Tomala Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) cześć wszystkim od razu korzystając z okazji chciałbym się przywitać z wszystkimi .a oto moje woblerkimam małe pytanko co do tego wobka w podkładzie ma to być boleniówka ale kompletnie nie znam się na takich woblerach więc pytanie dla bardziej zaawansowanych w robieniu woblerów jak warto by mu było wkleić ster to znaczy w jakim miejscu i jakim kształcie. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez Tomala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Cześć. Jest kilka szkół łowienia boleni oraz kilka podstawowych kształtów plus ich mutacje Wszystko zależy od tego gdzie te ryby będziesz łowił i w jakiej odległości od brzegu.Ja osobiście na bolenia preferuje woblery dokładnie w takim kształcie jak ten w podkładzie,ale nie ze sterem prostym.Odnajdziesz je na moich fotkach. Jeśli bolenie są daleko wtedy sprawdzą się inne konstrukcje z prostym sterem ,albo bez sterowce,jedne i drugie będą mocno dociążone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 ok dzięki za odpowiedź dzisiaj jadę nad wodę przetestować nowe woblerki potem wstawię fotki jakby się coś złowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam, Gratuluję produkcji . Bardzo ciekawe woblery (szczególnie mi się podoba ten z pierwszej fotki). Powiesz o nich coś więcej? Jesli chodzi o wobler boleniowy, ster raczej nie za duzy, bardziej okrągły, niż standardowe (niemalże kolisty). Wobler nie może stawiać zbyt dużego oporu w wodzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 jasne potem postaram się porobić lepsze zdjęcia i powiedzieć kilka słów o swoich woblerach wbrew pozorom nie mam za dużego stażu w produkcji zaledwie 2 lata semoore a co do kąta nacięcia na ster to jakie proponujesz już pomalowałem jutro w stawie fotkę woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam, Kąt prosty w stosunku do osi woblera. Ewentualnie lekko do przodu. W każdymr azie w mojej ocenie od 70 do 90 stopni. Pozdrawiam i czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 ok dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jeden wobek dla mnie i jestesmy kwita ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 a z kąd jesteś <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Kujawsko-Pomorskie, okolice Bydgoszczy, konkretnie Sępólno Krajeńskie. Więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 kurcze daleko troszkę ja dolnośląskie okolice Rawicza miasto Górajak zrobię serie tych małych co mam w pudełku to mogę ci wysłać jakiegoś na testy tylko napisz adres mi na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Proszę się nie śmiać to mój pierwszy wobler z myślą o boleniu jeszcze brakuje mu steru ale mam koncepcje jaki mu wkleić chyba ze ktoś ma pomysł jak go wkleić to proszę o przedstawienie go na forumczekam na wsze komentarze i podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 A z czego tu się śmiać. Lakier bomba malowanie fajne. Tylko szkoda, że masz jeden. Jakbyś miał kilka to mógłbyś eksperymentować. Było to już wałkowane x razy. Strugać serie bo wtedy wszystko jest łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Jednak dobrze wkleiłem ster mojej Uklejce oto efekt <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Super uklejeczka-czym malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 puki co to zwykły pistolet malarski a mam w planie kupno aerografu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 zapraszam na bloga http://www.facebook.com/WobleryTomalaHandMade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ładny efekt końcowy i kawa dobra pozdrawiam i życzę sukcesów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 szybka dziewiątka w przygotowaniach] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 szybka dziewiątka w przygotowaniach szybka dziewiątka w przygotowaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Podobny do Spiryta Hunter , dobra konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 może trochę ale raczej nie wzorowałem się na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Nie posądzam o żadne plagiaty przecież ale taki kształt akurat mi go przypomina, jaką masę przewidujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 6 sztuk w zasadzie 5 bo jeden się rozpad podczas frezowania miejsc na ołów ale biorę się za struganie robaczków to będzie więcej coś koło 11 kolego sprawdzałeś farby metaliczne z humbrola jak się sprawdzają np (chrome Silver ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ja maluję bazami samochodowymi i pigmentami do emulsji z innymi farbami doświadczenia nie mam żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi