Skocz do zawartości

Fluorokarbon 4-6lb

krzychun

Rekomendowane odpowiedzi

Uzywalem fluocarbonu toray pod klenie, jazie i nawet bolenie.

Znikona rozciagliwosc, zerowa wrecz widocznosc w wodzie.

Z tego co pamietam to porzadnie ukladal sie na szpulce i swobodnie sie z niej wysuwal.

Bardziej sztywny od znanych zylek o podobnej srednicy.

Trudnosci mi sprawial na wezlach.

Przy gwaltownych braniach potrafil sobie zwyczajnie pyknac.

Uzywalem kija do 10 lb o akcji x-fast Embarassed moze gdyby patyk byl wolniejszy i bardziej spolegliwy... nie wiem. Dalem sobie spokoj z fluocarbonami, bo wedlug mnie to troche przyrost formy nad trescia.

Moze gdybym jezdzil jeszcze na zawody, to owszem i chetnie, a tak to ni h.a ;P

Przy gwaltownych braniach potrafil sobie zwyczajnie pyknac.

Uzywalem kija do 10 lb o akcji x-fast Embarassed moze gdyby patyk byl wolniejszy i bardziej spolegliwy... nie wiem. Dalem sobie spokoj z fluocarbonami, bo wedlug mnie to troche przyrost formy nad trescia.

Moze gdybym jezdzil jeszcze na zawody, to owszem i chetnie, a tak to ni h.a ;P

Poszukaj czegoś tańszego i będziesz zadowolony, bo ceny Toray-a to jakieś nieporozumienie. Fluorocarbony mają to do siebie, ?źe trzeba do nich dobrac odpowiedni węzeł. Jak się z nim trafi, to nie ma problem?łw w postaci pękających węzł?łw.

TomCast :D

?źeby to zawiązać trzeba jakieś specjalne studia kończyć

hehe chyba zrozumiałem :D)... chyba... jak weźmiesz ulotkę od Power Pro to masz tam ten sam węzeł, jedyna r?ł?źnica jest taka, ?źe chłopaki na filmikach składają ?źyłkę na p?łł i wychodzi niezła plątanina więc nie wiadomo gdzie się patrzeć :D.

Przyznam, ?źe jakbym ostatnio nie pr?łbował takiego węzła to pewnie bym się nie połapał o co chodzi.

http://www.powerpro.com/publish/content/global_fish/en/us/po wer_pro_v2/info/using_powerpro/knots/uni_knot.html

proszę bardzo :D wersja dla chamstwa bez szkoły :D

:lol:

Właśnie coć mi sie wydawało, ?źe wczoraj siedziałem na kompie i chyba coś pisałem :D... wstyd jak ... <_<

Ju?ź nic nie będę edytował bo zmieni sens wypowiedzi po mojej wpadce :D.. niech to będzie przestrogą dla przyszłych pokoleń.

Piłeś, nie jedź... i nie klikaj na forum :lol:

Przepraszam za zamieszanie i kończe OT :D