Tomala Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 w boleniowych jest mała tolerancja z ołowiem jak dasz za wysoko to będzie się wykładać tak kiedyś zauważyłem,, więc nie wywiercaj głębokich otworów a wyfrezuj dłuższy i płytszy i będzie spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Kiedyś nawiercałem otworki i to był kardynalny błąd bo czasami dałem za głęboko albo krzywo nawierciłem i po ptokach wobler na śmieci. Próbuję teraz zrobić bezsterowca a' la siudak i kombinuję z łomżyńskim, tylko tutaj dylemat z brzusznym oczkiem, jak oczka wkręcane to jeszcze spoko ale problem stanowi stelaż przez całość. Ołów wklejam od dołu tak jak w oryginałach zaczynając od samego "pyska" wobka. Dzisiaj poszedłem nad Wisłę w celu sprawdzenia kilku moich korpusów z ostatnich dni, bezsterowiec pięknie zamiata ogonem tak jak łomżyniak ale ma wadę taką jak większość współczesnych łomżyniaków a więc lubi się przekręcić przy szybkim prowadzeniu, fakt faktem, że ten korpus ważył spokojnie ponad 20g jak przy długości 8cm. Kolejny korpus ze sterem pracuje idealnie bez żadnego tam podginania kółeczkiem i to jest zaleta wklejania ołowiu po samym brzuszku. Od jutra prac ciąg dalszy, puszczę u kolegi lipę na grubościówce, wyrzynarka w dłoń i ogień Sorry za off top. Edytowane 21 Marca 2013 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 jestem ciekawy jak ci to wyjdzie ja dziś zamówiłem aerograf i czekam na paczkę poza tym stoję z pracami bo ostatnio ładnie przeciekłem kciuk do kości nożem tak to jest jak się spieszy trzeba uważać... koniecznie wstaw zdjęcia w swoim wątku z chęcią obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 żeby nie nawiercić za głęboko trzeba sobie ogranicznik na wiertle założyć. Najprościej ze wzmacnianej taśmy klejącej. Odmierzyć na wiertle tyle ile chcemy się zagłębić w wobler a potem na takiej wysokości obkleić wiertło taśmą mocno naciągając co by się dobrze trzymało. obwinąć parę razy i można wiercić. Zawsze na taką samą głębokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Ano o tym to nie pomyślałem, istota leży w prostocie Jednak na razie pokombinuję z wklejaniem ołowiu, zawsze można większy ciężar osiągnąć. @Tomala, kiedyś może założę swój wątek jak będzie się czym pochwalić Faktycznie z nożem trzeba uważać, także kiedyś o mały włos się nie poharatałem dlatego używam wyrzynarki i szlifierki stołowej ogranicza to pracę z nożem do minimum a przeważnie do zera. Edytowane 21 Marca 2013 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 hey panowie czas ruszyć wątek do przodu na wstępie chce podziękować kilku osobom za fachowe rady techniczne bez nich miałbym niezły meksyk to tak dziękuje: Wobler WD ,Tomy ,Paweł ,Woblery z bielska i wszystkim tym którzy chcieli odpowiadać na moje pytania zadawane na forum a teraz do rzeczy nie mam tego sporo ale jestem bardzo zadowolony .jaziowe mikrusy które trochę połowiłytutaj coś ala ciernik jeszcze nie łapałem ale się zapowiada dobrzetaki zwykły wobler ale okonie go lubiątu jeszcze boleniówkai kilka robaczków które się powoli robią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) praca większego Ciernika i krąpia co myślicie wybaczcie za jakość ehh kiepski mam sprzęt a tu moja rzeczka Barycz woda wielka i wiatr utrudniający łowienie ale i tak warto było no i jeszcze ciernik mały ale to niestety w domu Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 dobrze mieć ciernika w swoim pudełku Tomala jutro mam nadzieje, że uda nam się przechytrzyć jakiegoś jaśka a co do pracy to już CI mówiłem - świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 oj tak dzisiaj jedziemy ostatnio miałem kilka brań na krąpia dzisiaj nie zapomnę aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) takie dwa robaki znalazłem na wiosnę czekają jeszcze na stery i swoich braci Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Tomala 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 dobry kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Kozackie żuki,wstaw ze sterami koniecznie.Smużaki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 tak smmużaki pływające w sumie to mam jednego bo drugiego dałem koledze jeszcze na niego nic nie złowiłem ale kilka brań było mogę nagrać nawet film z pracą ... trochę zaniedbałem wątek a woblery powoli się tworzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Hej, świetne te pasiaste rybki mam miejsce dla jednej takiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) ciesze się ,że komuś się podobają jutro jadę nad wodę zrobić ostatnie szlify poustawiać i gotowe do boju ,co powiesz na jakąś wymianę potrzebna mi jest mała boleniówka Edytowane 9 Lipca 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 kilka korpusów nad którymi aktualnie pracujedwie baryłki po przejściach kiedyś były trzy i dalekosiężne woblery na klenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Niedługo skończę ostatnią małą partie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 takie dwa robaki znalazłem na wiosnę czekają jeszcze na stery i swoich braci IMG_0844.JPGIMG_0846.JPGŚwietne a rzeczka ula la Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Baryłki4 cm woblery sprawdzone w boju na moich jesiennych łowiskach pływają startują od najwolniejszego prowadzania taka krótka seria zrobiona dla siebie i kilku osób teraz w głowie chodzi mi model 3 cm woblerka na wiosenne jazie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Pierwszy po lewo od góry ,skusił mnie .Jak głęboko zejdzie?Powiedz jeszcze ile waży.Jak byś zrobił więcej,to na wiosnę bym chętnie coś przytulił....wczesną wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 jutro ci dokładnie powiem wagę ten którego wypatrzyłeś jest wyjątkowy z pośród innych woblerów z pudełka w wodzie ciągnie do dna ma trochę inaczej umiejscowiony ster praca nie jest tak agresywna jak w innych i ma tendencje do tego ,że nie idzie jak po sznurku jutro wgram dokładne zdjęcie przyjęty co do nurkowania to myślę spokojnie na 2m ale może i więcej nie mam jak zmierzyć . ps. czy wcześniejsza przesyłka dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Nie nic do mnie nie doszło ale ja nic nie zamawiałem .Jak zejdzie nawet 1,5 to już jest coś ,jak byś zrobił też takie go z 3 cm to też by było fajnie.Miałem teraz bardzo smutne wydarzenie i w tym sezonie chyba nie połowię ale na wiosnę.Od maja to już tylko bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 co do 3 cm to tak będę robił mam zamiar zając się głownie 3 cm woblerami ale raczej o klasycznych kształtach jutro wstawię zdjęcie prototypu w tygodniu może nagram film z pracą jak będzie dobrze pracował czas pokaże nic na siłę ważne żeby do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Świetne te baryłki, lubię takie woblery i sam też robię ale nie potrafię ich zmusić do lusterkowania są agresywne ale bez pracy w osi pionowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi