Tomala Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 ja uciekam do akryli kiedyś malowałem bazami samochodowymi ale nie znoszę tego zapachu a po pomalowani ok 60 czy 70 sztuk w pomieszczeniu może być biało więc kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 smukłe 9 jeszcze bez lakieru i bez oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Oj podobają mi się te "dziewiony"! Ile okolo mają wagi? Chyba ciężko wcisnąć w nie sporo ołowiu.... Już widzę jak migoczą bokami Edytowane 18 Lutego 2013 przez wepster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 mają mają sporo wrzucę resztę wobów dobry kolor jeden nawet kameleon zmienia z srebrnego w zółty i niebieski w domu ciężko tym malować ale mam kuzyna który ma komorę lakierniczą więc nie jest źle poza tym mam jeszcze sporo kleniówek malowanym tym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Zapowiadają się wyśmienicie czekamy na wykończenie i filmik pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 ok w sekrecie zdradzę ,że udało mi się wykorzystać "kolor który zmienia kolor " pod światłem z perłowego srebra powstaje perłowe złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 ok w sekrecie zdradzę ,że udało mi się wykorzystać "kolor który zmienia kolor " pod światłem z perłowego srebra powstaje perłowe złoto Pod światłem?A pod wodą?Trochę żartuję, ale pytam poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) no tak mam jeszcze w planach zrobić z złotej perły niebieski , z fioletu zielony , z czarnego fiolet i nie wiem czy jeszcze jakieś ciekaw jak znajdę muszę popytać kumpli w towarzystwie maniaków aerografu to może coś będę miał na razie ze zmieniających kolor mam srebrna perła na złoty ogółem drogo 100 ml farby kosztuje 320zł przyjrzyj się na 1 zdjęciu 9 ten bez łuski jest tym psiknięty na tym zdjęciu dziadosko to widać ale jak się przyjrzysz to jest z sreberka złotko a jak dalej nie wierzysz to kiedyś ci wyśle w takim kolorze na testy Edytowane 18 Lutego 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) (...) a jak dalej nie wierzysz to kiedyś ci wyśle w takim kolorze na testy Wierzę, wierzę Po prostu jestem zaciekawiony (nawet zafascynowany) opisywanymi przez Ciebie możliwościami. Gdy kiedyś na jakimś forum o zdobieniu paznokci - bo i tam czasem szukam inspiracji - przeczytałem o lakierze "Cameleon", to złaziłem wszystkie drogeria w mieście, bo na Alledrogo nie mieli. Gdy w końcu go kupiłem, to 9 ml kosztowało prawie 3 dychy - za 100 ml cena podobna A co do przysłania na testy - chętnie przygarnę Cobyś stratny nie był, zaproponuję tradycyjne "machniom?"Szczegóły na priva Edytowane 18 Lutego 2013 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 U mnie w "osiedlowej" mieszalni mają kameleony różnej maści po 30 zł za 50g bazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 U mnie w "osiedlowej" mieszalni mają kameleony różnej maści po 30 zł za 50g bazy Kubo, to było rok temu - wtedy nie mieli. Nie śmiećmy wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) ok kolego woblery z Bielska daj mi powykańczać o oczywiście zrobimy machniom ,nie maluje zbyt długo ok 4 lata ale z tego co zauważyłem to baza bacie nie równa nie kupuj kiepskich kameleonów o kiepskiej lepkości i małej zawartości pigmentu poza tym do przy rozrabianiu prawdziwych kameleonów musisz łączyć ze tgz "spowalniaczem" do farb i oczywiście z rozcieńczalnikiem jak masz bazę możesz też rozcieńczać nitro ale tylko te bazy które nie potrzebują spowalniaczy chodzi tu o tym żeby farba równo się układała i powstawał kameleon nie wytłumaczę ci dokładnie bo sam jestem jeszcze zielony i dużo się uczę to moje pierwsze kroczki z tymi farbami ps. Chociaż nie wiem może na tak małej powierzchni nie trzeba by się bawić z spowalniaczami ja tam po prostu dostałem na warsztacie od razu rozrobioną farbę i nie protestowałem Edytowane 18 Lutego 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Witam wszystkich kilka moich nowych niestety nie udało mi się dobrze uchwycić przejścia w kolorach ale mimo wszystko wstawiam fotki czekam na ocenę i sugestie9 cm na bolka dość ciężka jeszcze nie ważyłem 3 cm płotki z miedzianym grzbiecikiemzbliżenie3 cm miedziuch kilka klasycznych 3 cm płotek z zółtym brzuszkiem te bez łuski to "kameleon"3 cm płotki z miedzianą łuseczką 9 cm z srebrną łuską na zdjęciu biało wyszło w rzeczywistości znacznie lepiej9 cm bolkowy z miedzianym grzbietem wiem ze kolor może nie na bolka ale czemu niekolejna 9 cm na tym lepiej widać łuskę2 cm robale czekają na odnóża te z czarnym grzbietem bardziej szerszy na dole zółty węższy od dołu miedzianyi to na tyle w przygotowaniu klasyczne 4,5 cm na zimne klenie Edytowane 19 Lutego 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Eleganckie wszystkie,te na samym dole i cienkie boleniowe najbardziej mi przypadły do gustu.Koloru boleniowego moim zdaniem-nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) dzięki za dobre słowo niestety 3 żuczki nie pracują tak jak bym chciał ...... na szczęście jeden się udał Edytowane 19 Lutego 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Eleganckie woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) HejMam pytanie czysto z ciekawości i czysto techniczne:)Dlaczego środkowe oczko na kotwiczkę jest tak blisko steru ,że "prawię go dotyka"...Chodzi o bolenióweczki. Edytowane 19 Lutego 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) ja tak robię bo wydaje mi się że oczko przy sterze daje woblerowi delikatne drganie podczas szybkiego prowadzenia widzę to jak puszczam w wannie po kotwicach nawet słyszę poza tym tak już je robię i są łowne ale pewnie jak by dać oczko normalnie to było by podobnie Edytowane 19 Lutego 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 czekam na ocenę i sugestie My możemy ochy i ach, ale najważniejszy głos mają ryby, a te wiadomo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Wiosenne połowy ocenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 dzisiaj w przygotowaniach cztery klasyczne 4,5 cm w kolorach szerszeń płotka jasny ciemny ala kiełb dziewięć maluszków po 3 cm w podkładzie i 9 nowych żuków ale dopiero szpachla schnie tak więc proszę o cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) kilka większych a głębszą wodędługość każdego4,5 cm niestety 9 mniejszych zepsułem bo za szybko malowałem na nie zaschniętym podkładzinie a efekt był fatalny Edytowane 21 Lutego 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Prosto z warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 kilka lipowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) na razie 3 testowe lipowe czarnuszki z miedzianym brzuszkiem mniej więcej 3 cm Edytowane 8 Marca 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi