Zanderix Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam koleżeństwo w imieniu swoim jak również @Marcinesza.Większość z Was zna moje wyroby, dla niektórych będzie to pierwszy z nimi kontakt.Od zeszłego roku obrotówki tworzymy wspólnie z @Marcineszem. Dzięki temu na naszym warsztacie zaczęły pojawiać się różnorodne wersje przynęt. Od początkowo przeznaczonych tylko na płytkie łowiska do obecnie robionych z przeznaczeniem na głębsze wody.Do produkcji używamy tylko komponentów najwyżej jakości, to dla nas priorytet. Chcemy w tym miejscu pokazywać Wam nasze nowinki ale także sprawdzone w bojach starsze modele.Nasze poczynania można śledzić również na naszym profilu facebook.com/mskbaits ============================================================================================== Pierwowzory sprawdzone na wielu łowiskach ============================================================================================== Zayebarki w cięższej wersji ============================================================================================== Pomimo swych rozmiarów nie są problemem dla okoni PZDRZanderix 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 zrobione - połowione konstruktorzy zadowoleni PZDRMskbaits Team 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Długo się zbierałeś na odwagę Witaj (witajcie?) we własnym wątku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 jak mniemam, łowisko na zdjęciach to Drużno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Dobrze mniemasz Tu miały ZAYEBARKI pierwsze moczenia kilka lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Mieliśmy kilka pytań, więc może napiszę coś więcej, jakie modele obecnie kręcimy: 1. Zayebarka- paletka - o numerze 7 (długość srebrnej paletki 9cm, w innych kolorach 8,5cm),- kolory paletek - srebrna, złota, żółta fluo, pomarańczowa i czarna,- kolory chwostów - do wyboru do koloru , ale najczęściej stosowane to czerwony, niebieski (szkiery, Rugia), żółty, pomarańczowy, zielony fluo, - waga - trzy rodzaje: 19g, 28g i 33g. Po zamoczeniu chwosta pewnie można dodać z 5g. Ta najlżejsza schodzi mniej więcej na 1m (idealna do łowienia ponad dywanami roślinności), te cięższe na ok. 2-3m,- przeznaczenie - ogólnie najbardziej sprawdzone na szczupakach (co widać powyżej na zdjęciach ), ale walą w nie również bassy, sandacze i okazowe okonie,- sprzęt - do łowienia tymi wirówkami wbrew pozorom nie trzeba jakiegoś super mocarnego sprzętu - wystarczy kij szczupakowy do 35-40g. Te wirówki to longi, więc skrzydełko pracuje relatywnie blisko osi - nie stawiają dużego oporu przy ściąganiu. 2. Canaglia- paletka - Aglia o numerze 6 (długość paletki 5cm),- kolory paletek - srebrna i złota (na razie ),- kolory chwostów - jw. do wyboru do koloru, - waga - na razie 10g (jw. - po zamoczeniu chwosta pewnie można dodać z 5g), ale będziemy robili też cięższe. Ta 10-gramowa schodzi mniej więcej też na 1-1,5m (trochę głębiej z racji innych, "bardziej skupionych" proporcji),- przeznaczenie - testujemy je obecnie na okoniach,- sprzęt - kij 10-25g. Wirówki kręcimy na dobrych i sprawdzonych komponentach - np. w zayebarkach dajemy kotwice Gamakatsu 13B, w Canagliach dajemy Mustady KVD TG76N nr2 (takie same, które Salmo wstawia do Freediverów i Rattlin' Honetów 6.5cm). Własnoręcznie oczywiście kręcimy również chwosty z naturalnego lub sztucznego włosia, z dodatkiem lamet i crystal flashy. Ogólnie nie należy się bać dużych wirówek - one tylko tak wyglądają .Zarówno sprzętowo, jak i jeśli chodzi o brania ryb, to bardzo skuteczna i dosyć selektywna przy tym przynęta.A różnymi kolorami paletek i chwostów można się dostosować do preferencji ryb w danym dniu, łowisku oraz porze roku. PZDRArek i Marcin Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Zanderix 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Czy jest mozliwość wykonania na innym haku np. Owner ST-41?13B niestety po szkierach rudą często łapie. A przy wymianie chwosta chyba nie przerzucę go łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Wszystko jest do zrobienia choć mnie się ruda nigdy nie imała, zawsze jakaś blond Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Zanderix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Przygotowania do "podchodu" pierwszomajowego idą pełną parą. Szturmówki na warsztacie PZDRArek i Marcin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Witam , czy istnieje odbiór osobisty? Bym coś wybrał???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jasne - szczegóły wysłałem na priv.Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Moje zamówienie które wysłałem do Zanderixa też mogę odebrać osobiście w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Andrzej - robi Ci je Arek, tak więc przyjadą dobrze zapakowane z Elbląga ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zestaw ukręcony dla kolegi z Forum - różnokolorowy i różnowagowy zestawik na pajki.Od lewej (waga na sucho) -> 19, 28 i 33g.Po zamoczeniu będzie z rzutowo kilka gramów ciężej. 19-ki są idealne na łowienie nad dywanami roślinności - majowa i wczesnoletnia Polska i Szwecja oraz wody typu Drużno, gdzie z natury rzeczy tylko tak się łowi.I naprawdę kijem szczupakowym o ciepłej akcji da się nimi rzucać na satysfakcjonujące odległości.Ja łowię na nie np. Talonem 74MXF2. Team Dragony Silver Edition do 2,25m do 35g albo 42g też dają radę. 28-ki i 33-ki oczywiście do szukania pajków głębiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Baja Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Mam i ja. Obrotówki prezentują się zacnie, testy w maju... @Gofer... myślałem, że będę miał asa na Powidz, a Ty widzę też zamówiłeś ;-). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zadowolony klient - to jest to co cieszy najbardziej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Komplecik przygotowany do wysłania - cel pasiaki na szwedzkim płytkim jeziorze. PZDRZanderix 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Niebieskie chwosty sprawdzają się na szkierach - a maj już blisko ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Taki oto zestawić można trafić na naszym profilu na "fejsbuniuniu" PZDRZanderix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Szkierowy komplecik dla forumowego kolegi.Zaraz wędrują do koperty i biegiem na pocztę PZDRZanderix i Marcinesz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Kolejny klient zadowolony PZDRArem i Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dwa pakiety ZAYEBAREK z otyłością - odpowiednio 28 i 33 gramy PZDRArek i Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Majówka niestety pod szyldem "pokancerowanych" tarłem maluszków PZDRZanderix 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Panowie, dotarły do mnie Zayebarki z aukcji dla Kuby. Wyglądają super!Początkowo myślałem, że to siostry bliźniaczki Mikołajków, ale widzę, że trochę się różnią :-)I jedne i drugie w czerwcu będą pływać w wodach szwedzkiej Laponii. Stay tuned. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi