RBTS Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jak wiadomo niekt?łre przynęty o?źywiamy wykonując czasem długie lub szybkie pociągnięcia (szarpnięcia) kijem. Czy zdarzyło się Wam podczas d?źerkowania być posądzonym, przez nie znających tematu wędkarzy lub stra?źnik?łw, o łowienie na tzw. szarpaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 mi sie tak nigdy nie zdazylo,to poprostu mozes im powiedziec ze to jest metoda baitcastingowa a blizej jerking i powiedz wtedy zeby sobie o tym poczytali troche tez sama nazwa wskazuje JERKING ale wiesz jak to jest polacy a pzynajmniej wieksosc mysli ze wedkowanie to lowienie ploteczek na splawik albo na blystke wachadlowa szczupakow oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 poprostu mozes im powiedziec ze to jest metoda baitcastingowa czyli od dzis dupa blada, wszystkie jerki prowadzone na spinie i kolowrotku spiningowym bede musial wyrzucic w kubel a wedki polamac a najlepiej spalic, zyby kogos innego nie kusilo ... dzieki za objasnienie - tyle lat bylem w totalnym bledzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 mi chodzilo o to ze jak łowi chlop na jerki to na zestaw castingowy bo jerkami (przynajmniej ja)łowie malo na zwykly zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 softjerkami po 5 gram tez lowisz zestawem castingowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 softjerkami nie łowie wcale mi chodzilo o jerkbaity przynęty twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 acha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Przepychanki słowne nie rozwiązują sprawy, wszak podszarpywać mo?źna r?ł?źne przynęty, r?ł?źnymi wędkami i kołowrotkami. Zadałem pytanie, gdy?ź oskar?źenie o poł?łw na szarpaka mo?źe być całkiem realne, a obrona przy niekt?łrych przynętach wcale nie łatwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 softjerkami nie łowie wcale mi chodzilo o jerkbaity przynęty twarde Jerk = szarpaćBait = przynętaJerkBait = Szarpana przynęta, a kto powiedział ?źe twarda? Apropopo pytania z początku wątku, prowadzenie gum na gł?łwkach, wahadeł, obrot?łwek czy innych przynęt r?łwnie?ź mo?źe wiązać i powinno wiązać się z niejednostajną pracą i podszarpywaniem. Jeśli ktoś kiedykolwiek posądziłby mnie o łowienie na 'szarpaka' uznałbym, ?źe spotkałem ufo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 no tak,racja,to poprostu sie mowi ze to taka metoda polowu i tyle wtedy trzeba pokazac ze nie lowi sie na sama kotwice czy glowke jigowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 thread z 2005 (!!!) roku http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=301& start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi