Skocz do zawartości
  • 0

Brak szyfrowania danych strony Jerkbait.pl ))):

wedkarzyk1

Pytanie

Dlaczego Jerkbait.pl zrezygnował z bezpiecznego połączenia , dlaczego nie szyfrujecie danych . To niedopatrzenie względy ekonomiczne ???? W naszych wiadomościach jest bardzo dużo poufnych danych , numerów kont , adresów , nr. telefonów . Czym się kierowano kolokwialnie mówiąc //olewając// bezpieczeństwo użytkowników Jerkbait.pl ?

• Like 2

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dlaczego Jerkbait.pl zrezygnował z bezpiecznego połączenia , dlaczego nie szyfrujecie danych . To niedopatrzenie względy ekonomiczne ???? W naszych wiadomościach jest bardzo dużo poufnych danych , numerów kont , adresów , nr. telefonów . Czym się kierowano kolokwialnie mówiąc //olewając// bezpieczeństwo użytkowników Jerkbait.pl ?

A jaki związek ma szyfrowane połączenie z danymi na forum?

• 0

Brak szyfrowania ma kolosalny wpływ na możliwość kradzieży choćby hasła które wpisujemy podczas logowania . Po prostu jesteśmy nadzy i praktycznie podstawowa hakerska wiedza wystarczy aby monitorować aktywność użytkowników  . Tylko czekać jak ktoś to wykorzysta i będzie niezbyt wesoło :( .

• 0

Brak szyfrowania ma kolosalny wpływ na możliwość kradzieży choćby hasła które wpisujemy podczas logowania . Po prostu jesteśmy nadzy i praktycznie podstawowa hakerska wiedza wystarczy aby monitorować aktywność użytkowników  . Tylko czekać jak ktoś to wykorzysta i będzie niezbyt wesoło :( .

Ja bardzo przepraszam ale popuściłem, ze strachu. Skąd masz takie ciekawe wiadomości jeśli można wiedzieć?

• Like 1

• 0

Dobra jestem przewrażliwiony :) . Kilka dni temu ktoś buchnął młodemu konto z grą i garstkę wirtualnej gotówki , Zdążą się , ma w kompie tyle syfu ze nic w tym dziwnego . Nic się nie stało wszystko dobrze się skończyło keylogger zlokalizowany , wywalony w kosmos . Choć numeru IP na który wysyłał hasła nie udało ustalić . 

Czy pomogło by gdyby strona logowania wysyłała szyfrowane dane może i nie ale na pewno w niczym by to nie zaszkodziło .

Nie jestem tak biegły jak zapewne wielu kolegów logujących się na Jerk . Brak mi w dziedzinie informatyki jakiejś szczególnej wiedzy .

Od zwykły zatroskany użytkownik .

Stąd kiedy widzę takie obrazki dreszcz mi po plecach przechodzi . 

post-49788-0-38693200-1491408679_thumb.png

post-49788-0-06985400-1491408730_thumb.png

• 0

keylogger wysyła dane o kazdym wciśnięciu każdego klawisza na klawiaturze... 

Możesz mieć i 10gigowy klucz szyfrujący (kiedyś pewnie i takie będą) co nic nie da jeśli ktoś będzie znał z keyloggera wpisane na klawiaturze hasło.

Edit:

Komunikaty większości takich zabezpieczeń mnie po prostu smieszą, bo to jest dokładnie to samo co lek na "zespół suchego oka", albo "zespół niespokojnych nóg"...

Kup płatną najwyższą i najdroższą wersję, to nawet nie pierdnie przy takich połaczeniach a puści tyle samo syfu.

Edytowane przez venom_666
  • Like 1

• 0

W następnym tygodniu przeprowadzę analizę możliwości uruchomienia logowania po https:// Natomiast to tylko zabezpiecza to o czym pisałeś - moment logowania, a nie dane, które po prostu jawnie (jeśli ktoś podaje) można czytać - tego nie zabezpiecza żadne szyfrowanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• Like 3

• 0

W następnym tygodniu przeprowadzę analizę możliwości uruchomienia logowania po https:// Natomiast to tylko zabezpiecza to o czym pisałeś - moment logowania, a nie dane, które po prostu jawnie (jeśli ktoś podaje) można czytać - tego nie zabezpiecza żadne szyfrowanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Remku dziękuje  :good:.

• 0

Najbardziej niebezpieczne jest to kiedy ktoś przejmie konto i sprzeda jakiś sprzęcik pod pseudonimem gościa z 2000 logami to będzie lipa jak h.....

tak straszna lipa będzie , zwazajac ze sie tu wiekszosc z nas zna , ma do siebie numery , no i ten przejmowacz kont pewnie tez jakis nr konta bedzie posiadał. ?.skok życia, sprzeda 3 zaubery i do meksyku ucieknie.

• Like 5

• 0

tak straszna lipa będzie , zwazajac ze sie tu wiekszosc z nas zna , ma do siebie numery , no i ten przejmowacz kont pewnie tez jakis nr konta bedzie posiadał. ?.skok życia, sprzeda 3 zaubery i do meksyku ucieknie.

Zaubery jak zaubery ,a jak to będą 3 stelle ? :)

• Like 1