Skocz do zawartości
  • 0

Jig Wobbler

spinncaster

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Powolutku i ja się przymierzam do zrobienia kilku jigwobler?łw . Korpusiki ju?ź są gł?łwki te?ź odlane - mo?źe nie takie fajne jak na zdjęciu wy?źej ale przecie?ź to nie jest najwa?źniejsze . Jestem ju?ź po testach wodnych jednej sztuki w kt?łrą uderzyły 2 szczupłe pomimo brudnej- mętnej wody w Warcie . Nie wiem czemu nie zdą?źyłem dobrze przyciąć . Podejrzewam , ?źe 1 tylna nie zadurza kotwiczka mo?źe na szczupłe nie być wystarczająca , dlatego w tych kt?łre teraz robię będą 2 kotwiczki . To faktycznie fajna przynęta i robiąc odpowiedni kształt korpusu wobka mo?źna zmieniać jej pracę . Na razie uczę się tej przynęty i w doświadczeniach pr?łbuję poznać jak najwięcej jej mo?źliwości . Pozdrawiam .

• 0

Łowił B) , łowi ( okonie, sandacze, bolenie) i ma dostę do os?łb kt?łre takie wykonują :mellow:

Pozdrawiam

Danek

@Danek,

jaka jest waga Twoich przynęt i jak na nie poławiasz sandacze?

Zastanawiam się ile jest prawdy w schodzeniu 8cm jigwoblera(28g) do 3m :unsure:

wydaje mi się, ?źe jednak powinien schodzić nieco ni?źej i jak z łowieniem z opadu.

Przynęta chyba powinna się sprawdzić przy obławianiu toni metodą opad/podbicie? chyba, ?źe się mylę.

Z g?łry dzięki

• 0

Łowił B) , łowi ( okonie, sandacze, bolenie) i ma dostę do os?łb kt?łre takie wykonują :mellow:

Pozdrawiam

Danek

ta glowka u gory wyglada jak z wirowek wirka. nie miales z nimi problemow? u mnie 3 szczupaki plywaja z blachami w pyskach - drut z glowki sie normalnie wyslizgnal...

A co do przynety o wyglada super. hmm wlasnie pomyslalem o dodaniu do savegeara soft 4 play z lip scull'em takiej glowki z przodu

• 0

Pozdrawiam

Danek

@Danek,

jaka jest waga Twoich przynęt i jak na nie poławiasz sandacze?

A zfradzisz namiary na ludzia ?

Zastanawiam się ile jest prawdy w schodzeniu 8cm jigwoblera(28g) do 3m :unsure:

wydaje mi się, ?źe jednak powinien schodzić nieco ni?źej i jak z łowieniem z opadu.

Przynęta chyba powinna się sprawdzić przy obławianiu toni metodą opad/podbicie? chyba, ?źe się mylę.

Z g?łry dzięki

B)

• 0

Ju?ź u mnie w temacie umieściłem linka do filmiku ale poniewa?ź tutaj toczy się dyskusja na temat tej przynęty to i tu wstawię . Ta wersja kt?łrą wstawiłem na filmiku jest sumą wypadkowych i jest to testowy egzemplarz jeszcze nie skończony . Będą jeszcze i ine . Dzisiaj nabierałem rozeznania . Jak powiedziałem w filmiku , ta przynęta nauczyła mnie pokory :mellow: .

• 0

Ju?ź u mnie w temacie umieściłem linka do filmiku ale poniewa?ź tutaj toczy się dyskusja na temat tej przynęty to i tu wstawię . Ta wersja kt?łrą wstawiłem na filmiku jest sumą wypadkowych i jest to testowy egzemplarz jeszcze nie skończony . Będą jeszcze i ine . Dzisiaj nabierałem rozeznania . Jak powiedziałem w filmiku , ta przynęta nauczyła mnie pokory :mellow: .

Du?źy szacun ode mnie kolego :huh: świetna praca Twojego woblerka

o jakiej wadze gł?łwkę zastosowałeś jeśli mo?źna wiedzieć?

Pozdrawiam

• 0

W tym jak i innych testowych egzemplarzach stosowałem gł?łwki w przedziale między 13 a 18 gram . Myślę jeszcze o cię?źszych do większych przynęt ale to jeszcze czas poka?źe . Pomyślałem jeszcze , ?źe mo?źe kształt gł?łwki będzie miał jakiś wpływ na pracę tej przynęty na odpowiedniej głębokości ( na przykład w trolu ) ale nie mam pewności i dopiero w doświadczeniach będę m?łgł to stwierdzić .

• 0

No dobrze to jeszcze wstawię i tutaj focinę tego co powstało i pływa tak jak na filmiku . Następne fotki będą ju?ź tylko w moim temacie o przynętach . :lol: Pozdrawiam .

http://images49.fotosik.pl/1026/494d97a3b4ec41e4med.jpg

Witaj. masz mo?źe jakiegoś wolnego na zbyciu. moje okonie chętnie by się zaznajomiły z takimi woblerkami :D