badtobone Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 witam czy zna ktos namiar na sklep gdzie mozna takowy nabyc??? Chodzi mi o ten w ceglanym kolorze (cos jak wyblaknieta czerwien).Ewentualnie jezeli ktos na nim pracowal to bardzo prosze o opinie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 oczywiscie mowa tutaj o silikonie dwuskladnikowym do wytworzenia formy hehe Cel to odlewanie olowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Gumosil T http://www.sklep.silikonypolskie.pl/produkty/02-kauczuki-silikonowe-do-wykonywania-form/metale-niskotopliwe,2,8849używam go czasami....jest ok....ale nie oczekuj zbyt wiele....ołów żeby dobrze się odlał potrzebuje temperatury-forma musi być gorąca a silikon ciężko rozgrzać... Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez mi106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Podzielam zdanie kolegi powyżej. Silikon raczej słabo nadaje się na odlewanie ołowiu. Do 3 góra 4 gramów jeszcze uda się coś odlać , później zaczynają się problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) No nie wiem...ja tam lałem główki 25g i problemów nie było... edit - no chyba, że mowa o hurcie niż detalu Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Night_Walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zrobiłem sobie z tego silikonu (Gumosil T) formę do odlewania główek trójkątnych i odlewać można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie chce żeby mnie ktoś żle zrozumiał....Gumosil T nadaje się do odlewania ołowiu i polecam go z czystym sumieniem....ale to celów hobbystycznych...bo dużo ładniejsze odlewy wychodzą z form aluminiowych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja tam zalewam Gumosil-T ołowiem w temp. 330°C i wychodzą główki 450g. Jednak, to nie jest najlepszy silikon. Duzo lepszy był od niego Xiameter RTV, ale nie widzę go obecnie na rynku. Lepszy, bo mniej wrazliwy na wysoką temperaturę i lepsze odwzorowanie detali. Edit: Taka forma spokojnie wytrzymuje kilkaset odlań, ale niestety musi ostygnąć, co 2-3 odlewy.Można dodać sproszkowane aliminium, to poprawia przewodność cieplną. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Cpt. Lego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (...)Duzo lepszy był od niego Xiameter RTV, ale nie widzę go obecnie na rynku. (...)https://www.olx.pl/oferta/odlewanie-metali-niskotopliwych-silikon-do-form-xiameter-rtv-3120-CID628-ID6z5y5.htmlhttp://smary.elub.pl/xiameter/17-produkty-xiameter/453-xiameter-rtv-3481 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 https://www.olx.pl/oferta/odlewanie-metali-niskotopliwych-silikon-do-form-xiameter-rtv-3120-CID628-ID6z5y5.htmlhttp://smary.elub.pl/xiameter/17-produkty-xiameter/453-xiameter-rtv-3481 Ten pierwszy link to modelarnia i ogłoszenie wisi, ale jest od dawna nieaktualne.Drugi to tylko opis na stronie. W sklepie nie ma takiej pozycji. Tak, że proponowałbym sprawdzać przed publikacją, bo wklejać różności ja też mogę. Bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Pierwszy link, gdy go wklejałem, był jak najbardziej aktualny. "Trochę" czasu od tej pory upłynęło i nie daję gwarancji, iż oferta wciąż będzie aktualna. W nieskończoność. Zwłaszcza, że to nie moja oferta.Co do drugiego linku, skoro firma chwali się, że produkt posiada, a mnie cena nie interesuje, to mam prawo nie sprawdzać, czy jest w aktualnej ofercie. 50/50 to i tak nieźle, zważywszy, że nie potrafiłeś znaleźć żadnej pozycji.Bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Pierwszy link, gdy go wklejałem, był jak najbardziej aktualny. "Trochę" czasu od tej pory upłynęło i nie daję gwarancji, iż oferta wciąż będzie aktualna. W nieskończoność. Zwłaszcza, że to nie moja oferta.Co do drugiego linku, skoro firma chwali się, że produkt posiada, a mnie cena nie interesuje, to mam prawo nie sprawdzać, czy jest w aktualnej ofercie. 50/50 to i tak nieźle, zważywszy, że nie potrafiłeś znaleźć żadnej pozycji.Bez urazy Nie bądź śmieszny, te adresy znam od conajmniej roku i obydwa są nieaktualne. Wkurza mnie takie pieprzenie. No i teraz to mnie uraziłeś kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Nie bądź śmieszny, te adresy znam od conajmniej roku i obydwa są nieaktualne. Wkurza mnie takie pieprzenie. No i teraz to mnie uraziłeś kolego.Link z 23 kwietnia 2017 roku znasz od co najmniej roku.Niezłe zioło palisz, że masz takie wizje. Zmień dilera, albo zacznij czytać ze zrozumieniem. A zresztą, masz prawo ośmieszać się w dowolnie wybrany przez siebie sposób. Chciałem być miły i coś podpowiedzieć. Nie ma obowiązku z tych podpowiedzi korzystania. Zwłaszcza, gdy wszystko wie się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Jesteś ignorant i nieprzyjemny pacjent. To że link wyświetla się jako 23 kwietnia 2017, nie znaczy, że nie był on rok temu. Gdybyś coś wystawiał na OLX, to znałbyś zasady odświeżania, a tak głupoty piszesz. Korzystałem z tego linku i pisałem ponad rok temu do modelarni w sprawie tego siiikonu nie mieli i stwierdzili, ze mieć nie będą, bo nikt nie prowadzi dystrybucji w Eurpie. Nie chce mi się szukać korespondencji.Skoro napisałem, że nie do dostania w PL, to znaczy, że szukałem i sprawdziłem. Nie wrzucam linków, które są niaktualne i udaję później wielkiego samarytanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Cpt. Lego - masz racje, juz w tamtym roku Marcin z modelarnii mowil mi ze nie ma tego silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi