracam na to uwagi a innemu może przeszkadzać

Varivas 8X, o który pytałeś to zupełnie inna bajka

• Like 1

@Godski używasz białego Varivasa 4 oz 8x . Miałem go w ręku i powiem ,że zrobił na mnie dobre wrażenię . Jaka jest twoja opinia na temat tej pletki ?

Czy ma tendencje do podwijania się i sklejania ? Dużo starych wyjadaczy piszę ,że do multika tylko 4x... A taka szpulka to jednak parę złotych :D :D

Używam tego Varivasa PE 4.0 8x już pewnie ze dwa lata i zero problemów. Cichy i okrągły przekrój. Mam też PE 3.0 i PE 2.5 na innych zestawach.

• 5 lat później...

Witam, chciałem powrócić do tematu bo od ostatniego posta minęło 5 lat, varivasy cieżko znaleźć a potrzebuje plecionki pod multika wielkość 301i PE4.0. Co byście polecili z aktualnych plecionek dostępnych ja rynku ??

Tu masz,wystarczy nawet na 2 szpule

https://fishingsamurai.pl/produkt/varivas-avani-casting-pe-smp-pe-x8/

Edytowane przez Sławek77