Skocz do zawartości

Woblery Team Tomala

Tomala

Rekomendowane odpowiedzi

cześć wszystkim od razu korzystając z okazji chciałbym się przywitać z wszystkimi unsure.png .
a oto moje woblerki

mam małe pytanko co do tego wobka w podkładzie ma to być boleniówka ale kompletnie nie znam się na takich woblerach więc pytanie dla bardziej zaawansowanych w robieniu woblerów jak warto by mu było wkleić ster to znaczy w jakim miejscu i jakim kształcie.

post-5257-1348915714,8382_thumb.jpg

post-5257-1348915714,9458_thumb.jpg

post-5257-1348915715,0083_thumb.jpg

post-5257-1348915715,1039_thumb.jpg

post-5257-1348915715,2134_thumb.jpg

Edytowane przez Tomala
  • Like 1

Cześć. Jest kilka szkół łowienia boleni oraz kilka podstawowych kształtów plus ich mutacje :mellow: Wszystko zależy od tego gdzie te ryby będziesz łowił i w jakiej odległości od brzegu.Ja osobiście na bolenia preferuje woblery dokładnie w takim kształcie jak ten w podkładzie,ale nie ze sterem prostym.Odnajdziesz je na moich fotkach. Jeśli bolenie są daleko wtedy sprawdzą się inne konstrukcje z prostym sterem ,albo bez sterowce,jedne i drugie będą mocno dociążone.

Witam,

Gratuluję produkcji :D. Bardzo ciekawe woblery (szczególnie mi się podoba ten z pierwszej fotki). Powiesz o nich coś więcej?

Jesli chodzi o wobler boleniowy, ster raczej nie za duzy, bardziej okrągły, niż standardowe (niemalże kolisty). Wobler nie może stawiać zbyt dużego oporu w wodzie.

Pozdrawiam!

• 1 rok później...