Skocz do zawartości

Spining na ponton

manonegra13

Rekomendowane odpowiedzi

@sucks_one no do 4 st?łwek myślałem :D catanę kiedyś macałem w sklepie i nie zrobiła wra?źenia na mnie , trochę za mlaskaty kij jak dla mnie do cię?źszego łowienia.

Myślałem du?źo nad castem i prawie ju?ź się wkręciłem , ale muszę odpuścić tym razem co nie znaczy ?źe nie wr?łcę do tematu casta. Wyb?łr padnie chyba na ten kijek http://allegro.pl/team-dragon-2-13m-14-35g-wysylka-kurierem- gratis-i1745114316.html kr?łtki dolnik ,c.w będzie pasowało , akcja x-fast,kij długością idealnie na ponton, miałem kija z dragona to wiem ?źe blanki mają fajne(jakby nie te szczyt?łwki wymienne) szybkie , nie wiem czy ten kijek posiada tubę rezonansową bo tak trochę chaotycznie opisują te kije, mo?źe ktoś wie jak to jest z tą serią?

• 3 miesiące temu...

Sorki ?źe tak p?łźno ale jakoś mi ten temat wyszedł Embarassed chciałem napisać ?źe wybrałem Team Dragon 2.13m 14-35g X-Fast , co do patyka to stwierdzam ?źe jestem zadowolony, spełnił moje oczekiwania na wypady pontonem a i z brzegu te?ź ładnie sobie radził , zaciąłem ju?ź nim trochę sandaczy w sumie nic większego największy 71cm,ale ?źadnych spad?łw nie zauwa?źyłem og?łlnie kij OK. Problem mam z kręciołkiem nie mogę nic mocnego do jigowania trafić , myślałem ?źe jak zakupię z shimano Twin Powerka 2500 to będę spełniony i tak uszczeliłem od kolegi z forum pięknego jak z pod igły TP ale radość nie trwała długo po otrzymaniu TP i pierwszym wyjeździe stwierdziłem ?źe szkoda tego cacka do mojej orawy (TP pewnie będzie niedługo do wzięcia)tak więc zaczynam wdra?źać w ?źycie nowy projekt i coś nowego dla mnie, będzie to CASTING i tu będę potrzebował waszej pomocy bo w temacie zielony ale to w innym wątku :o

Dzięki za pomoc i sugestie.

Moze m?łj wpis troszku tu nie pasowac ale mnie sie lowi sandacze i szczupaki z lodzi najlepiej kijkiem ==>>

Robinson Diplomat CS-MATRIX 295cm 10-30cw

Dodam ze mam kilka patyk?łw strikte na l?łdz w granicach 2,10cm i zdecydowanie wole tego Robinsona

Wedkuje naczesciej w miejscach max 20 metr?łw i nawet na takich glebokosciach uzywam max 18g gl?łwek

Pozdrawiam i zyczem udanego zakupu :D

mnie sie lowi sandacze i szczupaki z lodzi najlepiej kijkiem ==>>

Robinson Diplomat CS-MATRIX 295cm 10-30cw

(...)Wedkuje naczesciej w miejscach max 20 metr?łw i nawet na takich glebokosciach uzywam max 18g gl?łwek

Ale to w zestawie z kilkoma śrucinami wp?łł drogi z tych 20 metr?łw i ze spławikiem Tak p?łł?źartem piszę, proszę bez urazy, szanuję ka?źdą odmienność, tylko nie ka?źdą rozumiem. :D

P.S. Aha! Krzyśku, jeszcze poczekam a?ź sobie porzucasz i pozachwalasz casting, ?źeby napisać a nie m?łwiłem, hahaha :mellow: ;)

Pozdrawiam

Grzesiek

No ja pr?łbowałem wcześniej łowić kijem 2.7m ale to dla mnie udręka była a nie przyjemność , podejrzewam ?źe wynikało to z wielkości mojego pływadła , zbyt mało miejsca by manewrować długim kijaszkiem , większa ł?łdź wtedy ma to sens i więcej mo?źliwości :D