Skocz do zawartości

Silikon wysokotemperaturowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gumosil T  

http://www.sklep.silikonypolskie.pl/produkty/02-kauczuki-silikonowe-do-wykonywania-form/metale-niskotopliwe,2,8849

używam go czasami....jest ok....ale nie oczekuj zbyt wiele....ołów żeby dobrze się odlał potrzebuje temperatury-forma musi być gorąca a silikon ciężko rozgrzać...

Edytowane przez mi106

Ja tam zalewam Gumosil-T ołowiem w temp. 330°C i wychodzą główki 450g. Jednak, to nie jest najlepszy silikon. Duzo lepszy był od niego Xiameter RTV, ale nie widzę go obecnie na rynku. Lepszy, bo mniej wrazliwy na wysoką temperaturę i lepsze odwzorowanie detali.

Edit:

Taka forma spokojnie wytrzymuje kilkaset odlań, ale niestety musi ostygnąć, co 2-3 odlewy.
Można dodać sproszkowane aliminium, to poprawia przewodność cieplną.

Edytowane przez Cpt. Lego

• 3 tygodnie później...

Ten pierwszy link to modelarnia i ogłoszenie wisi, ale jest od dawna nieaktualne.

Drugi to tylko opis na stronie. W sklepie nie ma takiej pozycji. 

Tak, że proponowałbym sprawdzać przed publikacją, bo wklejać różności ja też mogę. Bez urazy.

Pierwszy link, gdy go wklejałem, był jak najbardziej aktualny. "Trochę" czasu od tej pory upłynęło i nie daję gwarancji, iż oferta wciąż będzie aktualna. W nieskończoność. Zwłaszcza, że to nie moja oferta.

Co do drugiego linku, skoro firma chwali się, że produkt posiada, a mnie cena nie interesuje, to mam prawo nie sprawdzać, czy jest w aktualnej ofercie. 50/50 to i tak nieźle, zważywszy, że nie potrafiłeś znaleźć żadnej pozycji.

Bez urazy ;)

Pierwszy link, gdy go wklejałem, był jak najbardziej aktualny. "Trochę" czasu od tej pory upłynęło i nie daję gwarancji, iż oferta wciąż będzie aktualna. W nieskończoność. Zwłaszcza, że to nie moja oferta.

Co do drugiego linku, skoro firma chwali się, że produkt posiada, a mnie cena nie interesuje, to mam prawo nie sprawdzać, czy jest w aktualnej ofercie. 50/50 to i tak nieźle, zważywszy, że nie potrafiłeś znaleźć żadnej pozycji.

Bez urazy ;)

Nie bądź śmieszny, te adresy znam od conajmniej roku i obydwa są nieaktualne. Wkurza mnie takie pieprzenie.  No i teraz to mnie uraziłeś kolego.

Nie bądź śmieszny, te adresy znam od conajmniej roku i obydwa są nieaktualne. Wkurza mnie takie pieprzenie.  No i teraz to mnie uraziłeś kolego.

Link z 23 kwietnia 2017 roku znasz od co najmniej roku.

Niezłe zioło palisz, że masz takie wizje. Zmień dilera, albo zacznij czytać ze zrozumieniem. 

A zresztą, masz prawo ośmieszać się w dowolnie wybrany przez siebie sposób. 

Chciałem być miły i coś podpowiedzieć. Nie ma obowiązku z tych podpowiedzi korzystania. Zwłaszcza, gdy wszystko wie się lepiej.

Jesteś ignorant i nieprzyjemny pacjent. To że link wyświetla się jako 23 kwietnia 2017, nie znaczy, że nie był on rok temu. Gdybyś coś wystawiał na OLX, to znałbyś zasady odświeżania, a tak głupoty piszesz. Korzystałem z tego linku i pisałem ponad rok temu do modelarni w sprawie tego siiikonu nie mieli i stwierdzili, ze mieć nie będą, bo nikt nie prowadzi dystrybucji w Eurpie. Nie chce mi się szukać korespondencji.

Skoro napisałem, że nie do dostania w PL, to znaczy, że szukałem i sprawdziłem. Nie wrzucam linków, które są niaktualne i udaję później wielkiego samarytanina.