Krzysiex Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam, użytkowałem dotychczas Sevylora FishHunter ale trafił go szlag;( Poszukuje obecnie czegoś na wody stojące, z możliwością podpięcia silniczka 30lbs w budżetowej cenie. Mam narazie 3 typy, czy mógłby się ktoś wybowiedzieć? http://www.pontony.net.pl/kolibri_wioslowe.phphttp://allegro.pl/super-ponton-pro-marin...95500.htmlhttp://www.pontony.waw.pl/emodelkfd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Plywadlo z busha zacne, ale kuni będzie mało. Tym bardziej 330 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Powinno wystarczyc bo w zasadzie to pływanie bedzie sie odbywało z prędkością patrolowo-trolingową Kolega ma Yamaszke 9,9 i śmiga aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Do czlapania wystarczy z okładem, do szybkiego przemieszczania się miedzy miejscowkami we dwie osoby czasem będzie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisMekar Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Do czlapania wystarczy z okładem, do szybkiego przemieszczania się miedzy miejscowkami we dwie osoby czasem będzie mało. Chyba się z Twoją opinią nie zgodzę. Ja powiem że 8KM będzie w sam raz na przykładzie mojego pontonu 3.30m i silnika 6KM.Tu mój filmik z pływania. Wprawdzie jakość marna ale daje pogląd jak pływa po Odrze. 8KM da zadowalającą prędkość i spokojnie wejdzie w ślizg z dwiema osobami. Oczywiście te pontony przystosowane są do mocy 15KM ale też trzeba brać pod uwagę gabaryty i wagę silnika przy ich transporcie no i cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Do czlapania wystarczy z okładem, do szybkiego przemieszczania się miedzy miejscowkami we dwie osoby czasem będzie mało. Chyba się z Twoją opinią nie zgodzę. Ja powiem że 8KM będzie w sam raz na przykładzie mojego pontonu 3.30m i silnika 6KM.Tu mój filmik z pływania. Wprawdzie jakość marna ale daje pogląd jak pływa po Odrze. 8KM da zadowalającą prędkość i spokojnie wejdzie w ślizg z dwiema osobami. Oczywiście te pontony przystosowane są do mocy 15KM ale też trzeba brać pod uwagę gabaryty i wagę silnika przy ich transporcie no i cenę. Moja opinia wynika z posiadania 8KM 2takt(27kg) przez 2 sezony przy pontonie 360cm. W sprzyjających warunkach byłem w stanie wycisnąć ponad 30km/h we dwie osoby. Jednak przy dwóch osobach i sporej ilosci sprzętu gdy Odra nie była płaska bywaly problemu z wejściem w slizg, a co za tym idzie marnowalismy czas i paliwo. Także zgodzę się ze 8KM da zadowalające prędkość ale ze spokojnym wejściem w slizg we dwie osoby już nie do końca Twój filmik potwierdza to co pisze - warunki są niemal idealne, jedna osoba na pokładzie, a manetka mimo to odkrecona na maxa. Twierdze, ze gdybyś zapakowal 2 osoby +szpej a byłaby fala to slizgu byś nie uswiadczyl. Także 8KM będzie ok, ale tylko na styk. Dla poparcia moich słów napisze, ze obecnie mam 15KM 4takt także znam ta historie rownież od drugiej strony - pływanie w slizgu przy odkreceniu 1/2 manetki i vmax 40km/h, o kulturze pracy i zapotrzebowaniu na paliwo nie wspominając. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Podepnę się z pytaniem.Pływałem już wieloma modelami łodzi o różnej budowie, jedne były lepsze, drugie gorsze, ale nie pływałem nigdy pontonem a ten wątek mnie zainteresował i dlatego moje pytanie. Jakiej wielkości musiałby być ponton, żeby dawał podobny komfort łowienia dla dwóch wędkarzy łowiących z rzutu na stojąco powiedzmy do komfortu łowienia z ok. 4 metrowej łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 No i zestawik został skompletowany. Z racji braku w Tokarexie Craba został zakupiony KOLIBRI KM-330D oraz silniczek HONDA BF-8. Tylko czekac aż lody puszczą i beda pierwsze testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 puszczenie lodów to pomoże Ci tylko wypróbować sprzęt ale wędkować z łodzi w okręgu mazowieckim można dopiero od maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Podepnę się z pytaniem.Pływałem już wieloma modelami łodzi o różnej budowie, jedne były lepsze, drugie gorsze, ale nie pływałem nigdy pontonem a ten wątek mnie zainteresował i dlatego moje pytanie. Jakiej wielkości musiałby być ponton, żeby dawał podobny komfort łowienia dla dwóch wędkarzy łowiących z rzutu na stojąco powiedzmy do komfortu łowienia z ok. 4 metrowej łodzi? jak masz przestronną łódź to nie ma takiego pontonu. jak chcesz porównać ponton do łodzi to najprościej było by porównać ponton z pychówką o tej samej długości(mniej więcej podobna powierzchnia podłogi). Z tym, że na pontonie lepiej się stoi bo jest bardziej stabilny(nie przechyla się) i ma płaską podłogę dzięki czemu też się wygodniej stoi. myślę, że odpowiedni komfort dla wędkowania w dwie osoby daje ponton 3,2m ale to kwestia gustu i potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Niestety albo stety ja należe do okręgu Dolnośląskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 sory. za miejsce zamieszkania wziąłem dzielnicę Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witajcie koledzy Bzisiaj z racji chwilki wolnego przyszedł czas żeby potestować nowe nabytki Testy wypadły nadzwyczaj sprawnie wrećz doskonale. Na fotce moj zestawik Kolibri K-330D w parze z Hondą BF-8. Testy na Odrze. Dwie osoby na pokładzie niewiele sprzętu ale zestawik daje rade. W slizg wchodzi bezproblemowo Dzieki Władek vel @tornado za silniczek(igiełeczka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Bardzo ładny komplet <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Czyżby lekka nutka zazdrosci Zestawik niezwykle mobilny w połączeniu z przyczepką podłodziową przystosowaną pod pontonik jest cacy. Pozostaje kilka małych przerobeczek i zestawik bedzie mozna slipować bezposrednio z przyczepki do wody włacznie z silnikiem na pawęży Odpadnie wiec cała kołomyja z odpinaniem-zapinaniem motorka do dętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Karolu stwierdziłem to z czystym sumieniem bez zazdrości sam śmigam Crabem 360 i Yamahą 15 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Zacny zestawik Jak chciałem kupić Craba to akurat w Tokarexie nie było <_< Wybór wiec padł na Koliberka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Co mnie osobiście drażni w Crabie to system montażu ławek na balonie...wolał bym osobiście mocowane w takich wnękach po bokach balonów ale cóż mądry człowiek po szkodzie...a co do samego wykonania to nie wiem czy jest jaka kolwiek różnica między tej klasy cenowej pontonami...uległem modzie, teraz kupił bym może inną firmę lub łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Dokładnie tak jak piszesz. Kwestia mody i człowiek podejmoje decyzje mniej lub wiecej przemyslaną. Coż tak to juz jest. Praktycznie jakość wykonania i wykonczenie poszczegolnych elementow bardzo zbliżone do siebie. Szkoda bo w pontonach nie ma wielkich mozliwosci adaptacji poszczegolnych elementow tak jak by to mozna zrobić w łodce. Skorupki narazie nie chciałem.Moze w przyszłosci dojrzeje do takiej decyzji ale to przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Widzę że dochodzimy do podobnych wniosków w bólach szkoda że te zmiany muszą nieść za sobą wydatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Ból widze ze mamy podobny $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niedzwiecki Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witam. Widze sprzęt jest , szkoda ,że nie Busch . Teraz już tylko czekać do rozpoczęcia sezonu. Ja 1 maja planuje wodowanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witaj Piotr. Szprzecik jest :)Szkod a fakt że nie Busch ale jak chciałem buscha to akurat takiego nie mieli jaki chciałem <_< Teraz pozostaje poczekać na otwarcie sezonu. Pływać bede jednak wczesniej tak zeby podszkolic sie troszeczke z techniki pływania i najważniejsze obsługi echo na wodzie a to juz inna bajka Ciężko bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Manniek66 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Witajcie , przymierzam się do zakupu pontonu.Ponton będzie używany głównie przez jedną osobę i głownie na odrze , czasami jeziorka Silnik elektryczny. Co myślicie o Kolibri KM260 ? Czy będzie to dobry wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Na rzekę, to wydaje mi się, że raczej cuś z kilem i spalinką na pawęży. Elektryk to chyba na "rzece" w stylu odry, ale np. tej opolskiej, albo od Wrocka, do Wałów, a nie poniżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Manniek66 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Pomińmy kwestię silnika , dużo moich znajomuch śmiga po naszej odrze i kanałach na elektryku i jest ok.U nas częśto wystarczy podpłynąć 200-300m i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Krzysiex
Witam, użytkowałem dotychczas Sevylora FishHunter ale trafił go szlag;(
Poszukuje obecnie czegoś na wody stojące, z możliwością podpięcia silniczka 30lbs w budżetowej cenie.
Mam narazie 3 typy, czy mógłby się ktoś wybowiedzieć?
http://www.pontony.net.pl/kolibri_wioslowe.php
http://allegro.pl/super-ponton-pro-marin...95500.html
http://www.pontony.waw.pl/emodelkfd
Top użytkownicy dla tego pytania
13
11
11
9
Popularne dni
7 Sie
20
26 Paź