Skocz do zawartości

Guide Select Bandit Cast

fenix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy interesują mnie opinie odnośnie tego casta pod sandacze, okonie i szczupaki na średniej wielkości przynęty do 15 cm. Guide Select Bandit Cast - 2,30m 6-25g

Witaj,

miałem tą wędkę tylko w pierwszej odsłonie opisana była 5-25 i odsprzedałem.

Jak dla mnie była za sztywna i bardzo słabo się ładowała przy rzutach.

Używałem woblerów w przedziale 10-20 gram do prowadzenia typu walk the dog np rapali x-rap subwalk.

Gumki latały lepiej, ale że mnie osobiście zależało na woblerach a tu kijek mnie totalnie rozczarował,

więc się go pozbyłem.

Oczywiście inni mogą mieć inne odczucia i inne opinie, moje są takie jak napisałem.

Kolega z którym łowiłem na łódce twierdził to samo, że ten kij się w ogóle nie ładuje.

Pozdrawiam.

Potwierdzam to co napisał Rafał. Miałem kiedyś, co prawda inny model, bo GS butcher (pod stałoszpulowca) z pierwszych wypustów i podobne odczucia. Kij sztywny, pod rybą semi-parabola, leciał na pysk (podobno później to poprawili), pałowaty, stosunkowo mała zbieżność blanku (przy foregripie nawet smukły, ale szczyt jak na 21g dosyć gruby), lakier przy omotkach pęka niemiłosiernie. Na plus niezła czułość kijka nawet przy linkach mono. IMO można dużo lepsze patyki dostać w podobnych pieniądzach.

Pozdrawiam

mam buster-a casta 213cm 7-28g do gum i kogutow sie nadaje dobrze czuc pstryki sandaczowe

woblerow nie chce dobrze zaladowac

230cm dlugosci miealem w reku i leci strasznie na pysk

pod rybkami 50-60cm ladnie pracuje

jest zapas mocy w dolniku

sandacz 80 cm juz dobrze wygina prawie cala wedke

Edytowane przez cinn