Krzysiu Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witam serdecznie Szacowne Grono Koleżanek i Kolegów .Potrzebuje zakupić planery trollingowe do łowienia na jeziorze w poszukiwaniu szczupaków .Łowić zamierzam głownie na wobki raczej duze choć czasem założyłbym cos mniejszego.I tu nasuwa sie kilka pytań , a mianowicie- jakiej firmy planery polecacie .- jakiej wielkości ( gdyż widziałem , że niektóre firmy dysponują rożnymi ).- i czy jedna wielkością planera jestem w stanie obsłużyć duży zakres przynęt , tak by te duze nie wyskakiwały z klipsa .W związku z tym ze jestem zielony w tym temacie , każda konstruktywna wypowiedz miłe widziana .Pozdrawiam i dziekuje Krzysiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Po co Ci planery jak w wiekszości polskich jezior mozna trolować tylko na jedną wędkę?Dwie też ogarniesz bez tego. Dla mnie to komplikowanie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 W większości owszem ale są wyjątki , jakbym pływał sam to nie było by problemu bo dwie puszcze na dwie strony i luz ale jak chcesz z gumiaka wyrzucić cztery to przydało by się te zewnętrzne wypuścić troszke dalej niż na odległość wędki .Poza tym drogi Andrzeju nigdzie nie napisałem , że owe jezioro jest w Polsce . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 futym Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zobacz tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Widziałem i właśnie takie zamierzam zamówić , choć wiadomo każdy chwali swoje a liczyłem na jakieś obiektywne opinię użytkowników w każdym bądź razie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam po przeczytaniu twojego postu odnośnie plenerów .Dla ciebie bardzo dobrą propozycją będzie zakup plenerów firmy Rhino salmo tracer w komplecie są 2szt L i P plus klipsy używam takich na wodach przybrzeżnych zatoki Gdańskiej za trociami i na jeziorze szczupaki, sandacze.Dostepne są w sklepach w Polsce jedyna wada to cena okolo 170 zł. Poz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 comex9 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 ja bym ci zaproponował planery na wzór norweskich stosujemy je na zatoce a wersja mniejsza na jeziorach , są lżejsze niz te wymienione wyżej bardzo penie prowadza zestaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Zakupiłem i wypróbowałem planery firmy sava gear , odczucia ogulnie spoko ale klips marnie trzyma plecionkę przy większej fali lub podczas wypuszczania lubi wyskoczyć i tu trza by było pomysleć moze nad wymiana owego elementu , poza tym fajny pomarańcz jako kolor dobrze sie sprawdza jeśli chodzi o widoczność na wodzie.Dziekuje wszystkim aktywnym za podpowiedzi i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krupski Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Macie koledzy jeszcze jakieś ciekawe propozycje planerow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krupski Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Potrzebuje pod trolowanie za szczupakiem i sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 ogólnie kolego planery urzywa się głównie do żyłek a nie do plecionek bo ta jest ostra i żaden klips tego nie przyczyma a wogule przy większym wobku ja trolinguje z takimi planerami od 4lat Ale za trotkom na blaszki i wobki gurka do 10 cm płytko chodzące i się sprawdzajom super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Kurde tu też też ? Polski to trudny język Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 ogólnie kolego planery urzywa się głównie do żyłek a nie do plecionek bo ta jest ostra i żaden klips tego nie przyczyma a wogule przy większym wobku ja trolinguje z takimi planerami od 4lat Ale za trotkom na blaszki i wobki gurka do 10 cm płytko chodzące i się sprawdzajom superMyśle tez o takich planerach ale zaniepokoił mnie Twój wpis ze to nie pod plecionki. Na tym filmie gość prezentuje produkt SG i wyraźnie mówi o plecionce. Planer do trollingu SAVAGE GEAR https://youtu.be/nC5e51avgtg Może ktoś jeszcze się wypowie kto używa tego typu sprzętu, czy to tylko działa na żyłkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MichuA Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Kolego Krupski ja używam tych : https://allegro.pl/side-planer-pozycjoner-dragon-sredni-lewy-i7071111673.htmlale na aledrogo są podobne trapera i tańsze.Ja troluję na zatoce pomorskiej ale ten rozmiar na jeziorze czy rzece zda Tobie egzamin. Wędki też nie musisz mieć nie wiadomo jak mocnej, ale radzę starego poczciwego szklaka tak do 35-40g i będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MichuA Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 plecionka też zdaje egzamin. Trzeba tylko odpowiedni wyregulować na klipsie. Ja używam zarówno plecionek jak i żyłek. Wszystko zależy tylko od wędki. Przy szklakach spokojnie plecionka, przy węglu już żyłka, a wszystko z powodu amortyzacji. Ja pływam w trollingu za sreberkiem i nie lubię spadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Posiadam planery sg i przy większych przynetach jest nawet ok dopóki nie przyjdzie większa fala wtedy przeważnie wypina plecionkę z klopsa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 byxtarr Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 ja bym ci zaproponował planery na wzór norweskich stosujemy je na zatoce a wersja mniejsza na jeziorach , są lżejsze niz te wymienione wyżej bardzo penie prowadza zestaw planer 1.jpgPanowie - podpowie ktoś czy i ewentualnie gdzie można kupić online planery tego typu? To są chyba planery robione przez Andrzeja Wiznera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Panowie - podpowie ktoś czy i ewentualnie gdzie można kupić online planery tego typu? To są chyba planery robione przez Andrzeja Wiznera?Możesz poszukać na Facebook Andrzej Wizner lub Wojciech Kuczkowski , obydwaj robią sprawdzone skuteczne plenery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Polecam takie https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/black-beast-sidoparavan-medium.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Mam od Wojciecha i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Krzysiu
Witam serdecznie Szacowne Grono Koleżanek i Kolegów .
Potrzebuje zakupić planery trollingowe do łowienia na jeziorze w poszukiwaniu szczupaków .
Łowić zamierzam głownie na wobki raczej duze choć czasem założyłbym cos mniejszego.
I tu nasuwa sie kilka pytań , a mianowicie
- jakiej firmy planery polecacie .
- jakiej wielkości ( gdyż widziałem , że niektóre firmy dysponują rożnymi ).
- i czy jedna wielkością planera jestem w stanie obsłużyć duży zakres przynęt , tak by te duze nie wyskakiwały z klipsa .
W związku z tym ze jestem zielony w tym temacie , każda konstruktywna wypowiedz miłe widziana .
Pozdrawiam i dziekuje Krzysiu.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi